A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Zünd és swissQprint bemutató

Digitális nyomtatás, kivágástechnika, csomagolóipari, nyomdaipari, bőripari és textilipari megoldások egyaránt terítéken voltak az Unimark Kft. szeptember 12-13-14-i nyílt napjain, ahol a szervezők Zünd, swissQprint, eurolaser, Ultrabender gépek bemutatóival, étellel- itallal, kötetlen beszélgetésekkel várták az érdeklődőket.

Nagy fába vágta fejszéjét az Unimark Kft, ugyanis szeptember közepén három teljes napig gyökerestől formálták át központjuk teljes létét, és minden a szakmai vendégek fogadásáról szólt! Amíg az iroda egyik felében prezentációk zajlottak, addig a másik felében gépbemutatók várták az érdeklődőket.
Számunkra a rengeteg bemutatott márka közül az egyik legfontosabb a Zünd volt, ezért Csák Levente előadását alapul véve erről számolunk be röviden. A Zünd történetét illetően elmondta, hogy a svájci központú cég családi vállalkozásként kezdte meg működését, és bár mára komoly multinacionális hálózatot épített ki, mégis megőrizte családi jellegét.
A Zünd kivágóasztalokat bemutatva elmondta, a márka G3-as típusjellel ellátott modelljeinek legkisebb asztalmérete 1300×1600 mm, a további típusok asztal mérete ennél nagyobb, egészen 3200×3200 mm-ig. Az S3as gépcsalád maximális mérete 2270 x 1230 mm, a család többi tagjának mérete pedig ennél kisebb, e sorozat egy kedvezőbb árazású, és tudásában is limitáltabb gépcsalád.
A Zünd gépekhez három különféle, saját gyártású szoftver érhető el. A Zünd Cut Center segíti a gép személyre szabott beállítását a gép szerszámozottságától egészen a vágási tulajdonságokig, tulajdonképpen a felhasználó személyes tapasztalatát hivatott segíteni és kiegészíteni. A Zünd Design Center egy Adobe Illustrator plug in, amelyet használhatunk csomagolás tervezésre is, de valójában egy sztenderdeket tartalmazó, parametrizálható gyűjtemény nagyon sok display gyártáshoz használható elemmel. A Zünd MindCUT pedig egy kifejezetten bőr feldolgozáshoz alkalmas szoftver megoldás, amely a bőr természetéből fakadó egyenletlenségek megfelelő megmunkálását segíti.
A Zünd gépeket szinte minden gyártási szegmensben használják kezdve a sportszerek gyártásától a divaton át az autóiparig, csomagolás gyártásig. A Zünd lévén svájci cég, minden fontos környezetvédelmi szabályozásnak megfelel, minőségét pedig számos szakmai díj és elismerés támasztja alá. Fontos megjegyezni, hogy a gépek gyártását a mai napig Svájcban végezve alkatrészeiket teljes mértékében helyi beszállítóktól szerzik be.
Az Unimark Kft. több mint 15 éve képviseli a Zünd márkát. Ezen időszak alatt folyamatosan fejlesztették szerviz hátterüket. Telephelyükön van egy demo gép, amelyen bármely anyag megmunkálására megtalálható a lehető leg optimálisabb gép konstrukció. A Zünd gépekben használt kopó alkatrészekre vonatkozóan van egy csere program amelynek természetesen az Unimark Kft. is tagja. E program keretében az elhasználódott alkatrészünket elég visszaküldeni a cégnek, és ők az új alkatrész árának nagyjából 1/3-áért biztosítanak számunkra egy felújított alkatrészt, amelyre ugyanúgy garanciát vállalnak.

Zünd újdonságok

Overcutter kamera – az asztal fölött elhelyezett kamera a nyomtatott termékek lehető legpontosabb kivágását segíti elő. A vágó fájlhoz szükséges regisztrációs pontok beolvasását a kamera végzi el, nagy pontossággal és mindössze néhány tized másodpercnyi idő alatt.
A G3-as készülékekhez elérhető egy lézer modul, amely leginkább textil alapanyagok feldolgozásához alkalmas, amelyek normál késsel vágva foszlásnak indulhatnak. A lézer modul jól példázza a Zünd gépei mögött rejlő moduláris gondolkodást, hiszen igény esetén bármely, már működő G3-as modellbe beépíthető.
A Zünd gépekbe nemrég beépítésre került eszköz inicializáló rendszer segítségével könnyen és gyorsan választhatjuk ki az éppen feldolgozni kívánt alapanyaghoz legmegfelelőbb eszközt. A nagyobb gyártási mennyiségek esetében érdekes újítás a gépekhez elérhető automata adagoló és a kész termékeket továbbító rendszer.
A vendégek a Zünd demo gépen természetesen élő bemutató keretei között ismerkedhettek meg a különböző funkciókkal.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display