A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Jövedelmezőbb működés a Konica Minolta C7100 sorozattal

A Konica Minolta frissen megjelent AccurioPress C7100 digitális nyomdai rendszere a gyártó ígéretei szerint dúskál az innovatív technológiákban, és arra tervezték, hogy az üzemeltetői még jövedelmezőbb üzleti lehetőségekhez jussanak vele. A berendezés új, nagy sebességű motort kapott, és olyan elődök legjobb tulajdonságaival vértezték fel, mint az AccurioPress C14000 vagy az AccurioPress C4080. Összességében úgy tartják, hogy az új gép intelligens automatizálása, továbbfejlesztett finiselője, meggyőző funkciócsomagja, párját ritkító ellenállósága, illetve a gyártás kiváló minősége „egy okosabban működő nyomdai vállalkozást és az üzleti növekedés hatalmát” nyújtja az ügyfeleknek.

Sebesség 100 ppm
Felbontás 3600 x 2400 dpi
Toner Simitri V
Média minősége max. 400 gramm/m2
Média szélessége max. 900 mm

Tatjana Ferguson termékmarketing-menedzser úgy fogalmazott, „az AccurioPress C7100 a termékskálájuk teljes körű frissítésével egyenlő”. A sorozat a korábbi, C6100 sikereire épít, sőt, fel is javították vele a professzionális nyomtatás által megkövetelt rugalmasságot és termelékenységet. A szakember szerint ez a rendszer „erőteljes hatással lesz a piacra”: segít kibővíteni a vásárlóik tevékenységét és produktivitását, így azok még több lehetőséget kínálhatnak a saját ügyfeleiknek. Sue Threlfo, a Konica Minolta ausztráliai divíziójának vezetője a fentiekhez hozzátéve elmondta, „a mai világban csak a változás állandó”, ezért „előrelátással, gyors reakciókra képes megoldásokkal” támogatják a partnercégek fejlesztéseit, hogy biztosítani tudják a helyüket az ágazat jövőjében.

Az AccurioPress C7100 a C7090-re jellemző 90 ppm-et meghaladva már száz színes oldalt futtat le percenként, vagyis optimalizálható vele a minőség és a teljesítmény, ami végső soron lehetővé teszi az üzemeltetőknek, hogy még komplexebb megbízásokat tudjanak vállalni, miközben alkalmazkodnak az aktuális piaci trendekhez. A berendezés a Konica Minolta legújabb, Simitri V környezetbarát tonerével működik, és a korábbiaknál nagyobb méretű, akár 400 gramm/m2-es, 900 milliméter széles médiaanyagokat is a tőle elvárható legjobb minőségben, 3600 x 2400-as kimeneti felbontással nyomtatja ki. Ezt a leghosszabb átfutási idő mellett ugyanúgy abszolválja, mint gyors feladatoknál, így energiahatékony megoldást jelent, minimális karbantartási igénnyel.

Hab a tortán, hogy a gyártó állítása szerint annyira egyszerűen kezelhető gépről van szó, hogy a munka komplexitásától függetlenül is elég mellé egyetlen operátor. Ehhez persze nagyfokú önállóság és néhány trükkös okosmegoldás kell. Az Intelligent Media Sensor IM-101 érzékelő például folyamatosan figyeli a betöltött mennyiséget, amihez automatikusan alkalmazkodva csökkenti az átfutási időt, míg az IQ-501 Intelligent Quality Optimiser konzisztens színminőséget, előtérbe hozást és oldalról oldalra változtatható adatok (VDP) nyomtatását biztosítja.

Ahogy az AccurioPress portfólió minden egyes darabja esetében, a C7100-ról is elmondható, hogy a finiselés és egyéb funkciók széles kínálatát vonultatja fel, így például a füzetkészítés, a tűzés, a kötés és a drótkötés sem jelenthet számára kihívást. Persze további gépeket – például a C14000 sorozathoz készült TU-510-et, a világ első soros vágóegységét – ugyanúgy mellé lehet rendelni, ajánlotta a Konica Minolta. Utóbbi gép a négyélű kialakításnak köszönhetően vágó, gyűrő, perforáló funkciókkal egészítheti ki az eleve meggyőző C7100-at, beemelve a lehetőségek közé hosszú dokumentumok, levelek, kötetek és egyéb kiadványok, akár dedikált névjegykártyák finiselését.

A fentebb írt ellenállóságát és alacsony szervizigényét a tartós kenéssel rendelkező dob, az automatikusan tisztuló dupla koronavezeték, az optimalizált papírtovábbítás vagy éppen a nagyfokú nyersanyag-kompatibilitás és a pontosság szavatolja, miközben kiválóan alkalmazkodik kényes nyomtatási környezetekhez. A vezérlőhöz nem mellesleg több szoftvert is választhatunk: a Konica Minolta saját rendszere mellett EFI és Creo vezérlők rendelhetők hozzá.

Gábor János, Sign&Display

Forrás

- Hirdetés -

Sign&Display