A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

UV technológus által fejlesztett fertőtlenítő a vírus elleni küzdelemhez

Az Integration Technology Ltd. bemutatta kézi fertőtlenítő készülékét, amely UV (ultraviola) sugárzást használva semlegesít biomolekulákat és mikroorganizmusokat, beleértve a Covid-19 vírust is.

A SubZero RS-170 néven a piacra kerülő, nagy teljesítményű, hordozható, kis tömegű UV gyorsfertőtlenítő bármely olyan felület fertőtlenítésére használható, amelyek nagymértékben kitettek a nyilvános használat általi nagymértékű szennyeződésnek. A készülék felhasználási célterületei a mentőkocsik, rendőrautók, buszok, repülőgépek, utasszállító hajók kabinjai, vonatkupék, és további közösségi közlekedési eszközök, illetve kórházak, iskolák, irodaházak, és hotelszobák.

A nagy-britanniai Oxfordshire-i székhelyű Integration Technology cég alapvetően nyomdai alkalmazásokhoz gyárt UV megoldásokat.

A cég ügyvezető igazgatója, Simon Roberts elmondta: „Most kezdtük el termékeink hordozható változatának fejlesztését és gyártását annak érdekében, hogy azokat ne kizárólag a nyomdaipar területén lehessen felhasználni. Amint számunkra világossá vált a Koronavírus terjedésének magas mértéke, számunkra azonnal kiemelten fontossá vált, hogy olyan egészségügyi megoldást fejlesszünk ki, amely segíti a vírus legyőzését. Az UV használata nem igényel kontaktust és széles körben alkalmazható, melynek köszönhetően nagyobb mértékű és gyorsabb fertőtlenítést tesz lehetővé.”

Az RS-170 a gyártó cég jól bevált technológiájára, a SubZero UV lámpákra alapoz, amelyeket az UV nyomatok szárítására már 2005 óta használnak.

- Hirdetés -

Sign&Display