A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Zünd – sikeres FESPA és EDP díj

Költséghatékony és átlátható gyártási folyamatok – A Zünd sikeresen zárta a 2017-es FESPA-t, Hamburgban, ahol nemzetközi közönség előtt mutatta be poliészter textilek vágásához fejlesztett lézermodulját. A legújabb, nagy teljesítményű, (3,6 kW) maró modul (RM-L) is kiemelkedő eredményt produkált és a kiállításon a „Legjobb digitális kivágórendszer” díját nyerte el.

A költséghatékony és átlátható gyártási folyamatok kialakítása a digitális kivágásban még mindig sok kihasználatlan lehetőséget rejt. 2017-ben a FESPA-n a Zünd ezekre mutatott hatékony megoldásokat.

Erre példa a Zünd Cut Center (ZCC) szoftverhez böngészőalapú modulként hozzáadható Dashboard, ami képes valós időben információt szolgáltatni a felhasználó számára a releváns gyártási adatokról, teljesítményről és a munkadarabok állapotáról, bárhol bármikor. Az automatizált munkafolyamatok, termelékenységre összpontosító vágórendszerek működéséhez nélkülözhetetlenek a naprakész termelési adatok.

Az európai piacon elsőként a FESPA-n bemutatott új, LM 100W lézermodul körül nagy volt az érdeklődés. A poliészter szövet lézeres vágásakor a keletkezett hő az éleket olvasztja, így tiszta vágási felületet és tökéletesen lezárt vágási éleket hoz létre, mely megakadályozza az anyag felfutását.

Az új LM 100W lézermodul a Zünd által a felhasználók számára fejlesztett sokoldalú és moduláris rendszereinek egy újabb kiváló építőeleme, bizonyítják ezt az EDP 2010 és 2017es díjai.

A „Legjobb digitális kivágórendszer” díját a Zünd nyerte el RM-L maró moduljával. A 3,6 kW teljesítmény, az alumínium, Forex és MDF anyagok gyors és hatékony feldolgozása, és az akár 0,7 Nm nyomaték új lehetőségeket nyit a vastag, kemény és sűrű alapanyagok feldolgozása terén. A megnőtt feldolgozási sebesség és vágási mélységek csökkentik a vágáshoz szükséges menetek számát, ilyen módon jelentősen növelik a termelékenységet.

Az EDP technológiai bizottsága felhívta a figyelmet arra, hogy az RM-L maró modul használatával a Zünd kivágó rendszer egy pár pillanat alatt egy nagy teljesítményű, ipari marórendszerré alakítható és ez a különböző maróasztalok, alátétek használatát teljesen feleslegessé teszi. „A FESPA ismét bizonyította kiemelkedő szerepét a grafikai iparág kiállításai között. Vevőink minden eddiginél jobban fókuszálnak a termelékenység növelésére.

A Zünd ehhez kínál nagy teljesítményű, hosszú élettartamú finishing berendezéseket, melyek abszolút nélkülözhetetlenek a megrendelések rugalmas teljesítéséhez” – mondta el Lars Bendixen, Zünd termékmenedzser.

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display