A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Angliában is bizonyított a resin

A fenntarthatóság egyre inkább fontos szempont új nyomtató vásárlásakor

Az angol Verve Display vállalat elkötelezett abban, hogy segítse ügyfeleit a fenntarthatóbb működés elérésében, s céljuk elérése érdekében nyomtatókapacitásuk bővítése során az EPSON SureColor SC-R5000 (itthon SC-R5010) nagyformátumú Resin nyomtatóra esett a választásuk – írja bejegyzésében az LFP center a texintel.com cikkére hivatkozva.

Az SureColor-SCR5010-es nyomtatóval élénk nyomatokat készíthetünk méghozzá teljesen vízbázisú tintakészlettel! A nyomtató képes bevonat nélküli hordozók széles skálájára is nyomtatni, így használatával minimálisra csökkenthető a környezeti hatás.

Éppen ez volt a fő szempont Simon Perkes, a Verve Display ügyvezetője számára, aki 2003-ban alapította cégét. A cég innovatív és testre szabott megoldásokat kínál a koncepció kidolgozásától kezdve a nagy formátumú digitális nyomtatással készült komplex kivitelezésekig. Ügyfeleik között számos nagy nevű vállalat megtalálható, mint például a Sky, Mastercard, Team GB, az ITV vagy akár Great Ormond Street Hospital, de megemlíthetjük az O2 Arénát vagy akár az AEG-t.

„Olyan széles formátumú nyomtatási értékesítést akartam létrehozni, amely a szolgáltatásra összpontosít, nem csupán az árra. – Kezdte a cikk elején a beszélgetést Simon – Ettől élményszerű és egyedi szolgáltatóvá nőttük ki magunkat. Korábban megrendelésektől függően nagy mennyiségű PVC alapanyagú nyomathordozóra nyomtattunk, amiket esetenként már másnap bontottunk és kidobtuk. Meg akartam találni a módját, annak hogy mindez fenntarthatóbb legyen! Így 2019-ben elkezdtük megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy hogyan tudnánk minimálisra csökkenteni működési hatásunkat fenntarthatóbb anyagokkal, kevesebb PVC tartalommal, valamint nagyobb teljesítményű és környezetbarátabb gépekkel. Célunk már akkor is az volt, hogy ezzel is támogassuk ügyfeleinket abban, hogy elérjék a környezettudatossági célkitűzéseiket.”

Simon a Verve Display gyártási igazgatóját, David Blackhollyt bízta meg a lehetőségek kutatásával. „Mielőtt a járvány elkezdődött, elkezdtük szondázni a piacot, és megvizsgáltuk a rendszereket, és a PVC-mentes anyagokat. Olyan nyomdai gyártási megoldásokra volt szükségünk, amellyel folyamatosan és megbízhatóan nagyon jó minőségű munkát tudunk végezni.

Két EPSON oldószeres nyomtatónk már üzemel, egy SureColor SC-S80600 és egy SureColor SC-S60600. Mindkettő rendelkezik a Greenguard GOLD tanúsítványával, így ismerjük és megbízunk az EPSON technológiájában. Biztosak akartunk lenni abban, hogy meg tudjuk őrizni azt a magas nyomtatási minőséget, amelyet az oldószeres nyomtatóink tudnak, csak éppen PVC-mentes alternatívákon. A nyomtatási minőség tekintetében egyetlen lépést sem akartunk hátrálni! Számunkra az előrelépést az a vízbázisú tintakészlet jelentette, amelynél tudjuk, hogy a minőség megmarad.

Más beszállítók korábbi rendszereinél problémáink voltak az alapanyagok nyúlásával, mérettartásával. Az SC-R5000-nél biztosak lehettünk abban, hogy amikor belsőépítészeti megbízásokat teljesítünk és falra kerülő nyomtatokat készítünk, a szegmensek tökéletesen illeszkedni fognak.

A korai jelek azt mutatják, hogy a PVC mentes alapanyagok nyomtatása során a minőség pontosan az, amit korábban is már szem előtt tartottunk! Ez lehetővé teszi számunkra, hogy magabiztosan nyomtassunk az újrahasznosítható anyagok széles skálájára is. Ez segít minket abban, hogy jobban támogassuk ügyfeleinket, akik fenntarthatóbb lehetőségeket keresnek, méghozzá költséghatékonyan.”

Simon hozzáteszi: „Egyre több beszélgetést folytatunk arról, hogyan lehetünk fenntarthatóbbak, és hogyan segíthetnénk ügyfeleinket céljaik elérésében. Nekünk is bizonyítanunk kell, és átláthatóbbá kell válnunk. Az SC-R5000 segít nekünk ebben!  Vízbázisú tintája lehetővé teszi az újrahasznosíthatóságot és a többi rendszerhez képest csökkentett energiafogyasztást a tinták szárításakor. Nagyon robusztus felépítésű, és kiváló minőségű nyomtatási eredményeket biztosít. Következetes és megbízható. Ez minden elvárásunknak megfelel. Most, amikor megkérdezik tőlünk, hogy kínálunk-e egy 100%-ban teljesen fenntartható megoldást, akkor arra teljes nyugalommal mondhatjuk, hogy igen!”

A 160 cm széles SureColor SC-R5000-et az EPSON viszonteladó, SEDO szállította a Verve Display számára. Andy McGuinness, ügyvezető igazgató megjegyzi: „Simon és David olyan berendezéseket kerestek, amelyek segítségével PVC-mentes alternatívákat kínálhatnak a hagyományos média helyett, klímatudatos ügyfeleik számára, és úgy érezték, az Epson SC-R5000 a megfelelő választás erre a feladatra. Lehetővé teszi számukra, hogy továbbra is együttműködjenek csúcskategóriás ügyfeleikkel, új lehetőségeket nyerjenek el, és élen járjanak a fenntartható nyomtatási megoldások biztosításában. A Verve Display szenvedélyesen törekszik a fenntartható nyomatkészítésre, és alig várjuk, hogy még sok éven át támogassuk ebben őket.”

A SureColor SC-R5010 és a nagy tinta kapacitású SC-R5010L az Epson első gyanta alapú vízbázisú tintát használó nagyformátumú nyomtatója. Pontos, színkonzisztens és gyorsan száradó nyomatokat készít sokféle hordozóra, környezetbarát, kiemelkedő eredménnyel.

A sorozat az EPSON több éves innovációjából merít a képalkotás, a színkezelés és a hordozóvezérlés terén, és ideális megoldást kínál. PrecisionCore Micro TFP nyomtatófeje kiváló nyomtatási teljesítményt biztosít.

Az új, 6 színű UltraChrome RS tintakészlet egy szagtalan, vízbázisú gyanta alapú tinta, és bármilyen környezetben, például iskolákban, kórházakban, szállodákban és beltéri létesítményekben használható.

AZ SC-R széria LÉNYEGES JELLEMZŐI

 • Gyanta alapú tinta
  Vízbázisú, és szagmentes, érzékeny környezetekben való használathoz
 • Tintatartályos megoldás
  1,5 literes tintatasakok
 • 4,3 hüvelykes LCD érintőképernyő
  Egyszerű, intuitív üzemeltetés és állapotellenőrzések
 • Portfólióbővítési lehetőség
  Újrahasznosítható alapanyagok, bannerek, tapéták, vinylek, filmek és textilek
 • Teljes körű Epson-megoldás
  Beleértve a nyomtatófejeket, a tintát és a szoftvert is

LFP center

- Hirdetés -

Sign&Display