A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A legjobb kartonmegoldások egy helyen

A European Carton Manufacturers’ Association (ECMA) szeptember 15-16-án Krakkóban rendezett éves kongres­szusán kihirdette a European Carton Excellence Award 2022 nyerteseit. A Pro Carton által szervezett, a karton­csomagolásért járó rangos díj az „Év kartondobozának” megválasztása mellett a fenntarthatóság, az innováció, az általános szűzrost- és újrahasznosított szálas csomagolások, valamint az élelmiszercsomagolás kategóriák­ban osztottak ki díjakat – írja a Packmedia.

Az év kartonja. A Rutgers Printing & Packaging Solu­tions „az elemi és a fenntartható design mesterműve”, a snack paradicsom számára készített csomagolása kapta az Év kartonja díjat.

Fenntarthatóság. A Van Genechten Packaging rugal­mas Herbal Essences sampon- és kondicionálócso­magolási megoldása – amely Metsä Board kartonból készült – a kategória első díját nyerte el, köszönhetően az egyszerű, mégis hatásos designnak, amely emeli a márka kommunikációs képességét, kiemelve a termék illatát és összetételét.

Innováció. „Minimalista, mégis fényűző” – így lehetne találóan összefoglalni a WestRock Nestlé San Pelleg­rino Aranciata Rossa csomagolását. A Cluster-Pakot a leginnovatívabbnak ítélték a csomagolás alján találha­tó dugóért, valamint a vonalkód-árnyékolásért, illetve a „fülekből” álló mechanikus zárástechnikáért, amely nem igényel ragasztót és könnyen újrahasznosítható.

Szűzszálas csomagolás. A Faller Packaging a PleioFlow RF készülék hordozható tartályával – amely Holmen Iggesund kartont használ – nyerte el e kategória fődíját. A funkcionalitás az elsődleges jellemző: úgy tervezték, hogy a komplex orvosi eszközöket stabilan tartsa.

Újrahasznosítható csomagolás. A Lucaprint a Fan­ton cég számára készített „Fanton Power strip relife” csomagolással nyert díjat. A csomagolás újrahasznosí­tott műanyagból készült.

Élelmiszercsomagolás. Az Autajon Durero Packag­ing innovatív, e-kereskedelmi csomagolását is díjaz­ták, amelyet a Match Tonic palackokhoz terveztek. Négy ikonikus négyszögletes újrahasznosított üveg­palack befogadására álmodták meg, a könnyű szállítás érdekében összecsukható fogantyúkkal rendelkezik.

Újrahasznosított élelmiszercsomagolás. A zsűri sze­rint az MM Packaging burgonyacsomagolása a könnyű nyitható/zárható és kényelmes ergonómia miatt érde­melte ki a díjat. A karton műanyagmentes, a doboz pe­dig kényelmes hordozófogantyúval, valamint masszív, ütésálló aljzattal rendelkezik. Az átlátszó cellulózablak lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy vásárlás előtt ellenőrizzék a termék frissességét. A sima, kön­nyen nyomtatható felület bőséges helyet biztosít grafi­kák, receptek és nagy méretű vonalkódok számára.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display