A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Fenntarthatóbb signage LED modult dobott piacra az OSRAM

A müncheni cégóriás új filozófiájának („Egy jobb világ fénye”) részeként fejlesztették ki a BackLED M CP G4ADV típusú LED modult, amely úttörő eszköz az OSRAM 110 éves történetében.

A signage ágazatban érdekelt cégek talán soha nem látott növekedést tapasztalhatnak 2020-21-ben, hiszen a technológiáik iránt egyre nagyobb az érdeklődés, főleg a kormányok és más állami szervezetek részéről, mutat rá a Sign & Graphics. Az infrastruktúrákat érintő növekedés várhatóan még számottevőbb lesz az év végére, hiszen a metróhálózatok, repterek, vasúti vonalak signage kommunikációja még tengernyi lehetőséget tartogat. A gyártók iránt ugyanakkor nemcsak mennyiségi elvárásokat támasztanak az ügyfelek, akik most már környezetbarát, megbízható és könnyen kezelhető rendszerekre vágynak. Erre az igényre reagált az OSRAM, amikor megalkotta az új LED modult.

Fotó: Sign & Graphics

A BackLED M CP G4ADV egyszerre szolgálja a közbiztonságot és az energiatakarékosságot, ami rendkívül fontos tényező annak ismeretében, hogy kifejezetten állami infrastruktúrákhoz és tömegközlekedéshez tervezték. A gyártás során felhasznált „low smoke zero halogen” (LSZH) anyagok rendkívül magas hőmérsékletnek is ellenállnak, tűz esetén pedig alig bocsátanak ki füstöt, és teljesen kizárják a mérgező halogéngáz-képződést. A PVC-mentes és LSZH anyagok mindemellett csökkentik az energiafogyasztást, az üzemeltetési és karbantartási költségeket, miközben megfelelnek a nemzetközi biztonsági előírásoknak. A környezetbarát felirat-megvilágítás pozitív üzenetet is közvetít: erősíti az adott vállalat társadalmi felelősségvállalásáról alkotott képet.

És hogyan lesz környezetbarát? Erre az OSRAM egy integrált „smart lightbox” megoldást eszelt ki: a fényerő digitálisan, napszakok szerint vezérelhető, így visszavágja az energiaköltségeket, az emissziót és a fényszennyezést. Az új LED modullal ragyogó felületek egyébként meglévő világításvezérlő rendszerekhez is csatlakoztathatók, és velük együtt szabályozhatók.

Gábor János / Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display