A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Új belépő szintű ipari nyomtató az EFI-től

Az ITMA Asia vásáron nemrég bemutatott EFI Reggiani BLAZE egyszerre ígér magas minőséget, könnyű használhatóságot és okos megoldást a hatékonyabb, fenntarthatóbb működésre törekvő textilipar számára. Mivel az EFI Reggiani legkorszerűbb technológiáival szerelték, borítékolható, hogy magas minőséget, megbízhatóságot és rugalmasságot nyújt a felhasználóknak.

„A világjárvány ellenére folytattuk a befektetést és fejlesztést, hogy kijelöljük a textilpiac új irányvonalait”, fogalmazta meg cége ambícióit Adele Genoni vezérigazgató. „Az ügyfeleink érdekeit mindenekfelett képviseljük, attól függetlenül, hogy mennyire kicsik vagy éppen nagyok. Az EFI Reggiani BLAZE-zel ideális megoldást tudunk ajánlani mindazoknak, akik be akarnak lépni a digitális textilnyomtatás világába. Izgatottan várjuk, hogy velük együtt induljunk el erre az utazásra.”

Az 1,8 méter széles nyomtató elég kompakt berendezésnek tűnik: innovatív, csak kevés karbantartást igényel, és felszerelték folyamatos festékforgató rendszerrel, különböző szintérzékelő és gázmentesítő szenzorokkal, valamint egy, a nyomtatófej törését gátló védelmi rendszerrel, ami hosszabb élettartamot és üzemidőt eredményez. Mindez elvileg alacsony tulajdonosi költségekkel válik elérhetővé, hogy utána a felhasználók 600×1200 dpi-s felbontással nyomtassanak, óránként akár 125 folyóméter textíliát. A kiemelten jó termelékenységet a termékkategória egyik leggyorsabb tintasugaras megoldásával garantálja: nyolc darab, egyenként 300 dpi-s, dupla csatornás fej dolgozik benne, és egyszerre nyolc színben képes nyomtatni, változó cseppméretekkel.

A gyártó beépített egy cserélhető mosóegységet is, amely folyamatosan távolítja el a gép belsejéből a vizet és a szövetszálakat. A ragasztó alkalmazásához szintén sokoldalú megoldást találtak ki: hőre lágyuló műanyagot, gyantát vagy tartós ragasztót is tud adagolni. Mindemellett 400 mm-es anyagcsévélővel, bővíthető tengelyekkel és hagyományos szövetekhez ajánlott pneumatikus rúddal is rendelkezik.

További előnyei között az intuitív, felhasználóbarát kezelőfelületet szintén érdemes felsorolni. Valós idejű képfeldolgozás, rugalmas sormenedzsment jellemzi, illetve megtalálható benne az ún. WYSIWYG (What You See Is What You Get = Azt Kapod, Amit Látsz) szerkesztőrendszer, és minden, a nyomtatási sebességet, valamint a festékfelhasználást előrejelző eszköz.

Nem ez az egyetlen új berendezés, amit a vállalat ebben az évben mutat be: ígéretük szerint hamarosan érkezik a korábban már bizonyított EFI Reggiani TERRA Silver továbbfejlesztett verziója és a felsőbb osztályú EFI Reggiani HYPER.

Gábor János, Sign&Display

Forrás és fotó: Image Magazine

- Hirdetés -

Sign&Display