A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

3 mód, ahogy a digitális megoldások felturbózzák a működést

A digitális feliratok segítségével a bankfiókok olyan helyszínné válhatnak, amelyek vonzzák az ügyfeleket. A pénzügyi szolgáltatók folyamatos erőfeszítést fejtenek ki, hogy hatékonyabbá tegyék a működésüket. Az ügyfelek a legtöbb tevékenységüket online végzik, de pénzügyi tanácsadás esetén ellátogatnak a fiókokba. A bankok számos módon reagáltak erre a változásra, ezeket szedte össze a Digital Signage Today.

Digitális megoldások különböző tartalmakat szolgáltatnak, akár napszakhoz, időjáráshoz vagy fogyasztói adatokhoz kapcsolódóan. A bankok számára a digital signage három konkrét eszközt kínálhat.

A márkaüzenet közvetítése

A kijelzők világosan és lényegre törően kommunikálhatják a bank márkáját. Sok fogyasztó nem tudja, milyen lehetőségeket kínál az adott pénzügyi intézmény. A digitális megoldások lehetővé teszik, hogy közvetítsék a fő üzeneteket. Egy helyi közösségi bank például a lokális eseményekről szóló információkat helyezhet ki, ami jelzi, hogy kapcsolatban állnak a közösséggel.

Ügyfelek irányítása

A digitális megoldások a megfelelő irányba terelhetik az ügyfeleket azáltal, hogy tájékoztatást nyújtanak a bankfiók különféle szolgáltatásairól. Vagy konkrét listát mutathatnak az adott szolgáltatásokról és lehetőségekről, az ATM-ek lokációjáról, jelzáloghitelekről, biztosításokról. Akár interaktív elemek is integrálhatók bele.

Ha érintőképernyős kijelzőket helyeznek ki, a felhasználók megkereshetik, hogy a fiókon belül hová kell menniük a kívánt szolgáltatásért.

Alkalmazottak képzése

A digitális megoldások nemcsak az ügyfeleknek szólnak, hanem az alkalmazottaknak is segíthetnek. Azokban a helyiségekben, ahol a munkatársak dolgoznak, a kijelzők kulcsfontosságú kérdésekkel kapcsolatos információkat nyújthatnak például arról, hogyan kell válaszolni bizonyos kérdésekre, vagy hogyan kezeljenek egy-egy stresszes helyzetet.

A felületek az alkalmazottak megünneplésére is szolgálhatnak: felhívhatják a figyelmet a munkaévfordulóra, a hónap dolgozóira vagy bármely fontos eseményre.

Ez csak néhány módja annak, hogy a digitális kijelzők hogyan befolyásolhatják a fiókok kialakítását.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display