A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Tisztújító közgyűlés a Magyar Fényreklámgyártók Szövetségénél

Új elnökség, rengeteg terv

A HSF – Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége – idei tavaszi közgyűlését Hódmezővásárhelyen tartotta meg május 12-én, ahol a tagok új elnökséget választottak. A szervező Alustart Kft. igazi szívélyességgel látta vendégül a fényreklámgyártó szakma képviselőit, valamint másnap a II. HSF focikupára érkezett csapatokat.

Az alapszabály szerint két évre választott, így most leköszönő elnökség egy összegző prezentációban mutatta a megalakulás óta eltelt szövetségi eseményeket.

A sok tennivaló és megoldásra váró feladat mellett igazi sikertörténetről is beszámolhattak. Az Európai Sign Szövetség (ESF) a HSF meghívását elfogadva, idén tavasszal Budapesten rendezte meg soros testületi ülését. Sikerült jó benyomást tenni a külföldről érkezett szövetségi vezetőkre és tagokra, megerősíteni a magyar jelenlétet a szakmai szövetségek körében.

A szövetség a tisztújítási eljárás során két évre megválasztotta az új elnökséget, amelynek tagjai: Csanaky Zsuzsa elnök, Csubák Tamás alelnök, Nidermayer Gergő főtitkár. Az új felügyelő bizottság tagjai Varga Péter, Lember István és Bacskai János, akit a felügyelőbizottság elnökének javasoltak.

A közgyűlés döntött az alapszabály módosításáról, az éves pénzügyi beszámoló elfogadásáról, a Magyar Fényreklámgyártók Szövetségének székhely-változásáról, amely a következő ciklusban Debrecenben lesz. Továbbá egyhangú szavazással örökös tagnak választották meg Fábri Attila designert.

A kávészünetet követően a fényreklámgyártáshoz kapcsolódó szakképzés beindítása érdekében tett lépésekről számolt be Bacskainé Esztergomi Erzsébet. Elfogadásra és a Kamara felé benyújtásra javasolta a kidolgozott a két Szakmai Programkövetelményt, amely alapja lehet a szakképzés beindításának. Valamint tájékoztatta a szövetség tagjait az idei évben megnyíló, munkavállalók képzésére fordítható pályázati lehetőségekről.

Az ezt követő kerekasztal beszélgetés során szó esett a másnapi II. HSF Focikupa helyszínének gyors megváltoztatásáról. Mivel az időjárási előrejelzés vihart jósolt, így a szabadtéri műfüves pálya helyett a Balogh Imsi Sportcsarnok kézilabda pályája lett az új helyszín. Ez később igen jó döntésnek bizonyult, mert bejött az erős esőzésről szóló előrejelzés.
A következő, őszi közgyűlés helyszínének Debrecent választották, ahol így a Sign System Kft. lesz a házigazda. Idén második alkalommal lehet majd nevezni az Év fényreklámja díjra, amelynek részleteiről szintén megegyezés született, és a pályázat kiírására ismét Csubák Tamást kérték fel a szövetség tagjai. A szervezet honlapja elkészült az előző elnökség ideje alatt, de a nyelvi mutáció még nem. A folyamatos karbantartás, tartalomkezelés felelőse Nidermayer Gergő lett. Összességében jó hangulatú, pozitív kicsengésű volt a közgyűlés.

Megállapítható, hogy feladat van bőven a következő elnökségi ciklusra is, de úgy tűnik, megvan az elhatározás az együtt gondolkodás, a közös munka iránt.

A nap zárásaként a Fekete Sas Rendezvényház Báltermét csodálhatták meg a résztvevők, mely Közép-Európa második legnagyobb oszlop nélküli bálterme, és 400 fős rendezvény befogadására alkalmas. Majd a Kávéházi különteremben hangulatos zeneszó mellett felszolgált vacsorával, és kötetlen beszélgetéssel záródott a hivatalos program.

A HSF elnökség programja a következő két évre:
Az előző elnökségnek sikerült egy közös értékek mentén együttgondolkodó szervezetet létrehozni, tagokat toborozni és megismertetni a magyar szövetséget az Európai Szövetséggel.

A következő lépés a közösség érdekképviseletként való működésének kialakítása, a szakma elismertté tétele a megrendelők körében.

A HSF szeretne egyfajta szakmai színvonalat garantálni, ennek megfelelően egy minősítő rendszert kidolgozni, amiben fontos szerepet kapnak a különböző szakmai minősítést nyújtó bizonyítványok, tanúsítványok, szakmai képzések, tanfolyamok.

A megrendelők, ügyfelek részére készül egy ajánlási rendszer, a szövetség segít felülvizsgálni a tender kiírások szakmai, műszaki oldalát, felhívja a megrendelők figyelmét, mire kell figyelni egy kivitelező kiválasztása során.

A HSF felkutatja a szomszédos országokkal való együttműködések lehetőségeit, célja, hogy a hazaihoz hasonló külföldi szervezetekkel közös találkozókat szervezzen mely minden résztvevő számára előnyös szakmai és üzleti fejlődési lehetőséget jelent.

- Hirdetés -

A magyar szövetség rendezvényein az alapanyag-értékesítőknek igyekszik olyan megjelenési lehetőséget, és további piacbővítést biztosítani, ami alapján érdemes támogatniuk a Szövetséget.

Tagjaiknak elérhetővé teszik a szükséges szabványok listáját, mellékelnek mellé egy magyarázó-értelmező tartalmat a könnyebb eligazodás érdekében.

A HSF fontosnak tartja, hogy legyen a szervezetnek etikai és minőségi irányvonala.

Felkutatják és közzé teszik a tagjaikat érintő és nyitott EU-s pályázatokat.

A képzett szakember utánpótlás érdekében korábban elindított munkafolyamatokat a szakmai képzés munkacsoport Bacskai Erzsébet vezetésével folytatja, reményeik szerint ebben a 2 évben ez a képzés el is indulhat.

A HSF új vezetősége rengeteg lehetőséget és munkát lát megbízatásában, melyet igyekszik minél hatékonyabban elvégezni, de tartogatnak még feladatokat a következő elnökségnek is.

Csanaky Zsuzsa – elnök (Neonsign Kft) Csubák Tamás – elnökhelyettes (Béflex Zrt) Nidermayer Gergő – főtitkár (EKI Creative Kft)

II. HSF Focikupa

Idén második alkalommal találkoztak a Fényreklámgyártó cégek foci csapatai, hogy megmérkőzzenek a HSF Vándorkupáért.
A tavalyi év kupagyőztese, az Alustart Kft. szervezte az idei tornát Hódmezővásárhelyen. A viharos – esős időre tekintettel a Balogh Imsi Sportcsarnokra esett a helyszínválasztás. Így az időjárástól függetlenül, kiváló körülmények között léphettek pályára a csapatok, hivatásos bírók vezetése mellett.

Idén hat csapat nevezett be, akik Győrből, Debrecenből, és Budapestről érkeztek. Sorsolást követően két csoportban zajlottak a körmérkőzések, majd a döntőbe jutásért, illetve a helyosztó meccsekre került sor.

A döntőt idén az Alustart és a Béflex játszotta, ahol is az előbbi csapat megvédte elsőségét és Hódmezővásárhelyen tartotta a kupát. A Neon Sign és a Polisign is javított tavalyi eredményén. Előbbi a harmadik, utóbbi az 5. helyet szerezte meg.
Az Alustart játékosai rendelkeznek sport múlttal, és időnként a hétköznapokban is összejárnak focizni.
A Béflex játékosok szintén aktívan fociznak, de különböző csapatokban.

A mostani torna előtt csak egyszer tudtak közösen edzeni. A Neon Sign és a Polisign január óta heti rendszerességgel találkoztak és felkészülési meccseket játszottak. A budapesti cégek játékosai között érlelődött az elhatározás, hogy gyakrabban kellene összejárniuk hasonló, barátságos mérkőzésekre. Ha ez megvalósul nem csak a cégvezetés, de a dolgozók között is teret nyer a jó hangulatú együttműködés.

A 2017. évi HSF torna végeredménye:

  1. ALUSTART FÉNYREKLÁM
  2. BÉFLEX
  3. NEONSIGN
  4. SIGN SYSTEM
  5. POLISIGN
  6. BEPRO

Különdíjak:
A torna gólkirálya: Abonyi Ádám – ALUSTART
Legjobb kapus: Bánki Horváth Krisztián – ALUSTART
Legjobb játékos: ifj. Bárán László – BÉFLEX
Legszebb gól: Fűtő Ádám – NEONSIGN
Legszebb lábú játékos: Bene Gellért BEPRO

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display