A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új Ricoh Pro TF6250 síkágyas UV nyomtató

Eseménydúsan indult az idei év márciusa a Ricoh életében, hiszen új direkt textilnyomtatójuk mellett bemutatták legújabb, szélesformátumú síkágyas UV nyomtatójukat is. A Ricoh Pro TF6250 az alkalmazások széles körét és páratlanul rugalmas termelékenységet kínál a sign grafikai és dekorációs nyomdai vállalkozások számára.

A kompakt, 2,5 m x 1,3 m méretű rendszert úgy alakították ki, hogy segítse a sign and display, grafikai és ipari nyomtatás területén tevékenykedő cégeket új ipari dekorációk, lakberendezési anyagok és dekorációs termékek, csomagolások, illetve ezidáig szitanyomással készült, illetve személyes igények szerint készülő nyomdai termékek gyártásában.

Az új nyomtató ugyanolyan ipari vázra épült, mint a Ricoh Pro T7210 modellje. A Pro TF6250 termelékenységet, sokoldalúságot, és kiemelkedő nyomatminőséget garantál a Ricoh igény szerint állítható nyomtatófejei által. Az új nyomtató meggyőző nyomtatási sebességet, egyetlen érintéssel indítható, automatizált napi karbantartást és az alapanyagok széles választékára történő nyomtatást garantál, mindezt a gondosan megválasztott festékkészlet által, amely széles színtartományt biztosít a ProT7210 készüléknél.

„A Ricoh Pro TF6250 lehetővé teszi üzelemtetői számára, hogy kiváló hatású termékeket készítsenek megrendelőiknek” – jelentette ki Graham Kennedy, a Ricoh Europe Kereskedelmi Tintasugaras Nyomtatási üzletágának vezetője, majd így folyttata: „A szélesformátumú nyomtatásban egy kiemelkedő nyomdai terméket sokszor az különbözteti meg az átlagostól, hogy milyen festéket használunk a nyomtatáshoz. A kiváló minőségű festékekkel a képminőségünk is kiváló lesz, illetve nagyon fontos, hogy az adott festékek remekül tapadnak az alapanyagok széles választékára, mint például fára, fémre, üvegre, vagy olyan sztenderd sign and display alapanyagokra, mint a Forex, Dibond és az akril táblák. Pontosan ennek érdekében fejlesztettük ki két új UV festék csomagunkat. A Pro TF6250 felhasználói számára így felkínáljuk a lehetőséget, hogy a sign grafikai megoldásokhoz legalkalmasabb és legnagyobb színtartományt garantáló festékcsomagot, vagy az ipari alkalmazásokhoz festékcsomagot válasszák ki.”

A Pro TF6250 valódi síkágyas kialakítású nyomtató, mozgó fejkocsival és kerettel, és kiemelkedő, akár 64,6 m2/óra nyomtatási sebességgel. Alapanyag kezelése nagyon rugalmas, akár 110 mm vastagságig képes kezelni a nyomtatandó anyagokat. A nyomatszárításhoz használt LED technológia kis energiafogyasztást, alacsony hőmérsékleten történő szárítást garantál, amely lehetővé teszi vékonyabb anyagok nyomtatását anélkül, hogy azok megolvadnának, vagy meggörbülnének.

A nyomtató kezelése és karbantartása szintén egyszerű, így a felhasználók tényleg a lehető legtöbbet hozhatják ki technológiai befektetésükből. Az egyetlen érintéssel elindítható, teljesen automatizált napi karbantartás keretében a készülék megtisztítja és kiüríti a nyomtatófejeket, ezáltal biztosítva a gép maximális üzemeltetési idejét. A regisztrációs tüskék segítik a nyomtatásra kerülő alapanyag pontos elhelyezését, és négy különálló vákuum zóna gondoskodik arról, hogy az alapanyag a helyén maradjon, függetlenül annak formájától és méretétől. Ezen felül egy automatikus érzékelő állítja be a nyomtatófejeket a pontos magasságra a teljes precizitás érdekében, a teljes felületen történő nyomtatás pedig szükségtelenné teszi az anyag vágását.

Az új Ricoh TF6250 2019 második negyedévétől lesz elérhető Európában.

További információkért keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:
Mühl Balázs Production Print Sales Manager
Direkt kereskedelem 2040 Budaörs, Hungary Puskás Tivadar út 14.
Tel: +36 30 370-8875 Fax: +36 23 806 801 balazs.muhl@ricoh.hu www.ricoh.hu

- Hirdetés -

Sign&Display