A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új jóbarát szuperszéles nyomtatáshoz: Acuity Ultra R2

Az Acuity Ultra R2 sorozat nyomtatói egy korábbi kedvenc, az Acuity Ultra újraalkotott és továbbfejlesztett utódai, amelyek nagy hatékonyságú UV és LED konfigurációban, szuperszéles, akár 5 méteres változatban is elérhetők. A koncepció kialakítása során végig az operátor személye volt fókuszban, míg a közel fotórealisztikus beltéri grafikák, nagy sebességgel készülő bannerek és PVC signage-ek kifogástalan nyomtatása érdekében professzionális tintákhoz igazították. Nem kockáztatunk nagyot, ha azt állítjuk: a műfaj egyik remekművéhez van szerencsénk, hiszen egy berendezésben találkozik az ultramagas minőség és az első osztályú produktivitás, miközben a forgalmazók szerint úttörő tempóban térül meg a ráfordított befektetés.

Utóbbi állítás mellett azzal érvelnek, hogy a beren­dezés ideális egyensúlyban képes minőségi, gyors és költséghatékony működésre, attól függetlenül, hogy bel- vagy kültéri alkalmazás gyártására használjuk. Ugyancsak mellette szól a szuperszéles kivitelezés: a 3,2, illetve 5 méteres gépek tovább erősítik az Acuity masszív ipari méretekkel szerzett hírnevét. A beépí­tett nyomtatófejek szintén kényeztetik a megrendelőt: a magas minőségű végeredményről 3,5 pikoliteres cseppméret és LED-UV tintakollekció gondoskodik, így a vízbázisú festékekre termett tintasugaras rendszer­rel hódítóútra indulhatunk a környezetbarát megoldá­sok iránt elkötelezett luxusmárkák piacán is.

A széria nyomtatói nem csak out-of-home eszközök­höz, például önálló hirdetőtáblák vagy signage-ek so­rozatgyártásához ideálisak, hiszen a csúcskategóriás beltéri alkalmazások szintén nem jelenthetnek gondot. Az pedig kellemes meglepetés lesz, hogy a végered­mény rövid látótávolságról ugyanolyan tiszta, részletes és ragyogó, mint távolról szemlélve.

Született ipari virtuóz: az Acuity Ultra R2 sorozatban megjelent gépek robusztus felépítése és nyílegyenes, rezgésmentes kocsivezetése, megbízható adagoló­rendszere garantálja a pontos kivitelezést, az első tintacsepptől az utolsóig. A 2-3 tekercses opciók és a nyomtatható anyagok széles skálája biztos profit­tal kecsegtet kiállítási vagy értékes művészi grafikák esetén is, de nem jelenthetnek gondot a POS, eset­leg háttérvilágítású eszközök, kültéri signage-ek sem. A modellek mindegyike stratégiai fegyvertény lehet a változó ügyféligényekre. Napjainkban elvárássá vált a kimagasló hozzáadott érték és gyorsaság, amihez fel­fokozott üzleti környezetben kell alkalmazkodnunk, miközben növekedni ugyancsak szeretnénk.

A lehetőséget tálcán kínálja az Acuity: az eleve pro­duktív nyomtatók vízhűtéses vákuumágyat is kaptak, ezáltal rendkívül jól kezelik a hajszálvékony, hőérzé­keny anyagokat. Persze ettől függetlenül semmit sem kell a véletlenre bízni, mert a képminőséget beépített háttérvilágítás funkcióval bármikor ellenőrizhetjük, az egyenletesen élénk megjelenésről pedig automatikus fúvókaszabályzó-rendszer gondoskodik.

Profinak és hatékonynak tűnik. De tényleg gazdasá­gos? A gyártó jelentősen rövidebb beállítási időt, fo­lyamatosan és könnyen szemmel tartható nyomtatási stádiumot, egyszerű használhatóságot, ezzel együtt pedig szokatlanul gyors megtérülést ígér. Az adottsá­gok kétségtelenül megvannak hozzá:

Mivel minden nyomdaipari alkalmazás kulcsfontossá­gú eleme, külön figyelmet érdemel az Acuity Ultra R2 sorozat modelljeiben bújó, háromfokozatú árnyalásra képes nyomtatófej, amiben – 108 milliméteres széles­ségre vonatkoztatva – elképesztő számú, 2.656 fúvóka dolgozik. A tökéletes eredményhez persze nélkülözhe­tetlenek a vibráló, széles színskálát produkáló tinták. A rétegek egyenletesen épülnek egymásra, törés ak­kor sem látszik, ha alacsony szintre esik vissza a tinta mennyisége. Nagy sűrűségű festékek ezek, 3,5 pl-es nyomtatófejbe töltve, ami rendkívül vékony rétegben is élénk színeket, közben pedig takarékos fogyasztást eredményez, így szinte nyomatonként mérhető a nye­reség növekedése. A széria eszközei 6 szín x 6 szín + fe­hér opciót kínáló Honle LED lámpatestekkel vagy nagy sebességű CMYK konfigurációval dolgozó UV izzókkal is hozzáférhető. Mivel bármelyik megoldás adott, a sa­ját üzleti igényeinknek leginkább megfelelő variációt foghatjuk munkára. Ez akkor is igaz, ha a megrendelé­seink túlnyomó részéhez soknak tűnik az egyébként ki­magasló, akár 400 négyzetméteres óránkénti átfutás, hiszen egy Acuity Ultra R2 modellel a hátunk mögött új dimenziók nyílhatnak a piacon! A sorozat termékeit hazánkban a Sericol Hungary Kft. forgalmazza.

Gábor János, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display