A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Told ki a tintasugaras nyomtatás határait!

A fejegységeket és rendszeralkatrészeket gyártó Xaar olyan ultramagas viszkozitású nyomdai technológiákat tárt a tintasugaras eszközöket használó szakemberek elé, amelyek valóban paradigmaváltók lehetnek. A gyártás megalkuvások nélkül nyit utat a kreativitásnak – ígéri a cég az Image Magazin oldalán.

A tintasugaras fejektől egyre jobb teljesítményt vár el a szakma, és ennek hangját a jelek szerint a Xaar is meghallotta. Frissen megjelent, „A tintasugaras technológia korlátainak ledöntése magas viszkozitású nyomtatással” című tanulmányukban sorra veszik a legújabb nyomtatófej-innovációkat, amelyekhez minden korábbinál többféle folyadék használható, nyomtatási hőmérsékleten 100 centipoise (cP), környezeti hőmérsékleten pedig akár 1000 cP-os viszkozitás mellett.

Ezekkel az opciókkal sokkal praktikusabban és szélesebb körben használhatjuk a tintasugaras megoldásokat: a nyomtatástól a bevonat felvitelén át a fejlett és additív gyártásig. A Xaar arra következtet, hogy a most bemutatott fejek nagyon hamar a modern eljárások kedvelt eszközeivé válnak. Mike Seal termékfejlesztési igazgató szerint az általuk kínált technológia a 3D és additív gyártás felé mutat, és a benne rejlő lehetőségeknek tényleg csak az ügyfél fantáziája szab határt. „Olyan új eszközöket adunk az emberek kezébe, amelyekkel sokkal jobb termékeket állíthatnak elő, sőt, az ultranagy viszkozitás magát a 3D nyomtatást is átformálja, hiszen az anyagokból többet ki lehet hozni, mint bármely más tintasugaras nyomtatófejjel.”

A Xaarnál gondoltak a gördülékeny átállásra is: digitális megoldásokkal segítenek rövidre vágni az átfutási időt, és lehetővé tenni a tömeges, soktételes testre szabást, ami új ügyfelek garmadáját jelentheti, mivel a nyersanyagigényes kis példányszámú rendeléseket ugyanolyan költséghatékonyan lehet elvállalni, mint a nagyobb megbízásokat. „Ezzel a technológiával az egyetlen különbség a prototípus és a termék között az, hogy utóbbiból többet is legyártasz”  – érzékeltette a különbséget Seal.

A fejlesztési igazgató hozzáfűzte: a 3D nyomtatás tényleg ipari léptékű elterjesztésével és a munkadarabok tömeges testre szabásával minden korábbinál könnyebbé válik a termékek piacra léptetése.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display