A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

A BOBST bemutatja az EXPERTFOLD 50 l 80 l 110 legújabb fejlesztését

A nyomtatási és csomagolástechnológiák globális vezető gyártója, a BOBST bemutatja a hajtogatott kartonok piacán úttörőnek számító hajtogató-ragasztógépének legújabb fejlesztését, az EXPERTFOLD 50 l 80 l 110-et – írja a vállalat közleményére hivatkozva a WhatTheyThink. A BOBST termékcsalád egyik legnépszerűbb gépének új változatát úgy tervezték, hogy segítse a csomagolónyomtatókat abban, hogy minél többet legyenek képesek elérni a mai gyors és erőforrás-igényes feldolgozási piacon.

Az EXPERTFOLD új generációja számos új funkcióval rendelkezik a moduláris és rendkívül sokoldalú hajtogató-ragasztógéphez, amely lenyűgöző mennyiségű dobozformát készít akár 450 méter/perces sebességgel. Valóban, az ACCUBRAILLE-től az ACCUCHECK-ig, a SPEEDWAVE-ig és a GYROBOX-ig: ez a gép a legösszetettebb igényekhez is igazítható. Lehetőséget kínál a megfelelő perifériák hozzáadására is, így a feldolgozók komplett, nagy teljesítményű hajtogató-ragasztósort hozhatnak létre.

A BOBST a berendezések folyamatos fejlesztésére törekedve csak nemrég mutatta be az EXPERTFOLD A3-as változatát, amely lehetővé teszi az ütközőzáras aljú dobozokról a 4 és 6 sarok dobozokra való átállási idő akár 80 százalékos csökkentését. Az új verzióval az volt a cél, hogy továbbfejlessze ezt a sokoldalú eszközt, növelje a termelékenységet, és közelebb kerüljön a BOBST elképzeléséhez, amely egy teljesen digitalizált és összekapcsolt feldolgozási folyamatról szól, maximális automatizálással és fenntarthatósággal.

Az új kialakításoknak és adaptációknak köszönhetően javult az EXPERTFOLD ergonómiája, és csökkent a gép alapmérete. Az okosan kialakított biztonsági ajtók könnyű hozzáférést biztosítanak a 4&6-os sarokmodulhoz. A karcsúbb kialakítás maximális biztonságot nyújt, és helyet szabadít fel a gép hátsó részén. A felső szállítószalagok fogantyúit átalakították, ami további pontosságot és stabilitást biztosít a berendezés elhelyezéséhez. Ráadásul a gép mostantól pneumatikus adagolórámpákkal is rendelkezik, ami csökkenti a kezelők munkaterhelését, és 20 százalékot lefarag a gép beállítási idejéből. Ezek és sok más változtatás teszi ezt az EXPERTFOLD-ot az eddigi legmodernebb és legjobban megvalósított verzióvá.

„Az EXPERTFOLD továbbfejlesztése egy újabb példa arra, hogy a leghatékonyabb és legergonomikusabb gépeket szeretnénk kínálni az ügyfeleinknek” – mondja Pierre Binggeli, a BOBST Folder ragasztók termékcsaládjának vezetője. „A kezelők számára nyilvánvaló előnyök mellett az okos ergonómia segíthet a beállítási idő csökkentésében és a gépbeállítások pontosságának növelésében. A legutóbbi változtatásokkal sikerült csökkenteni a konfigurálási időt, és tovább javítani mind a termelékenységet, mind a dobozok minőségét – mivel a feldolgozóknak agilisnak kell lenniük, és hibamentes termékeket kell szállítaniuk. Ugyanakkor a felhasználóbarát kialakítás és a praktikum fontos szerepet játszanak a fenntartható munkakörnyezet kialakításában is” – teszi hozzá Binggeli.

A BOBST SPHERE gépvezérlő integrálása ugyanezt a koncepciót követte. A jelenlegi platformhoz hasonlóan lehetőséget nyújt az ismétlődő munkák lekérdezésére, a gépfunkciók vezérlésére, és hozzáférést biztosít a tavaly bevezetett BOBST Connect Essential csomaghoz. Ez a teljes körű digitális megoldás már lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy pontos teljesítményadatokhoz, előrehaladási mutatókhoz és jelentésekhez való hozzáféréssel növeljék a termelékenységüket. Emellett magas prioritású távoli segítségnyújtást is biztosít. A SPHERE-t azonban úgy tervezték, hogy egy sor más funkciót is tartalmazzon, amelyek a BOBST Connect platform részét képezik majd, lehetővé téve a fizikai berendezések és a digitális megoldások közötti hatékony adatáramlást a gyors és átlátható kommunikáció érdekében az egész ellátási láncban, optimalizálva a teljes termelési munkafolyamatot.

Pierre Binggeli megjegyezte: „EXPERTFOLD termékcsaládunk rendkívül pozitív hírnévnek örvend mint a piac egyik legmegbízhatóbb és legnagyobb teljesítményű gyártósori hajtogató-ragasztógépe. Természetesen, mivel a változó piaci igényekre reagálva folyamatosan fejlesztjük termékcsaládunkat, ezeket új funkciókkal is bővítjük, és erre az új iterációnk tökéletes példa. Minden egyes változtatást azért hajtunk végre, mert valódi előnyökkel jár a feldolgozó ügyfeleink számára, legyen szó akár a gyorsabb beállításról és átállásról, akár az ipar 4.0-ra való átállás felgyorsításáról. Erről szól az innováció: folyamatosan azon gondolkodni, hogyan lehet még a legjobb termékeket is továbbfejleszteni.”

Ha többet szeretnél megtudni a BOBST-ról és a hullámkarton ágazat számára tervezett termékeiről, látogass el a https://www.bobst.com/huen/ weboldalra, ahol tájékozódhatsz a legfrissebb újdonságokról.

Némethi Botond, Print&Packtech magazin

- Hirdetés -

Sign&Display