A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Válaszd a jobb minőségű és megbízható festéket

A reklámdekorációs szakmában tevékenykedő nyomtatással foglalkozó szakemberek rendelkeznek ismerettel azzal kapcsolatban, hogy berendezésük működését elsősorban a benne lévő festék minősége és megbízhatósá­ga garantálja. A nyomtatófejek élettartamát nagyban befolyásolja a festék, továbbá a karbantartás minősége. Számos nyomtatási technológia található a piacon, elemzésünkben viszont az UV-festékek tulajdonságait, viselkedését vesszük górcső alá.

Az UV-technológia a digitális nyomtatás népszerű módszere, amely ultraibolya fényt felhasználva szárítja meg a festékanyagot, ahogy az alapanyagra felkerül. Ezen metódus azért is közkedvelt, mert rend­kívül részletes, élénk színekkel rendelkező nyomatok készíthetők vele. Az UV ledlámpák szinte azonnali száradást biztosítanak, így a párolgás is drasztikusan redukálódik. A jó minőségű UV ledlámpák élettartama mintegy 10000 óra, ami azt jelenti, hogy a nyomtató alkatrészei közül az egyik legkevésbé cserére szoruló egység. A technológia további előnye a nyomtatandó anyagok alacsony hőterelése, ezáltal nincs veteme­dés, nyúlás, ahogy az a latex eljárás során tapasztal­ható.

FONTOS A JÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNYÚ FESTÉK MEGTALÁLÁSA

A nemzetközi piacon számos festékgyártó található, ezek közül az egyik kiemelkedő a NAZDAR, amelynek kínálatában minden nyomtatási technológia alkal­mazása esetén beszerezhetők a kiváló minőségű festékanyagok.

„Az UV-nyomtatási technológia területén komoly tapasztalattal rendelkezünk” – mondja Kubovics László, a Colorposter Kft. ügyvezetője. „Számunkra az a legfontosabb, hogy az ügyfeleink a lehető legjobb minőséget érjék el a gyártás során. A megfelelő ár-ér­ték arányú festék kiválasztásánál további tényező, hogy az ne gyakoroljon rossz hatást a nyomtatófejek­re – amelyek cseréje költséges, és akár hosszabb időt is igénybe vevő folyamat. Ahogy az általunk forgalma­zott nyomtatók esetében, úgy a festékanyagok terü­letén is azt tartjuk szem előtt, hogy kiváló minőséget biztosítsunk kedvező áron.”

Szinte minden nyomtatófejhez másfajta festék ajánlott. Megkülönböztetünk rugalmas (úgynevezett flex), valamint általános és kemény (rigid) festékeket. Előbbi a tekercses nyomtatókhoz jelent kiváló megol­dást például bannerek, UV-textilek színessé tételé­hez. Üvegen, dibond anyagokon már szükségszerű primert használni, ami jelentősen növeli a tapadást. Emellett kiemelten fontos a festékek denzitása, első­sorban a fehér szín esetében. A NAZDAR által kínált fehér festékanyagok kiemelkedő fedéssel rendelkez­nek. Gyenge fedésű fehér festékkel rossz minőségű nyomatok hozhatók létre. A választék két fő csoportra osztható. Vannak általános, fejspecifikus, úgynevezett márkafüggetlen festékek 1 és 5 literes kiszerelésben, és a különböző nyomtatógyártók gyári festékeit teljes mértékben helyettesítő, azonos színterű, de természetesen alacsonyabb árfekvésű „plug and play” kazettás rendszerek.

A LENÉPSZERŰBB NAZDAR LED UV TÍPUSOK

LWU270: közepes keménységű LED UV-festék EPSON és Ricoh Gen5i fejes nyomtatókhoz nyomtatókhoz. Literes, illetve 0,5 literes kiszerelésben áll rendelkezés­re. Kisebb méretű tárgynyomtatókhoz javasolt.

LWU710: kemény festék, magas denzitás és erős tapadás jellemzi. Elsősorban Ricoh Gen5 fejes hybrid és síkágyas nyomtatókhoz ajánljuk.

LWU770: elsősorban Kyocera, de pl. Toshiba CE4 fejes tekercses, hybrid és síkágyas nyomtatókhoz

LWU759: rugalmas LED UV-festék Ricoh Gen5-6 teker­cses, hybrid nyomtatókhoz.

Természetesen rengeteg egyéb típus megtalálható választékban.

A festékek a Colorposter webshopjában: colorposter.unas.hu is megtalálhatók.

A Colorposter által forgalmazott HandTop nyomtatók kivétel nélkül NAZDAR festékekkel üzemelnek. Fejcsere nélkül hosszú évek óta hibátlanul működnek.

- Hirdetés -

Sign&Display