A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új belépő szintű ipari nyomtató az EFI-től

Az ITMA Asia vásáron nemrég bemutatott EFI Reggiani BLAZE egyszerre ígér magas minőséget, könnyű használhatóságot és okos megoldást a hatékonyabb, fenntarthatóbb működésre törekvő textilipar számára. Mivel az EFI Reggiani legkorszerűbb technológiáival szerelték, borítékolható, hogy magas minőséget, megbízhatóságot és rugalmasságot nyújt a felhasználóknak.

„A világjárvány ellenére folytattuk a befektetést és fejlesztést, hogy kijelöljük a textilpiac új irányvonalait”, fogalmazta meg cége ambícióit Adele Genoni vezérigazgató. „Az ügyfeleink érdekeit mindenekfelett képviseljük, attól függetlenül, hogy mennyire kicsik vagy éppen nagyok. Az EFI Reggiani BLAZE-zel ideális megoldást tudunk ajánlani mindazoknak, akik be akarnak lépni a digitális textilnyomtatás világába. Izgatottan várjuk, hogy velük együtt induljunk el erre az utazásra.”

Az 1,8 méter széles nyomtató elég kompakt berendezésnek tűnik: innovatív, csak kevés karbantartást igényel, és felszerelték folyamatos festékforgató rendszerrel, különböző szintérzékelő és gázmentesítő szenzorokkal, valamint egy, a nyomtatófej törését gátló védelmi rendszerrel, ami hosszabb élettartamot és üzemidőt eredményez. Mindez elvileg alacsony tulajdonosi költségekkel válik elérhetővé, hogy utána a felhasználók 600×1200 dpi-s felbontással nyomtassanak, óránként akár 125 folyóméter textíliát. A kiemelten jó termelékenységet a termékkategória egyik leggyorsabb tintasugaras megoldásával garantálja: nyolc darab, egyenként 300 dpi-s, dupla csatornás fej dolgozik benne, és egyszerre nyolc színben képes nyomtatni, változó cseppméretekkel.

A gyártó beépített egy cserélhető mosóegységet is, amely folyamatosan távolítja el a gép belsejéből a vizet és a szövetszálakat. A ragasztó alkalmazásához szintén sokoldalú megoldást találtak ki: hőre lágyuló műanyagot, gyantát vagy tartós ragasztót is tud adagolni. Mindemellett 400 mm-es anyagcsévélővel, bővíthető tengelyekkel és hagyományos szövetekhez ajánlott pneumatikus rúddal is rendelkezik.

- Hirdetés -

További előnyei között az intuitív, felhasználóbarát kezelőfelületet szintén érdemes felsorolni. Valós idejű képfeldolgozás, rugalmas sormenedzsment jellemzi, illetve megtalálható benne az ún. WYSIWYG (What You See Is What You Get = Azt Kapod, Amit Látsz) szerkesztőrendszer, és minden, a nyomtatási sebességet, valamint a festékfelhasználást előrejelző eszköz.

Nem ez az egyetlen új berendezés, amit a vállalat ebben az évben mutat be: ígéretük szerint hamarosan érkezik a korábban már bizonyított EFI Reggiani TERRA Silver továbbfejlesztett verziója és a felsőbb osztályú EFI Reggiani HYPER.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotó: Image Magazine

- Hirdetés -

Sign&Display