A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új ipari nyomtatófejet dobott piacra a Ricoh

A cég globálisan is elérhetővé tette a TH6310F típusú nyomtatófejet, amitől nem kevesebbet várnak, mint azt, hogy a digitális nyomdaipari szegmens egyik zászlóshajója lesz – írja az Image Magazin. Kétségtelen, hogy a gyártó eddigi legproduktívabb termékéről van szó: elképesztő pontosságát az egyedülálló fúvókaelrendezésének köszönheti, ami kiváló minőséget biztosít az egyébként nagy hézagokkal rendelkező textil nyomtatása során is. Mindeközben olyan tinta-visszaforgató struktúrát kapott, ami szignifikánsan csökkenti a meghibásodás esélyét.

A Ricoh új terméke beleillik a cég gondosan felépített stratégiájába, ami egyre szélesebb nyomtatófej-választékot kínálva igyekszik megfelelni az ágazat igényeinek, illetve az egyre fejlettebb nyomtatóberendezések magas színvonalának. A produktivitás növelésével eleve a vevők átalakuló elvárásaira válaszoltak, hiszen egyre nagyobb a kereslet textíliák, hullámkartonok, címkék és más termékek iránt, amelyeket a korábbiakhoz képest mindenki kisebb méretekben és a lehető legrövidebb szállítási idővel szeretne megkapni.

Az ipari nyomtatás digitalizálása már ezeket az igényeket szolgálja, de a rugalmasságot, hatékonyságot és termelékenységet mindig van hová fokozni. A Ricoh a TH6310F-fel reagált a nagy felbontású nyomtatást kínáló tintasugaras nyomtatófejek egyre intenzívebben pörgő piacára.

Nézzük, mivel tud kitűnni:

  • Nagy felbontású nyomtatás, MEMS technológiával.
  • Egyedi, nagymértékben integrált kialakítás, 2,6 hüvelykes nyomtatási szélesség és 1600 fúvóka (két darab 100 × 8 soros modul konfigurálásával).
  • Akár négymilliméteres hézag esetén is kiváló minőség – köszönhetően a fúvókaelrendezésnek, ami megakadályozza, hogy a légáramlás szétterelje a kiáramló tintacseppeket.
  • Nagyfokú stabilitás az egyedülálló tinta-visszaforgató mechanizmussal, ami jelentősen csökkenti a fúvókák beszáradásának, a festéklerakódásoknak vagy egyéb hibáknak az esélyét.
  • Az egyszerű dizájnhoz nagyobb megbízhatóság, sokoldalúság és fokozott termelékenység társul: legalább 100 m/perc teljesítmény – egymenetes nyomtatás esetén.
  • Kompatibilis vízbázisú, UV és oldószeres tintákkal, így számos ipari alkalmazáshoz használható.
  • Meglévő rendszerekbe is könnyen integrálható.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display