A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Tízszeres teljesítményre képes a Canon új UV-gél nyomtatója

Egyre elterjedtebb a gyártó Colorado 16-os szériájának UV-gél technológiával működő legújabb darabja, a 1650. Bár a berendezés szinte a megszólalásig hasonlít a sorozatban megjelent elődjéhez, az általa használt tinták egyaránt képesek hibátlanul fényes és gyönyörű matt felületet hagyni maguk után. Teljesítmény szempontjából szintén előzi a versenytársait, állapította meg a PFI Sign Plus.

A Canon skót partnere közel harminc éve működik a szakmában, de ahhoz hasonlót még ők sem tapasztaltak, ami az elmúlt évben történt. Az üzleti világ számára teljesen új kihívásokat hozott a COVID, és a cégcsoport – sok másikhoz hasonlóan – kénytelen volt mihamarabb megoldást találni a helyi, hazai és külföldi ellátási láncok megroppanására. A PFI Sign Plus gyakorlatilag csodát tett: a járvány alatt nem egyszerűen hozta a kötelezőt, hanem túl is szárnyalta a 2020-as évre tervezett növekedését. A kiváltságos helyzetet több évre kötött, új nemzetközi szerződéseknek köszönheti – a bizalmat pedig annak, hogy a Canon Colorado 1650-nel a lehető legjobb minőséget teszi le az asztalra.

Az új gépek telepítését a zöld nyomtatási technológiák iránti elkötelezettség motiválta, osztotta meg a PFI, arra utalva, hogy a vállalati stratégiájuk szerves részévé tették a fenntarthatósági szempontokat. A 1650 telitalálatnak tűnik: számos olyan minősítéssel rendelkezik, ami igazolja, hogy a környezetre gyakorolt hatása és szén-dioxid-kibocsátása alacsonyabb, mint az oldószeres nyomtatóké.

Az innovatív UV-gél ipari nyomtató létezéséről alig két éve tud a világ (először a 2019-es FESPA Global Print Expón mutatták be), de máris a szakma talán legelismertebb készülékének tartják. A megbecsülést nemcsak a környezetkímélő megoldásokkal vívta ki: a skóciai vállalatot például a nagyfokú automatizálás és a kiemelt teljesítmény is lenyűgözte. A napi mennyiséget kb. 300 százalékkal tudták növelni, és mindent egybevetve arra jutottak, hogy a 1650-nel tízszer gyorsabban tudnak dolgozni, mint egy átlagos ipari nyomtatóval.

- Hirdetés -

Az UV-gél festékekkel szintén elégedettek: fényes és matt végeredményre egyaránt képesek, míg a nyomtató folyamatos színprofilozásának köszönhetően a megrendelő grafikái mindig tökéletesen színazonosak a márkajelzésével.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Sign Update

Fotó: Canon

- Hirdetés -

Sign&Display