A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ipari nyomtatás fotóminőségben

Bővülő Epson síkágyas UV-led nyomtató ügyfélkör

Az EPSON első síkágyas UV-LED nyomtatója még csak tavaly év végén mutatkozott be a hazai piacon, de a ma­gyarországi forgalmazó máris újabb telepítésekről számolhat be.

„Egészen széles iparági igényekkel keresnek meg ben­nünket leendő ügyfeleink. Ezeket az igényeket minden esetben specifikáltan kell vizsgálnunk. Elmondhatjuk, hogy az érdeklődés folymatos, és idén már a második berendezés telepítésén is túl vagyunk. Az első fóti be­üzemelést követően az oszág másik felére, Pécs mellé vittünk egy V7000-est. Mindkét helyszínen ipari terme­lési környezetbe integráltuk be a nyomtatókat és az első tapasztalatok eddig nagyon bíztatóak.” Nyilatkoz­ta Osztrenkovits István az LFP center Kft. ügyvezetője.

NYOMTATÁSI MINŐSÉG

A nyomtatási minőség valóban kiemelkedő, amely a gyártó korábban kifejlesztett, modulárisan bővít­hető TFP Precision Core nyomtatófej-rendszerének köszönhető. A SureColor SC-V7000-es nyomtatóban ebből a felépítésből különleges elrendezésben nyolc is helyet kapott! A tíz színkompomensből álló, újonnan kifejlesztett UltraChrome UV tintakészlet szürke, piros valamint lágy színek mellett fehér színt, valamint kü­lön lakk komponenst is tartalmaz. A változó tintacsepp technológiának köszönhetően finom színátmenetek nyomtatására is lehetőség nyílik a V7000 segítségével.

SOKOLDALÚ

A nyomtatási termékportfolió jelentősen bővíthető a végfelhasználók számára. Sokféle nyomathordozó-tí­pus nyomtatására nyílik lehetőség. Ennek eredménye­ként a SureColor SC-V7000 számtalan alkalmazási területen megállja a helyét, amelynek köszönhetően a felhasználók számára tovább bővíthető nyomtatási szolgáltatásuk.

A sokoldalúság titka egyrészt az új fehér tintában rejlik, másrészt pedig a beépített ionizálóban, amely­nek köszönhetően a nyomtatható alapanyagok köre jelentősen bővül! Az EPSON SC-V7000 fehér tinta ke­ringtetési rendszere csökkenti a tintaveszteséget és a nyomtatási minőség folyamatos biztosítása érdeké­ben optimális állapotban tartja a fehér tintát. Használ­ható alaprétegként színes hordozóanyagok esetén, de háttérvilágítású vagy természetes fény által átvilá­gított alkalmazásokhoz is tökéletes.

Az egyedi nyomtatófej-elrendezés hozzájárul a fehér tintával és a lakkal történő egyidejű, nagy sebességű nyomtatáshoz a teljesítmény csökkenése nélkül. A lakk nagy játékteret biztosít, mivel alkalmazható a kép egé­szén, vagy egy részén, bizonyos textúrák és hatások kiemelésére. A többrétegű nyomtatási technológia al­kalmazása tovább növeli a felhasználási lehetőségeket.

TERMELÉKENY

Az EPSON SureColor SC-V7000-et azért fejlesztették ki, hogy a vállalkozások gyorsabban és kiemelkedően magas minőségben nyomtathassanak akár 2,5 × 1,25 m-es maximális nyomtatási felületen. Az alapfelsze­reltséghez tartozik a négyzónás vákuumrendszer is, amelynek segítségével a nyomathordozó méretének megfelelő felületen lehet kiválasztani a kívánt leszorító hatást. Az ütközőtüskék beállítják és biztosítják a nyo­mathordozó pozícióját.

Nyomtatható alapanyagok:

 • Habkarton
 • Fa
 • Fém, alumínium
 • Akril
 • Polikarbonát, PVC
 • Üveg
 • Hullámkarton… stb.

INTELIGENS TÁMOGATÁSI RENDSZER

Epson Edge Print

Az Epson Edge Print a normál alapfelszereltség része a SureColor SC-V7000 esetén. Ez a könnyen használ­ható, mégis funkciógazdag szoftver egyszerű és haté­kony eszközt biztosít az olyan produkciós nyomtatási környezetekben, ahol nem szükséges a munkafolya­matok részletes kezelése. A szoftver lehetőséget nyújt a nyomtatás felgyorsítására és a kiváló minőségben végzett termelés fokozására.

Epson Cloud Solution PORT

Az Epson Cloud Solution PORT egy felhőalapú rend­szer, amellyel az üzemen belülről vagy távolról fel­ügyelheti a különböző helyszínen működő nyom­tatókat, vagy egy adott helyszínen üzemelő több készüléket, és segítheti a gyártás vezérlését. Ez a ha­tékony gyártástervezésen, a megnövelt üzemidőn és a továbbfejlesztett támogatáson keresztül lehetővé teszi a teljesítmény növelését.

Epson Production monitor

Az Epson Production Monitor az Epson Cloud Solu­tion PORT szolgáltatásainak egyike, amely valós idő­ben vizsgálja a termelés állapotát. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan javítsák ki a problémákat a nyomtatási menet minimális meg­szakításával, ami növeli a hatékonyságot és jobb tel­jesítményt biztosít.

AZ EPSON SC-V7000 LÉNYEGES JELLEMZŐI

 • Újonnan kifejlesztett, 10 színkomponensből álló tintakészlet világos cián, világos magenta és szürke színekkel az alacsony mértékű szemcsézettség­hez, továbbá vörös szín az élénk, színtelített nyo­matokhoz.
 • Magas sebességű nyomtatás a fehér, az egyéb szí­nek és a lakk egyidejű használatakor is. Ezek a hoz­záadott komponensek lehetővé teszik a különleges nyomatok díszítését termelési veszteség nélkül.
 • Maximális nyomtatási méret 2500 × 1250 mm.
 • Négyzónás vákuumrendszer.
 • Pozicionáló tüskék a könnyű és konzisztens pozíci­onáláshoz.
 • 80 mm maximális nyomtatható anyagvastagság au­tomata magasság érzékelővel és beállítással.
 • Az ionizáló az alapfelszereltség része. Csökkenti az elektrosztatikus feltöltődést, ami festékszórási pon­tatlanságokat okozhat.
 • EPSON Edge Print RIP szoftver.

lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display

BEZÁR

Iratkozz fel hírlevelünkre!

SIGN&DISPLAY MAGAZIN

Ahol a szakma találkozik! 

Heti hírlevél a reklámdekoráció és a nyomdaipar világából, ajándék E-magazinnnal!

Feliratkozás:

A "Feliratkozom" gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi irányelveket és feliratkozom a hírlevélre!

BEZÁR

Köszönjük, hogy feliratkoztál!