A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új fenntartható film az Avery Dennisontól

A vállalat újonnan bemutatott fóliájáról okkal feltételezzük, hogy hamar híre megy a szakmában. Az áttetsző SP 3523 az Avery Dennison fenntartható portfóliójának részeként kerül bevezetésre, és úgy tervezték, hogy környezetbarát alternatívát nyújtson a főleg PVC tartalmú termékek uralta piacon. Ez egy mattfehér, öntapadó poliolefin, tartós szürke ragasztással, ami leginkább a kitakarások iránti igényt elégítheti ki. Rövidtávú alkalmazásokra, könnyű és gyors felhordásra optimalizálták, szóval promóciós grafikák számára lehet ideális.

A film fenntarthatóbb digitális nyomtatást tesz lehetővé – a standard opciókhoz képest – már csak azért is, mert nem tartalmaz a PVC mellett klórt, ftalátokat és más halogéneket. Ez nagyban csökkenti az illékony szerves összetevők környezetbe jutását, ráadásul a fentebb írt ragasztója oldószermentes és vízbázisú. Tökéletes terméknek tűnik azok számára, akik nem szeretnék tovább növelni a környezeti lábnyomukat, így megtennék az első lépéseket a fenntarthatóbb lehetőségek biztosítása felé.

A fólia amúgy remekül nyomtatható és kezelhető – a vele kompatibilis berendezésekkel. A maximális vizuális hatás érdekében UV- és latextechnológiát egyaránt alkalmazhatunk, miközben a biztonsági követelmények miatt sem kell aggódni, hiszen teljeskörű tűzállósági tanúsítvánnyal rendelkezik. Az SP 3523-hoz hároméves tartósságot ígér a gyártó, ezért ideiglenes promóciós és értékesítési pontok reklámozására ajánlják – üzletek, rendezvények vagy egyéb beltéri helyszínek számára.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display