A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Többször felhasználható ipari törlőkendők kkv-knak

A Mewa kiemelt célja a fenntarthatóság és a természeti erőforrások megóvása

A hulladékok kezelésére számtalan jogszabály létezik, amelyek betartása komoly kihívást jelent a kis- és közép­vállalatok (kkv-k) számára. Minden törvény és rendelkezés folyamatos nyomon követése ugyanis egyáltalán nem könnyű feladat. Az EU hulladékokra vonatkozó irányelve szabályozza, hogy pontosan mi is értendő „többszöri felhasználáson”, és az irányelv betartását a nemzeti hatóságok ellenőrzik. Az ipari törlőkendők használatával kapcsolatban ezért egyre több kkv épít a német Mewa textilszolgáltató vállalat szakértelmére.

A törlőkendők használatának fontos előnye, hogy akár ötvenszer is használhatók, és a szennyes kendőket környezetkímélő módszerrel mossák ki. Amíg a ken­dők a körforgásos rendszeren belül vannak, addig a hulladékokról szóló EU-szabályozás értelmében nem minősülnek hulladéknak.

„Ügyfeleinknek minden pillanatban rendelkezésére áll a megfelelő mennyiségű és minőségű törlőkendő. Így jóval kevesebb hulladék keletkezik, és takarékoskodunk az értékes erőforrásokkal. A törlőkendők tárolásához és szállításához szükséges biztonsági edényeket pedig a szolgáltatás keretében biztosítjuk számukra” – mondta Horváth László, a magyarországi Mewa ügyvezetője.

A Mewa számára a fenntarthatóság elvének betartása a kiemelt vállalati alapelvek közé tartozik. A természeti erőforrásokkal történő takarékoskodás a környezeti stratégia részeként prioritással rendelkezik. A Mewa teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatása több mint száz éve épít már a hosszú életű termékek, az energia­hatékonyság, a víz optimális felhasználása, a környe­zetbarát mosószerek és a rövid szállítási úttal rendel­kező helyi beszállítók alkalmazásának elveire.

A kényelmes Mewa ipari törlőkendőrendszer hasz­nálatával az üzemekben mindig rendelkezésre állnak a szükséges törlőkendők, amelyek pótlásával és ár­talmatlanításával a kkv-k számos feladattal foglakozó vezetőinek nem kell foglalkoznia. A bérbeadáson ala­puló rendszert már a hulladékmennyiség csökkentése miatt is megéri használni, nem beszélve a vízzel való takarékoskodásról, amelyet a többször használható textilkendők jelentenek az eldobható papírtörlőkkel szemben. Ezen túl, az ügyfeleket nem terhelik a tör­lőkendőkkel kapcsolatos beszerzési, raktározási és logisztikai költségek, valamint a kapcsolódó munka­idő-ráfordítás sem.

A kkv-k körében különösen kedvelt lehetőség, hogy a törlőkendőket használatuk előtt tesztelhetik. Igény esetén a Mewa-nál biológiai úton lebomló tisztítósze­rekkel működő környezetbarát mosóasztalokat és olajfelfogó szőnyegeket is lehet bérelni. Ezek karban­tartása és környezetbarát tisztítása szintén beletarto­zik a teljes körű szolgáltatásba.

mewa.hu

 

 

- Hirdetés -

Sign&Display

BEZÁR

Iratkozz fel hírlevelünkre!

SIGN&DISPLAY MAGAZIN

Ahol a szakma találkozik! 

Heti hírlevél a reklámdekoráció és a nyomdaipar világából, ajándék E-magazinnnal!

Feliratkozás:

A "Feliratkozom" gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi irányelveket és feliratkozom a hírlevélre!

BEZÁR

Köszönjük, hogy feliratkoztál!