A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A textilnyomtatás forradalma

A textilnyomtatás népszerű eljárás, amelyhez számos technológia kapcsolódik, valamint az alapanyagok terü­letén is kiemelten fontos a minőség annak érdekében, hogy az eredmény látványos legyen. A Fortuna Digital portfóliójában mindkét szegmenshez kiemelkedő elemek tartoznak, a Berger Textiles, illetve a HP latex és szub­limációs nyomtatói kiváló megoldásokat jelentenek az iparág számára. A textilnyomtatás lehetőségeit Vendriczki János, a Fortuna Digital Kft. senior értékesítője mutatta be a Sign&Display magazinnak.

„A Berger Textiles az egyik legjobb minőséget nyújtja az alapanyagok területén, amelyhez a Fortuna Digital portfóliójában a HP Stitch berendezés kiváló megol­dást jelent” – mondja Vendriczki János. „E párosítással kiemelkedő hatékonysággal és gyorsasággal állíthatók elő színvonalas termékek.”

170 ÉV FOLYAMATOS MINŐSÉG

A Berger Textiles közel 170 éves múltra tekint vissza, kezdetben különféle kézzel festett pamutszöveteket biztosítottak legfőképpen színházak számára. A digitalizáció szele korán elérte a vállalatot, s már a ’80-as években a digitális nyomtatással kapcsolatos változá­sokra összpontosítottak. A minőség érdekében a szö­vetek bevonatolására speciális eljárást fejlesztettek ki, így kiemelkedő kvalitást érnek el termékeikkel. Olyan népszerű alapanyagokat állítanak elő, mint például a be.tex® Samba®, amelyek egyedülálló lehetőségeket teremtenek az iparágban. A Berger Textiles több mint 9 millió négyzetméternyi textíliát és kiegészítőt értéke­sít mintegy 55 országban.

„A Berger Textiles alapanyagai bel- és kültéri megoldá­sokhoz egyaránt kiváló lehetőséget jelentenek” – ma­gyarázza Vendriczki János. „A partnereink rendkívül elégedettek a termékekkel, ugyanis a sportöltözettől kezdve átvilágítós textilekig bármire használhatók, így zászlók vagy akár szurkolói sálak készítéséhez is első osztályú alapot biztosítanak. Magyarországon szükség van a megfelelő ár-érték aránnyal rendelkező termé­kekre, ugyanis a fogyasztók meglehetősen árérzéke­nyek, így a gyártóknak olyan alternatívát kell nyújtani, ami képes minőséget produkálni költséghatékony mó­don. Erre kiváló példa, hogy a szurkolói sálak készíté­séhez a Berger Textiles mezekhez használt alapanya­gával dolgoznak a gyártók. A Fortuna Digital a vállalat legtöbb textiltermékét forgalmazza Magyarországon, emellé pedig a HP latex és szublimációs technológiával dolgozó nyomtatóit biztosítja.”

A be.tex® Samba® a Berger Textiles egyik kiemelke­dő alapanyaga, amely rengeteg alkalmazási területen megállja a helyét. A könnyű kezelhetősége a felhasz­nálók kedvelt termékévé teszi, e tulajdonsága mellett a kontrasztos színek kiváló megjelenítéséhez nyújt lehetőséget. A kopás- és vízálló felület gyűrődésálló, így bármilyen kihívásokkal szemben a be.tex® Sam­ba® jelenti a megoldást.

„Rendkívül széles anyagportfóliót kínál a Berger Tex­tiles” – folytatja Vendriczki János. „A be.tex® Samba® oltalom alatt álló termékük. Ez egy olyan kivételes textília, amely a bevonatnak köszönhetően számos technológiával nyomtatható. A gyűrésállósága pedig egyedülállóvá teszi, ugyanis rengeteg alkalmazási te­rületen bevethető.”

A Berger Textiles neve egyet jelent a minőséggel. A vál­lalat nem ismer kompromisszumot a kvalitással kap­csolatban. Annak érdekében, hogy folyamatosan fenn tudják tartani az elvárt színvonalat, a társaság saját minőségügyi részleget működtet, ahol a termékeken a lehető legtöbb vizsgálatot elvégzik, a mélyrehatóbb elemzéseket pedig ezzel foglalkozó intézetek nyújtják.

VÉGTELEN KREATIVITÁS A TEXTILNYOMTATÁS TERÉN

A HP kiemelkedő minőséget produkál minden nyom­tatási technológiában, és így van ez a szublimációs el­járásban is. A gyártó legújabb berendezése a HP Stitch S1000 szuperszéles festékszublimációs nyomtatója, amely a magas termelékenységre és egyszerűsített működésre terveztek. Belső dekorációhoz és soft sign-age gyártásához kiváló lehetőséget biztosít, amellyel végtelen kreativitás érhető el.

A Stitch S1000 egy 320 centiméter széles festékszubli­mációs nyomtató, amely páratlan lehetőséget biztosít a gyártó vállalkozásoknak. A határidők könnyebben betarthatók általa, ugyanis nagy sebességgel rendelke­zik – akár 220 négyzetméter/óra –, magas üzemidővel bír és felügyelet nélküli műszakokban is képes dolgoz­ni. A karbantartásának bizonyos részei automatikusan történnek, és folyamatosan biztosítja az optimális kép­minőséget az operátor beavatkozása nélkül.

„A korábbi modellekkel kapcsolatban számos vissza­jelzés érkezett, hogy direkt- és transzfernyomtatás esetében is rendkívül meggyőző színeket produkál” – hangsúlyozza Vendriczki János. „A textilnyomtatás ese­tében az egyik legjobb példa a sportruházati termékek gyártása, ugyanis ezek rendkívüli hatásoknak vannak kitéve a használat során. Ezen a területen kivételes mi­nőség érhető el a HP Stitch S szériának köszönhetően.”

A Stitch S1000 magas képminőséget biztosít, a grafi­kák kontúrja még a nagy sűrűségű anyagok esetében is éles az intelligens fúvókakompenzációs rendszer­nek köszönhetően. Az OMAS Plus érzékelő szabályoz­za a média mozgását a transzfer- és a direktnyomta­tás esetében egyaránt, még a legnagyobb sebességű gyártás során is.

„Ha folyamatos minőséget kíván elérni a gyártó vállal­kozás, akkor azt a megfelelő alapanyagokkal és olyan gépekkel teheti meg, amelyek már bizonyítottan képe­sek ezt az igényt teljesíteni. A Berger Textiles és a HP Stitch S termékcsalád garanciát jelent arra, hogy állan­dóan kiváló kvalitással bíró termékeket állíthassanak elő a reklámdekorációban és a sportruházatban dol­gozó szakemberek” – összegzi Vendriczki János.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display