A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Gyakorlati útmutató az ideiglenes berendezésekhez használható anyagokhoz

Milánói Designhét – a Guandong bemutatja

A 23-as áprilisi Designhét alkalmával láthatjuk először a Salone Del Mobile és a Fuorisalone szinergikus együttműködését, mely célja Milánó, mint a nemzetközi designipar referenciavárosának ünneplése. Egy olyan széles körben ismert, pezsgő és vonzó esemény, amely Rho Fieratól indulva behálózza és elfoglalja az egész várost a Tortona és Brera történelmi negyedektől kezdve az új kerületekig, mint a 5Vie, Isola és a Ventura Centrale.  A programsorozatban kiállítások, installációk, vernisszázsok, különleges megnyitók százai kerülnek megrendezésre a legváltozatosabb helyszíneken, történelmi épületekben és szabadtéren. „Jelen pillanatban abszolút lehetetlen számszerűsíteni, hány négyzetméternyi nyomtatott anyag kerül majd felhasználásra kommunikáció, dekoráció, jelzések formájában az egyes városon belüli és a Fiera területén megrendezendő események népszerűsítésére” mondja Edoardo Elmi, a Guandong Italia elnöke.”Épp ezért létrehoztunk egy olyan, eddig nem látott eszközt, mellyel segítjük mindazon nyomdászok, építészek, szerelők és designerek munkáját, akik ezeket az ideiglenes, ugyanakkor funkcionális, kellő mértékben ellenálló, gyorsan felszerelhető és eltávolítható projekteket létrehozzák. Mindeközben ügyelve a környezeti fenntarthatóságra, amely természetesen a rendezvény egyik vezérfonala lesz”. E célból a Guandong, a nyomdai anyagok szakértője megalkotta az exkluzív „Gyakorlati útmutató a Milánói Divathét alkalmával használt, ideiglenes berendezésekhez használható anyagokhoz” kiadványt: ötletek, javaslatok, technikai információk gyűjteménye, mely segítséget nyújt a kivitelezés során a legmegfelelőbb anyag kiválasztásához. 

A Guandong által megálmodott Útmutató innovatív megoldásokat mutat be, amelyek újraöltöztetik a várost, és amelyeket az alábbi kritériumok alapján választottak ki: ideiglenesség, felületek megóvása, egyszerű felhelyezés és fenntarthatóság. Az anyagok a „Jövő Laboratóriumával”, a 2023-as Designhét választott témájával is összhangban vannak, amely reflektorfénybe helyezi a kísérletezést, a fenntartható tervezést, a körforgásos gazdaságot és az anyagok innovációját. „Ezzel az eszközzel szerettük volna mindazoknak a szükségleteit kielégíteni, akik a Fuorisalone alkalmával installációkat és kommunikációs projekteket valósítanak meg. Olyan kiváló minőségű, exkluzív technológiával készülő, szabadalmaztatott anyagokból készülő termékeket ajánlunk,  amelyek nemcsak a környezetet kímélik, hanem a felületeket is. Ilyen például a „Scarico D’Aria”, amely nagy felületeken is buborékok és gyűrődés nélkül is felhelyezhető” tette hozzá Edoardo Elmi.

Az útmutatóban az egyes anyagok felhasználás célja szerint kerülnek bemutatásra. Indoor berendezések megoldásaival indul, mint a ReVita, a falak dekorálására szánt zöld szövet, az akár kényes padlófelületeken is (szőnyeg, padlószőnyeg) alkalmazható, nyomtatható anyagok, mint a Carpet Floor, és az újrahasznosított PET palackok felhasználásával készült, áthelyezhető ReVita Tac Puro, amely a nanotechnológiának köszönhetően ragasztó használata nélkül tapad a felülethez, így tökéletesen alkalmazható parkettán és értékes márványon is. Az indoor felületek után az outdoor berendezések következnek: Mark Floor – ezzel az R13 tanúsítvánnyal ellátott, extra csúszásgátlós kidolgozású anyaggal létrehozhatóak grafikák olyan kültéri felületeken is, ahol elvárás a kimagasló ellenálló képesség, illetve a Shop Sign, amely a Fuorisalone alkalmával használt útbaigazító táblák anyaga, amelyek a látogatókat segíti az eligazodásban.

A Guandong Útmutató bemutatott anyagok kiválasztása során kiemelt figyelmet szenteltek a fenntarthatóságnak. Az ajánlatok között jó néhány innovatív műanyag is helyet kapott, amelyek 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható berendezések megvalósítását teszik lehetővé anélkül, hogy használatuk során le kellene mondani a tartósságról és az installáció magas minőségéről. „Az anyagok körültekintő és figyelmes kiválasztása hozzájárulhat a berendezések környezetre mért hatásának csökkentéséhez és előmozdíthatja a körforgásos gazdaságot, amellyel az egész ágazat fenntartható fejlődéséhez hozzá tudunk járulni” kommentálja Edoardo Elmi, és emlékeztet arra, hogy a Guandong a Fuorisalone egyik aktív szereplőjeként a Via Tortona 37 alatti Decor Lab bemutatóteremben lesz jelen standjával.

Guandong

- Hirdetés -

Sign&Display