A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

virtual.drupa – létfontosságú ösztönzés a globális nyomda- és csomagolóiparnak

Az április 20-23. között megrendezett virtual.drupa történelmet írt a világ vezető nyomdatechnológiai vásárának első, teljes mértékben digitális változataként. A virtuális rendezvény sikeresen hidalta át az előző, illetve a következő, 2024-es, tradicionális kiállítások közötti űrt. A nyomda- és csomagolóipari közösség új formátuma kiváló nemzetközi fogadtatásban részesült, amelyet jól tükröznek az esemény záróstatisztikái.

35 ország 212 kiállítója mellett a globális gyártók helyi képviseletei is bemutatták termékportfóliójukat és innovációikat az online bemutatótermekben és a több mint 119 élő webes prezentáción, eseményenként átlagosan 140 résztvevő számára. Mindezek létfontosságú ösztönzést jelentettek az új piaci lehetőségek bemutatására, az átfogó konferenciaprogram mellett, melynek keretében további 113 prezentációt tartottak meg öt különleges fórumon, amelyek az iparág kulcsfontosságú témáit és a globális megatrendek iparági hatásait elemezték. A résztvevők száma mellett olyan további adatok támasztják alá a kezdeményezés sikerét, mint a nagyjából 600.000 oldalmegtekintés és a 45.000 egyedi látogató. A 155 országból érkezett nemzetközi látogató tette ki a teljes látogatói szám 82%-át, amely rámutat, hogy a virtual.drupa képes volt minden kontinens potenciális vevőkörének a megszólítására, és a tudáscsere, illetve hálózatépítés elfogadott nemzetközi digitális platformja lett.

„A virtual.drupa kiállítást annak érdekében hoztuk létre, hogy az iparág résztvevői a pandémia ideje alatt is kapcsolatban maradjanak. A számok pedig azt mutatják: elértük célunkat” – mondta Erhard Wienkamp, a düsseldorfi vásárközpont működésért felelős igazgatója, majd hozzátette:

„A virtual.drupa lehetővé tette a kiállítók és lehetséges vásárlóik számára, hogy megerősítsék kapcsolati hálójukat, új leadeket generáljanak, és új lendületet adjanak vállalati célkitűzéseiknek.”

„Nagy örömöt jelentett számunkra a résztvevők pozitív visszajelzése” – mondja Sabine Geldermann, a düsseldorfi vásár nyomdai technológiák projekt igazgatója, és így folytatja: „A globális ipari résztvevők meggyőző száma – kiállítói és látogatói oldalról egyaránt – olyan ipari párbeszédet eredményezett, amely különösen fontos a mostani időszakban. A látogatói célcsoportok és az érdeklődési körök széles spektruma lenyűgöző volt. Mindez éppúgy igaz a kiállítókra és termékportfólióikra, a teljes beszállítói láncot figyelembe véve.” Sabine Geldermann kiemelte még a 2024. évi drupa iránti izgatott várakozást: „Számos résztvevő már most jelezte, mennyire várják az iparág kiemelkedő eseményének számító élő eseményt.”

Innovációk és tudásátadás

- Hirdetés -

A konferencia- és kiállítási térben megrendezett négynapos előadásprogram átfogó betekintést engedett az iparág jelenlegi legfontosabb kérdéseibe és kihívásaiba. Az előadások négy kulcsfontosságú témára koncentráltak: mesterséges intelligencia, online kapcsolódó fogyasztók, platformgazdaság, körkörös gazdaság. A konferenciatérben az alábbi kiemelt előadókat hallgathattuk: a digitalizációs szakértő Michael Gale-t, a designer James Sommerville-t és a fenntarthatósági stratéga Gabrielle Walkert. Az öt drupa special forum keretében pedig további mélyreható elemzést és esettanulmányt ismerhettünk meg, olyan különböző tematikákra bontva, mint a touchpoint packaging, drupa cube, touchpoint textile, 3D fab + print and dna – drupa next age. Mindezek mellett a kiállítók bemutathatták izgalmas új innovációikat, termékeiket és szolgáltatásaikat a kiállítótérben, az élő webináriumok keretében pedig a jövőorientált technológiáikat és vállalati fejlesztéseiket, miközben megválaszolhatták a nyomda- és csomagolóipart érintő kérdéseket is.

További lehetőség az interakcióra

A virtual.drupa chat funkciója egészen október végéig elérhető marad az online felületen. Továbbá videóanyagok és teljes előadások is elérhetők a videókönyvtárban, a kiállítók virtuális bemutatótermei mellett – egészen december végéig.

Jövőbeli iparági események

A 2024. május 28. és június 7. között megrendezésre kerülő következő drupa kiállítást megelőzően a düsseldorfi vásárközpont számos lehetőséget kínál az iparág résztvevői számára, hogy kapcsolatban maradhassanak. Ezen lehetőségek közé tartozik az idén október 20-21-én a düsseldorfi kiállítási központban megrendezésre kerülő Print & Digital konferencia. A rendezvénynaptár további eseményei:

Indoprint (Jakarta, augusztus 11-14.), PackPrint International és Corrutec Asia (Bangkok, szeptember 22-25.) és a PackPrintPlas Philippines (október 7-9.). A drupa weboldala pedig továbbra is friss információkkal szolgál az iparág kihívásait illetően, és lehetőséget biztosít a kapcsolattartásra, például az idén őszre tervezett konferencianap keretében.

virtual.drupa.com

- Hirdetés -

Sign&Display