A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Gyógyszercsomagolás fenntartható módon

Sokan nem gondolnak arra, hogy az egészségügyhöz kapcsolódó gyógyszercsomagolás mennyi műanyag hulladék keletkezik. Pedig 2021-ben mintegy 190 milliárd, vény nélkül kapható (OTC) műanyag gyógyszeres palackot adtak el az USA-ban. Bár ezek többsége újrahasznosítható, ám valójában ezt a tulajdonságukat csak ritkán használják ki. A Cabinet Health startup kifejlesztette a világ első újratölthető és lebomló gyógyszeres rendszerét – írja a Springwise.

A rendszer keretében a HealthHavenRX gyógyszertár a Cabinet Health termékeinek felhasználásával adja ki a recepteket, amelyek újratölthető palackokat és biológiailag lebomló tasakokat tartalmaznak. A kezdeti rendeléseket a Cabinet egyik újra felhasználható üvegpalackjával és mágneses címkével együtt küldik el. A gyógyszerutántöltéseket ezután komposztálható anyagokból készült tasakban küldik ki, amelyek 100 százalékban lebomlóak és komposztálásbarátok.

A vállalat a csomagolásában vény nélkül kapható gyógyszereket is árul, többek között szénanátha enyhítésére, fájdalomcsillapításra, megfázás és influenza kezelésére, valamint az emésztőrendszer egészségére szolgáló gyógyszereket. A vállalat szerint az újratölthető gyógyszercsomagolás rendszerre való áttéréssel a vásárlók évente akár egy kiló műanyagtól, egy életen át pedig több száz kiló műanyag hulladéktól kímélik meg a környezetet.

A Cabinet Health tanúsított B Corporation, és mint ilyen, a cél és a profit egyensúlyára összpontosít. Russell Gong, a Cabinet Health társalapítója és elnöke kijelentette: „A műanyaghulladék-krízis közegészségügyi válság. A mi víziónk az, hogy egy nap minden gyógyszeres szekrény, gyógyszertár és kiskereskedelmi polc mentes lesz az egyszer használatos műanyagtól, és fenntartható, kiváló minőségű, illetve megfizethető Cabinet Health gyógyszercsomagolással helyettesítjük.”

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display