A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ilyet nem nagyon intéz egyetlen más márka sem

Éppen csak bemutatta a Canon Colorado 1640-es nyomtatóját, Horváth Tibor már rendelt is belőle egyet. A SoftPress ügyvezetője pontosan tudta, mit keres egy nagy nyomtatóban és azt meg is találta a Canonnál.

Hogyan került a SoftPresshez a Colorado 1640-es? Mi a közös történetük?

Amikor 2017-ben bemutatták a Colorado 1640-est, rögtön tudtuk, hogy ez a gép kell nekünk. Az elsők között voltunk, akik megrendelték, amiben sokat segített, hogy kint voltunk a hamburgi Fespa kiállításon, ahol ez debütált.

Miért érezték azt rögtön, hogy erre a gépre vártak?

Elsősorban a benne lévő technológia miatt. Ez már egy szinte egy automata gép, ami gyorsan dolgozik és fejlettebb a konkurenseknél, legalábbis szerintünk. Az biztos, hogy azóta sem bántuk meg a döntést.

A gyorsaság mennyire fontos szempont?

Egyike a legfontosabbaknak. Azzal a sebességgel, ahogy a Colorado 1640-es tud nyomtatni, az oldószeres és az UV-gépek nem tudnak, főleg nem hasonló minőségben. Ma már jellemző, hogy egy-egy munka előkészítése sokszor több időt vesz igénybe, mint maga a kinyomtatás, ezért nagyobb az előkészítési apparátus, mint a gyártási. A gyorsabb gépekkel viszont meg tudjuk azt csinálni, hogy csak hetente egyszer, vagy kétszer dolgozunk a géppel, a többi időben pedig előkészítünk rá.

Mennyire változtatta ez meg a mindennapi munkafolyamatokat?

A régebbi gépekkel mondjuk egy napig előkészítettünk és egy napig nyomtattuk. Annak érdekében, hogy folyamatosan menjen a munka, folyamatosan kellett zajlani az előkészítésnek és a nyomtatásnak. Nagyobb emberszükséglet, több munkaóra, ami alatt többször kellett tekercset cserélni és nem lehetett optimalizálni annyira a gyártásokat. Ezzel szemben a Coloradóval két napig előkészítünk, és egy napig nyomtatunk – és nem is biztos, hogy egy teljes nap kell neki. Ezért tudjuk azt csinálni, hogy a munkákat egy-egy tekercs, vagy egy-egy anyagfajtára optimalizáljuk és kevesebb cserével kalkulálunk.

Mit szóltak mindehhez a kollégák?

Jó kérdés. A nyomdaipari tekercses gépek nagyon sok paraméter szerint működnek és ahány gyártó, annyifajta paraméterállítási lehetőség. A gépkezelők megszokták azt, hogy elég szabadon állítgatják ezeket, miközben nyilván figyelik a nyomatot. Az elején kicsit furcsa volt mindenkinek, hogy a Coloradónál ilyen nincs. A tapasztalt gépkezelők úgy érezték, keretek közé szorítják őket, mostanra viszont már az lett nekik is a furcsa, hogy a többi gépet állíthatni kell. A modern Canon gépet egy minimális szakmai tudással bármelyik grafikus kolléga, vagy akár egy irodista is el tudja vezérelni.

- Hirdetés -

Mit tapasztalnak mindebből az ügyfelek?

Az ügyfélnek nagyon sokszor azonnal kell valami. Ilyenkor nagy előny, hogy a Colorado nem oldószeres gép, vagyis nem kell várni, hogy száradjon a festék, ráadásul nincsenek olyan problémák, hogy a festékdús anyag megmarja a felületét és zsugorodik.

Miket nyomtatnak rajta?

Főleg vinylt, papírt, filmeket és ponyvát. Nagyon sokat dolgozunk multiknak, a régi ügyfeleink közül pedig sokan kérik, hogy a megrendelésüket a Coloradóval nyomtassuk ki. Ők azt tapasztalják, hogy sokkal élénkebbek a színek és szebb a végeredmény. A Coloradót tipikusan azokra a munkákra használjuk, amikor nagy mennyiségű nyomat kell és azokat közelről fogják nézni.

Dolgoznak másik Canon géppel is a SoftPressben?

Igen, van egy táblanyomtatónk is, ami hosszú évek óta szolgál már nálunk, nagy megelégedésünkre.

A SoftPress is a Canon átalánydíjas szolgáltatási konstrukcióját használja. Milyen tapasztalataik vannak ezzel?

Valóban, a Canon már a nagy nyomtatóira is bevezette azt az átalánydíjas konstrukciót, ahol egy havi fix díjban a festék, az alkatrész, a javítási költség, azaz lényegében minden szolgáltatás benne van. A gép automatikusan lejelenti, mennyit nyomtatott az adott hónapban, a cég pedig küldi a számlát – nincs ennél egyszerűbb üzemeltetési megoldás. Emellett jönnek rendszeresen a Canontól, hozzák a festéket, elviszik a régi patronokat, szervizelik a gépeket, stb. Ez mind benne van az átalánydíjban. A Canon ráadásul egy multinacionális szemléletet képvisel szigorú minőségbiztosítási előírásokkal. Amikor például az egyik nyomtatófejből nem minden esetben jött festék, akkor kijöttek a szervizes kollégák és kicserélték a fejet. A Canon előírása ugyanis azt mondja, hogy ha ez a hiba másodszor is előfordul, akkor automatikusan nyomtatófejet kell cserélni, míg ha ezt a cégnek kellene fizetnie, akkor biztosan próbálnék valami más, gazdaságosabb megoldást találni erre.

Volt már olyan eset, amikor nagy hasznát vették a Canon ezen szolgáltatáscsomagjának?

Megesett, hogy egy másik Canon géppel éppen egy nagy munkában voltunk benne, amikor egy olyan szervizproblémával kerültünk szembe, amihez csak napokkal később tudtak volna alkatrészt szállítani. A Canonnál három óra alatt elintézték nekünk, hogy egy másik gépen meg tudjuk csinálni a munkánkat úgy, hogy a cég állta ennek a költségét. Elmentem, megkaptam a gépet, tudtam rajta nyomtatni, a Canon pedig állta a festéket, amit elfogyasztottunk. Ilyet nem nagyon intéz egyetlen más márka sem.

Canon

- Hirdetés -

Sign&Display