A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Zöld alternatívát kap a polietilén bevonat

A HYDRO-X GA környezetkímélőbb és olcsóbb csomagolóanyagok használatát teszi lehetővé.

Új, vízbázisú és víztaszító csomagolóanyag-bevonatot fejlesztett ki a Hubergroup Print Solutions. A nyomdafestékeket forgalmazó nemzetközi cég elsősorban nyomtatható élelmiszer-csomagolásokhoz ajánlja az új anyagot, ami feleslegessé teszi a polietilén alkalmazását, állítja a Packmedia Network cikke.

A vízlepergető hatás megtartásához a jövőben nem lesz szükség környezetszennyező anyagokra, hiszen a hagyományos bevonatú csomagolások helyett át lehet térni a HYDRO-X GA-val lakkozott, finom papírok használatára is. A formula – amellett, hogy illeszkedik a fenntarthatóságra vonatkozó elvárások sorába – a ma használt csomagolásoknál költséghatékonyabb megoldásokat is lehetővé tesz, és bármelyik hagyományos nyomtatóegységben használható. A termék számtalan további előnnyel bír a műanyag fóliákkal szemben: eleve alacsonyabb anyagköltséget és újrahasznosítható csomagolásokat eredményez.

A cég a HYDRO-X GA-n kívül intenzíven dolgozik egy légmentes bevonat kifejlesztésén és gyártásán is, az új termékeket pedig várhatóan még ebben az évben piacra dobja.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display