A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Tűzbiztos a Kavalan

A PVC-mentes bannervásznakat Angliában és Írországban kizárólagosan forgalmazó CMYUK bejelentette, hogy a terméksorozat Sunlight Weldable Frontlit és Spiderweb 300 Mesh anyaga átment a Certifire független minősítő szervezet szigorú tesztprogramján, és TS62 fokozatú igazolást kapott. A Sign up Date úgy véli, hogy ez a bizonyítvány még jobban kiemeli a mezőnyből a Kavalant, amit bármilyen építkezésen vagy felállványozott épületen is használni lehet – sok más alkalmazási terület mellett.

A Certifire harmadik féltől származó emblémája lényegében egyet jelent az anyagok kitűnő teljesítményével, minőségével és tartósságával, miközben garantálja, hogy az adott termék útja jól lekövethető – a gyártástól a felhasználás helyszínéig. Ezt a minősítést gyakorlatilag a világ bármely pontján elfogadják a hatóságok, tehát nemzetközi védjegynek, vitathatatlan szakmai standardnak számít.

- Hirdetés -

A TS62 minősítés szerint a Kavalan termékei megfelelnek az építési területek szigorú tűzvédelmi szabályozásának, márpedig ebben a műfajban a legmagasabb szintű védelmet várják el a hatóságok. Michael Crook, a CMYUK üzletfejlesztési igazgatója meggyőződéssel jelentette ki, hogy a PVC-mentes anyagok mellett nagyon elavultnak tűnnek a hagyományos vásznak és filmek, pedig ott van még a szakítóerő-teszt is, amin szintén kimagasló eredményt (BS 3424 pt. 4.6) produkált. A Kavalant gyártó TAYA mindezeken felül életciklus-analízisnek is alávetette a termékcsoportot, hogy igazolja: a versenytársakhoz képest valóban eltörpülő ökológiai lábnyommal rendelkezik.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display