A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Újra a régi FESPA-élmény

A FESPA Global Print Expo 2022 négy napra hozta össze a nyomdaipari szakma közösségét Berlinben, ahol a mindent elsöprő pozitív légkör megerősítette, hogy az ágazat készen áll az elmúlt két év kihívásaiból való kilábalásra.

„Végre teljes FESPA-élményt nyújthattunk a résztvevőknek, rendezvényünk a régi formáját idézte” – nyilatkozta Michael Ryan, a FESPA Global Print Expo vezetője. „Minden iparágra valamilyen hatást gyakorolt a pandémia, s ez alól a nyomtatás sem kivétel. Az idei kiállításunk viszont minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy az iparág rugalmas, kreatív és a jövőre összpontosít. A „Print in Motion” szlogenünk azt sugallja, hogy teljes lendülettel és elkötelezettséggel teszünk lépéseket a fenntarthatóság irányába.”

A kiállítás számokban

A FESPA Global Print Expo és a European Sign Expo együttesen 11647 látogatót vonzott, ami 48 százalékos növekedést jelent a 2021-es rendezvényhez képest – a visszatérő látogatókkal együtt a teljes látogatottság 15969 főt tett ki. „Minden idők egyik legnyereségesebb kiállítása volt számunkra” – mondta Kathrin Buhl, a Kornit Digital Europe EMEA értékesítési és marketingigazgatója. „A legtöbben azért érkeztek, hogy üzletet kössenek, ezért számunkra kifejezetten sikeresnek minősíthető ez a kiállítás, emiatt örülünk, hogy visszatérhettünk.”

Pozitív látkép

A kiállítók véleménye egyöntetűen pozitív volt a rendezvénnyel kapcsolatban. Beszámolójukból kiderül, hogy a kifejezetten magas beosztású, döntéshozó személyek jelentős hányadban képviselték vállalatukat látogatóként. Valós igényekkel, innovációvággyal és alkalmazáskereséssel érkeztek, és ezeket a kiállítók között meg is találhatták. Az eseményt legfőképpen arra használták a résztvevők, hogy új kapcsolatokat keressenek, illetve nyomon kövessék, milyen folyamatok zajlottak az iparágban. Céljuk az inspiráció, valamint a tapasztalatok és a tudás megosztása volt a többi kiállítóval.

A látogatók reakciója hasonlóképpen pozitív, a legtöbben kiemelték, hogy a FESPA lehetőséget biztosít az információhoz, az inspirációhoz és az ötletekhez való hozzáférésben. A kiállításon koncentrált térben találkozhattak új beszállítókkal, ügyfelekkel és partnerekkel. Ez a rendezvény az, amely pontos képet mutat arról, hogy a piac jelenleg milyen irányba mozog.

Fókuszban a fenntarthatóság

Az első alkalommal megrendezett Sustainability Spotlight konferencia nagy figyelmet keltett, hiszen a környezeti felelősségvállalás ma már prioritást élvez. A vizuálisan lenyűgöző Printeriors installáció több száz nyomdát csábított magához, akik a fenntartható nyomtatott belsőépítészeti alkotásokra vonatkozó ötletekre voltak kiéhezve.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display