A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Varázslatos tapétakollekció: 100 év kreatív történelem a falakon

A Disney 100. évfordulójára a Sanderson összegyűjtötte a klasszikus tapéták kollekcióját, amelyeket a világ egyik legnagyobb média- és szórakoztatóipari társaságának hangulatára terveztek. Ebben többek között Mickey és Minnie egér, valamint Hófehérke váltja valóra az álmokat.

A Sanderson és a Disney együttműködése 1928-ban kezdődött, ugyanabban az évben, amikor Mickey egér szerepelt a Steamboat Willie című filmben. Az 1930-as években pedig megjelent a Mickey egér képregény, amely tökéletes lehetőséget jelentett ahhoz, hogy tapétára kerüljön. Most, majdnem 100 évvel később, a Sanderson örömmel mutatja be az eredeti szövetek és tapéták kavalkádját, amelyek a Disney ikonikus karaktereiről szólnak.

„Archívumunk az inspiráció kincsesbányája, és megtiszteltetés számunkra, hogy megoszthatjuk a világgal a nosztalgia e csodálatos darabjait. A Disney mindannyiunk gyermekkorának része, ami az örömöt, a boldogságot és a családunkkal töltött időt jelképezi. Ez a kollekció a történelem egy részét mutatja be, újraindítva az 1930-as évek ikonikus Disney Home x Sanderson dizájnjait, kiegészítve újonnan készített szövetekkel és tapétákkal, amelyek mindegyike eredeti Disney-karaktereket ábrázol” – mondta Rebecca Craig, a Sanderson vezető tervezője.

Ez a varázslatos kollekció 14 tapétát és 12 szövetet foglal magában 25 finom árnyalatban, köztük a Puddle Blue, Whipped Cream, Sugared Almond, Macaron Green, Sea Salt és Chocolate palettán. Minden színt úgy alkottak meg, hogy megőrizzék az eredeti tervek megjelenését, ugyanakkor minden egyes dizájnt a mai korhoz hűen valósítottak meg.

Bambi

Egy sereg erdei barát csatlakozik a Disney Bambijához ebben a bájos tavaszi jelenetben, amely vintage Sanderson-virágokból készült. Kifejezetten a Disney Home x Sanderson kollekció számára készült, gouache festékkel kézzel festett, négy gyönyörű színváltozatban, melyek szeszélyes, jellegzetesen angol hangulatot árasztanak.

101 kiskutya

A Sanderson lélegzetelállítóan értelmezi a Disney 101 kiskutya filmjének történetét. A régi kedvenc, játékos, vintage hangulatú dizájn a Sanderson archív dokumentumainak elemeit ötvözi az eredeti film jeleneteivel. A jelenetek megjelenítése és a térközök igazi mesehangulatot teremtenek a tapétán.

Minnie egér

A kabrióban utazó Minnie egér dizájnját egy gyönyörű archív sorozatból származó, kézzel festett falmatrica ihlette. Minnie tele van vidámsággal, ahogy integet az elhaladó barátoknak, miközben végighajt ezen az egyedülálló képen.

Dumbo

Óriási csinnadrattával indulhat el a csúcsra a Disney Dumbója ezen a vintage hangulatú szöveten. Az eredeti verzióban a cirkuszi mutatványosok kézzel festett sora látható, megjelennek köztük tollakkal díszített lovak, ugráló tigrisek és kíváncsi zsiráfok, akik a szórakoztatás történetét mesélik el.

Százholdas pagony

Kezdődhetnek a kalandok! A tapétán kézzel festett térkép látható, amelyet a sokak által kedvelt mesék ihlettek. A kanyargós utak végigfolynak a Százholdas pagony fái között, ezzel végtelen játszóteret biztosítva Micimackónak és barátainak.

Mickey és Minnie

Egy boldogságot árasztó tapéta, amelyen a Disney Mickey és Minnie egere kalandozik. A koncepció már az 1934-es Sanderson-designon is megjelenik, s most ugyanabban a méretarányban és színvilágban készült e sorozat, mint az eredeti.

Hófehérke

A Disney első egész estés játékfilmjének, a Hófehérkének a tiszteletére készült ez az 1938-as dizájnból merítő tapéta. Egy sor kedves jelenetet kombinál az eredeti filmből. A Hófehérke-tapéta az archív elemekből építkezve pontos arányait és részleteit őrzi az 1930-as évek meséjének.

A nosztalgikus hangulatot teremtő vintage paletta mesés hangulatot teremt. A kollekciót úgy tervezték, hogy sokfajta elképzeléshez illeszkedjen és párosítható legyen ezekkel. A Sanderson Melford Weaves kollekciójából származó Melford Stripe tökéletes texturális csíkozás kiegészíti a Disney Home koncepciót.

 

Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display