A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

World Wrap Masters döntő a FESPA-n

A legtehetségesebb fóliázó dekoratőrök versenye, a World Wrap Masters európai és világbajnoki döntője ismét visszatér a FESPA kiállításra, idén május 14-17. között a müncheni vásárközpontba.

A FESPA kiállítás A4 csarnokának P40 standján, a kiállítás minden napján rendeznek World Wrap Masters döntőket, melynek egyrészt célja, hogy kiválasszák a 2019-es év legjobb fóliázó dekoratőrét, a verseny látogatói pedig hasznos trükköket tanulhassanak el a versenyzőktől – munkájuk közben.

A Wrap Masters európai regionális kvalifikációs fordulója május 14-15én kerül megrendezésre, melynek keretei között 40 szakember méri össze tudását, autók és számos egyéb tárgy fóliázásában, ahol a feladat minőségi kivitelezése mellett a gyorsaság is számít majd. A két napos összetett versenyre tizenkét országból, többek között Nagy-Britanniából, Magyarországról, Olaszországból érkeznek nevezők, és a forduló győztese lesz az európai Wrap Master. A FESPA Afrika, Mexikó, Eurázsia, Ázsia és Brazília regionális győzteseit is felvonultató versenyszám győztese, illetve a két dobogós helyezett jut majd tovább a World Wrap Masters világbajnoki döntőbe, amelyre május 16-17-én kerül sor. Az autókon kívül a versenyzőknek további, nehezen fóliázható tárgyakat is be kell burkolniuk, amelyeket csak a rendezvényen jelentenek be, hogy megőrizzék a meglepetés erejét.

 

A végleges nevezői lista még nem ismert, de annyi már bizonyos, hogy magyar indulóként részt vesz a versenyen Kiss Péter a Bégé Design képviseletében, és Kispéter Endre, a Premium Car Wrapping-tól. Mi nagyon drukkolunk mindkét versenyző sikeréért.

A versenyt a Hexis fóliagyártó mellett a Mimaki, illetve a fóliázó kellékeket forgalmazó Wrap Gear és a Wrapper 3D szponzorálják, a vezető bíró a többszörös Wrap Masters világbajnok soproni Kiss Lajos lesz a Fixfoliától, a zsűrizésben pedig segítségére lesznek Martina Lorenz az AQASIO Folienverklebung cégtől Németországból, Jeremy Conner, a Who Did That!?! tulajdonosa az Egyesült-Államokból, és Carlos Ruiz, Spanyolországból.

A Wrap Masters versenyszámai mellett, a verseny helyszínén minden nap 13:00 órától ingyenes tréninget és workshopot tartanak, melynek házigazdája Kiss Lajos vezető bíró lesz.

A workshopok témái egyebek mellett az alábbiak lesznek:

  • A fóliázás jövője
  • Fóliázó  tervező – a kreativitástól a technikáig
  • World Wrap Masters verseny eddigi útja

A verseny vezető bírója, Kiss Lajos a versenyről röviden elmondta: „Már nagyon várom a World Wrap Masters idei müncheni döntőjét. A Wrap Masters Európai döntője mindig kimagasló szakmai tudású, és eltökélt versenyzőket vonultat fel. Emellett nagyon várom, hogy láthassam a regionális versenyek győzteseit, akik majd megméretnek az idei World Wrap Masters címért. Annak érdekében, hogy a verseny évről évre friss és izgalmas maradjon, idén új tervezésű anyagot kell majd applikálni az autókra, illetve a versenyzőknek új feladatokat is teljesíteni kell, úgynevezett kreatív fordulók keretében.” A jármű burkoló dekoratőröknek még mindig van lehetőségük, hogy nevezzenek a World Wrap Masters versenyre, amelyről további információkat annak hivatalos oldalán, a www. fespaglobalprintexpo.com/features/ world-wrap-masters-y5cv találnak. A FESPA Global Print Expo 2019 hivatalos oldala: www.fespaglobalprintexpo. com ahol a látogatók a FESM908 kód használatával ingyenesen regisztrálhatnak.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display