A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Duplázott a Konica a Buyers Lab Pick Awardson

A Konica Minolta két díjat is elnyert a Buyers Lab 2022 Pick Awards dokumentum- és képalkotó szoftver kategóriájában – adta hírül a Large Format Review. A gyártó a távoli vizuális háttértámogatást nyújtó AIRe Link eszközért és a munkafolyamat-megoldásokat tartalmazó Dispatcher Phoenixért érdemelte ki a Keypoint Intelligence független teszt-, képalkotó és analitikai információs szolgáltató rangos kitüntetéseit.

Az AIRe Link segítségével egymástól távol lévő felek „találkozhatnak”, majd oldhatnak meg gyakorlati, például karbantartási feladatokat – a virtuális térben. Az ügyfél egy tablet vagy egy okostelefon kamerájával mutatja meg a kérdéses berendezést, és a technikus egy digitális pointert használva valós időben jelöli meg a képen, hogy mi és hogyan igényel beavatkozást. Ezzel a lehetőséggel egy sor probléma oldható meg helyszínre siető szerelők nélkül, de ha elkerülhetetlen, hogy mégis kiszálljanak, sokkal célirányosabban láthatnak munkához, hiszen digitális térben már látták, mi a teendő.

„Az AIRe Link sokkal hatékonyabbá teszi a képzett munkaerőt, miközben megosztja a tudást a cég teljes szervezetében, és profitképes állapotban tartja a munkakörnyezetet” – méltatta a szoftvert a Keypoint Intelligence Okosmunkahely és Digitális Átalakulás részlegének társigazgatója. Colin McMahon kihangsúlyozta: bár meglehetősen új eszközről van szó, a megjelenése óta képes következetes háttértámogatást, -javítást és fejlesztést nyújtani. Szerinte már most is lenyűgöző megoldásról van szó, így okkal remélik, hogy egyre csak jobb és jobb lesz.

André Ziemann, a Konica Minolta európai szerviztámogató részlegének vezetője hozzátette: a szolgáltatás mostanra a kontinens minden országában működik, és az elmúlt egy évben 14 ezer munkafolyamatot hajtottak végre vele, mintegy 2.600 ügyfelüknél. Mint mondta, őszintén hiszik, hogy az AIRe Link folytatja hódító útját, ami a technikai segítségnyújtás mellett rendkívül költséghatékonnyá és fenntarthatóvá teszi a szervizmunkát. A használata – szintén 12 hónap leforgása alatt – 853 ezer kilométernyi utazást spórolt meg az ügyfeleknek, és 104 tonna szén-dioxid-kibocsátást a Föld légkörének.

A szintén díjazott Dispatcher Phoenix 2019 óta másodszor nyerte el a Kiváló Munkafolyamat-automatizáló Platform címet. A szoftvert a gyakran ismétlődő, dokumentumcentrikus feladatok hatékony automatizálása miatt emelte ki a szakmai zsűri. Hangsúlyozták: a termék az időigényes és sok hibalehetőséget rejtő munkák átvételén túl lehetővé teszi, hogy a cégek fontosabb feladatokkal, így gyártási hibák, kiküszöbölhető utómunkák vagy leállásból fakadó veszteségek elhárításával törődjenek.

A Keypoint Intelligence Szoftver és Szkenner divízióját igazgató Lee Davis leszögezte: mivel a „jobb, gyorsabb, olcsóbb” elvárások miatt egyre nő a vállalkozásokra nehezedő nyomás, csak digitális átalakulással tudnak versenyképesek maradni. Ebben a törekvésben lehet partnerük a Konica immár kétszeresen elismert programja, amelyet produktivitást növelő hatása, egyszerű használata és kivételes hozzáadott értéke miatt tartottak méltónak a díjra.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display