A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Visszatérnek az élénk, fluoreszkáló színek

Immár két éve az élénk színek uralják a divatot, designt, és még az ételeket is. Az emberek pozitivitásra és vidámságra vágynak a világjárvány után, amelyet kifejez ez az új szín trend is. A Canon 2021 szeptemberében mutatta be elsőként a világon vizes pigment fluoreszkáló tintát[1]   alkalmazó széles formátumú nyomtatóját, az imagePROGRAF GP sorozatot a látványos, figyelemfelkeltő grafikus alkalmazásokhoz. A közkedvelt imagePROGRAF család többi tagjánál már megismert termelékenységet, hatékonyságot és könnyű használhatóságot nyújtanak az új modellek is, de még nagyobb színválasztékot kínálnak a kreatív nyomtatáshoz.

Fluoreszkáló színek újra divatban és nyomtatásban

Korábban a nagy formátumú grafikák fluoreszkáló nyomtatása az ofszet és screen folyamatokra korlátozódott, ami nem tette lehetővé a rövid átfutási időt. A kiskereskedelemben és vendéglátóiparban azonban egyre fontosabb, hogy gyors promóciókat szervezzenek, és ezt támogatja a Canon technológiája. Ezek az új nyomtatók az imagePROGRAF GP-4000 (44 hüvelyk) és a GP-2000 (24 hüvelyk), amelyek minden eddiginél nagyobb színskálán nyomtatnak vizes pigment tintával, 10 színnel, köztük a piros, narancssárga, zöld, lila tinták és újdonságként fluoreszkáló rózsaszínnel is, mely a „Radiant Infusion” technológiának köszönhető. Az új fejlesztés a világon először alkalmazható széles formátumú tintasugaras nyomtatóban, más festékekkel együtt a papír felületén a nyomtatás során. Ez fényes és lágy színvisszaadást eredményez, és élénkebb nyomtatott képeket.

Az imagePROGRAF GP-2000 és 4000 modellek helytakarékos üzemeltetéssel működnek, akár a fal mentén is elhelyezhetők. A nyomtatással kapcsolatos összes művelet, például a tekercspapír és a tintatartályok beállítása és cseréje, valamint a kész nyomatok eltávolítása a nyomtató elejéről elvégezhető. Kényelmesen használható akár üzletekben vagy kisebb alapterületű irodákban.  A HDD-re mentett nyomtatási fileokból közvetlenül, számítógép használata nélkül is nyomtathatunk, ami főleg újra nyomtatásnál hasznos. Támogatott a Secure Print funkció, ami a HDD-re mentett file-t PIN-kóddal védi, megelőzve az adatszivárgást vagy esetlegesen elrontott poszter újbóli nyomtatását.

„PANTONE-kalibrált™” licenc

Az új imagePROGRAF GP sorozat elnyerte a világ első „PANTONE-kalibrált” licencét a fluoreszkáló és pasztellszíneket is magában foglaló „PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated” színskálában[2]. Ezenkívül a GP-4000/2000 modellek 99%-os lefedettséget értek el[3] a „PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated” alkalmazásokkal, például nyomtatással és tervezéssel, és további „PANTONE-kalifált” licencet kaptak.

Automatikus papír adagolás

A papíradagolás automatizálása nagy nyomatmennyiségeknél csökkenti az üzemeltető munkaterhelését. A „Smart Roll Paper Set” funkció automatikusan elvégzi a papírellátást és -adagolást, érzékeli a papír típusát és szélességét, megbecsüli a fennmaradó papírmennyiséget, és megvizsgálja a feltételeket a nyomtatás engedélyezéséhez, egyszerűen azáltal, hogy a tekercspapírt a nyomtató behúzási részébe helyezi. Így nincs szükség a médiafelület megérintésére a papírellátás során, megakadályozva az ujjlenyomatok és apró, de a végeredményt negatívan befolyásoló szennyeződések tapadását a poszteren.

Támogatott a „Többfunkciós roll system”, amely a kettős tekercsadagolás és a tekercses nyomatok visszatekerésének két funkcióját (médiaelszámoló egység) éri el. A „Roll Unit” (Option) alsó fokozatba történő felszerelésével lehetővé teszi a nagy mennyiségű folyamatos nyomtatást, két azonos médiatípusú tekercset vagy két különböző méretű és típusú tekercspapírt használva. Ezenkívül az alsó egység a felső egység széles formátumú kimenetének feltekercselő egységeként is használható. Ez hozzájárul a munka hatékonyságának és termelékenységének növeléséhez.

- Hirdetés -

Ingyenes képszerkesztő program

A nyomtatóhoz mellékelt PC szoftver, a „PosterArtist Lite”, változatos poszterek szerkesztését segíti. 2022. március elején a Canon Europe bemutatta a „PosterArtist” új webes verzióját[4], amely nagyban megkönnyíti a házon belüli plakáttervezést, szerkesztést és nyomtatást. A poszterkészítéshez mindössze egy kompatibilis Canon nyomtatóra és a PosterArtist oldalhoz (http://posterartist.canon) való hozzáférésre van szükség, ahol sablonok, képek, betűtípusok, Clipart elemek és ikonok széles választékát találja.  Ez az ingyenes online poszterkészítő szoftver a Canon készülékek széles skálájával kompatibilis, beleértve a széles formátumú imagePROGRAF szériájú nyomtatókat is. A nyomtatás fluoreszkáló tintával és anélkül is kiválasztható. A felhasználók sokféle illusztrációt találnak a Pixabay, az Unsplash és a Pexels által ingyenesen biztosított képek között és természetesen biztosítja. A “PosterArtist Lite” támogatja a Vivid nyomtatási módot, amely a „Radiant Infusion” technológiát használja az élénkebb nyomtatás eléréséhez kibővített színskálával, valamint a Spot módot, amely fluoreszkáló tintát nyomtat bizonyos területeken, például szövegben, számokban és clipartokban rózsaszín és narancssárga színnel.

RIP[5] támogatással a változatos nyomtatásért

A professzionális raszterizáló, képfeldolgozó és munkafolyamat szoftverek (RIP), mint például a Caldera, az Ergosoft, a CGS, a DEVStudio, a DINAX, a Shiraz, az EFI, az Eisfeld, az ONYX és a SAi mind támogatja az imagePROGRAF GP-4000/2000-et.

www.canon.hu

[1] A vizes pigment széles formátumú nyomtatók főbb gyártói között, kivéve a szublimációs átviteli rendszert
[2]2021. augusztus 31-től a Pantone által végzett szakmai szolgáltatások szerint
[3] PANTONE FORMULA GUIDE A GP-300/200 egyrétegű színskála lefedettségi aránya 94%, ha Prémium félfényes papírt 2 használ imagePROGRAF nyomtatóillesztővel a [Poszter/Fotó (Fluoreszkáló)] [Legmagasabb] (600 dpi)
[4] Windows és MacOS támogatás. További részleteket weboldalunkon talál
[5] Olyan szoftver, amely az adatokat konvertálja a nyomtató felbontásának megfelelő bitképformátumba (például PostScript). A RIP a Raszteres képfeldolgozó rövidítése

- Hirdetés -

Sign&Display