A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A Times Square fölé tornyosul Darth Vader 

Az ILM és az LG együttműködésével jött létre az óriási élményt nyújtó digitális óriásplakát, amely a Times Square fölé magasodik. A megjelenésen a Star Wars franchise egyik legikonikusabb karakterének, Darth Vadernek a valósághű háromdimenziós alakja látható. 

A Lucasfilm vizuális effektekkel foglalkozó részlege, az Industrial Light & Magic (ILM) az LG Display OLED-eszközeit használta a New York városában látható óriásplakát vizuális effektjeinek előállításához – írja a Nerdist közleménye alapján a Signs of The Times. 

A múlt hónapban az LG OLED-technológiáját és az Obi-Wan Kenobi című Disney+ sorozatot is népszerűsítő óriásplakát videója azzal kezdődik, hogy felnyílik az ajtó, és Darth Vader látható a helyiségben felkapcsolt fénykarddal. A sith lovag a képernyő peremére sétál, lenéz a járókelőkre, végighúzza fegyverét a földön, és idegesen fel-alá járkál. A vizuális élmény a wrap-around képernyőknek köszönhető. 

Az ILM-mel való együttműködés egy másik, a „The Book of Boba Fett” című filmet népszerűsítő 3D-s óriásplakát nyomán jött létre. Az LG Display szerint mindkét anamorfikus videó „azt a vizuális illúziót kelti, hogy a tartalom egy bizonyos nézőpontból előrevetül. Ezzel a technikával 2D-s képernyőn 3D-s tartalmat lehet szimulálni, hogy a lehető leglátványosabb élményt nyújtsuk a nézés során. 

Nézd meg az alábbi videót, hogy többet megtudj az áprilisban bemutatott „The Book of Boba Fett” óriásplakát mögött rejlő technológiáról. 

 

 Némethi Botond, Sing&Display magazin 

- Hirdetés -

Sign&Display