A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Zünd kivágórendszerek – JEC 2019, Párizs

A Zünd a JEC World 2019 kiállításon mutatja be legújabb fej­lesztéseit a kompozitfeldolgozás területén. A svájci vágó­rendszerek gyártója széles körben ismert az ebben az iparág­ban használt alapanyagok feldolgozásával kapcsolatos kihívások megoldásában.

Március 12-től 14-ig a Zünd standján az érdeklődők meg­ismerhetik a cég újdonsága­it, megtekinthetik a bemutatókat. Az autóipar és repülőgépipar területén a cég vágórendszerei nagy számban megtalálhatóak, a legmagasabb fokú vágási minőséget biztosítják, így ide­álisak a kényes anyagok vágására a legszigorúbb biztonsági előírások tel­jesítése mellett.

A Zünd rendszereivel a gyártás telje­sen automatizálható, miközben a fél­automata lehetőségek széles skálája is segíti az elsődleges célt, hogy rö­videbb idő alatt a maximális teljesít­mény váljon elérhetővé.

A kompozit iparban használt anya­gok, köztük az üvegszálas anyagok, prepreg, hőre lágyuló műanyagok, méhsejtes alapanyagok, habok mind­egyike egy, többfunkciós gépen vág­ható, ami a Zünd kivágórendszereit egyedülállóvá teszi.

Az Ipar 4.0 technológiákban általá­nosan és különösen a kompozitok vágásában a korlátmentes adat­áramlás kulcsfontosságú a hatékony munkafolyamatok kialakításához. A piac támasztotta magas igények kielégítésére a Zünd szoftvermeg­oldások felhasználói maradékta­lanul felkészültnek érezhetik ma­gukat. A szoftver automatikusan optimalizálja a vágási kontúrokat az alapanyag jellemzőinek és a válasz­tott vágószerszám paramétereinek függvényében. Az integrált nesting és kilövési funkcióval a rendszer a kivágott alkatrészeket az optimá­lis elrendezésben, az anyagvesz­teség minimalizálásával dolgozza fel. Az egyre növekvő alapanyag költségekre tekintettel, az optimá­lis anyaghozam és a kompromisszumok nélküli vágásminőség el­engedhetetlen a gazdaságos és nyereséges digitális vágáshoz.

A Zünd vágórendszereinek működ­tetési költségei rendkívül alacsonyak, az értéktartásuk kiváló, a nagyfokú megbízhatóság minimalizálja a kar­bantartás költségeit.

- Hirdetés -

Sign&Display