A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Terítéken a Mimaki nyomtatási technológiái

Nem cifrázta túl a Nyomdaker idén szeptemberben tartott szakmai nyílt napját: oldószeres és UV LED nyomtatóik szinte teljes palettáját bemutatták, kiegészítve a Mimaki LA-160W laminálógépével. Természetesen tették mindezt működés közben, a teljes gyártási folyamatot modellezve a tervezéstől egészen a kész termékekig. Ráadásul rendkívül kedvező, akciós árakon!

Szárnyakat – és jó árakat adtak vágyainknak

Szerintem mindannyian megtapasztaltuk azt az érzést – akár gyerekként, akár felnőttként – amikor valamire nagyon vágytunk, nagyon szerettük volna megvenni magunknak, de hiába kerülgettük sóvárogva a kirakatot, mindig úgy sétáltunk el lógó orral, hogy azt a játékot, ruhadarabot, autót, vagy bármit, nem engedhetjük meg magunknak, mert túl drága. Úgy gondolom, nincs ez másképp egy nyomdaipari vállalkozás életében sem: van olyan gép, amit szeretnénk, mert olyan termékeket gyárthatnánk vele, amelyeket ezidáig sohasem. Viszont akármilyen befektetés megtérülési kalkulációt is vetünk papírra, mindig az az eredmény, hogy az adott gépre nincs elég anyagi forrásunk.
Az oldószeres nyomtatási technológiát már régóta ismerjük, annak előnyeivel és hátrányaival egyaránt, és gyengeségei ellenére tudjuk: bizonyos gyártási feladatokra még mindig megéri alkalmazni. Az UV LED technológiában rengeteg a lehetőség, hiszen alacsony energia igénye és hőkibocsátása révén az applikációk nagyon széles köre esetében alkalmazható. A Mimaki és magyarországi kizárólagos forgalmazója, a Nyomdaker Kft. úttörői az UV LED nyomtatási technológiának, amely remek nyomtatóikban testesül meg. Nem kérdés tehát, hogy minden digitális nyomdai vállalkozás kérdéseire megvan a válaszuk, nemcsak olyan megbízható nyomdagép formájában, amely segíti a vállalkozást új értékesítési területek és bevételi források kiaknázásában, de az ahhoz kapcsolódó kiváló szerviz szolgáltatással és teljes körű alapanyag és RIP szoftver választékkal egyaránt.
Egy szó, mint száz, szeptember 19-én olyan árkedvezményekkel várták érdeklődő partnereiket, amelyek lehetővé tették, hogy megvásárolják azt a készüléket, ami után ezidáig csak vágyakoztak!
Népmesei fordulattal élve, a komoly érdeklődőknek nem akadt se szeri, se száma!

Innovatív, nagy teljesítményű gépek

Jó, jó, de milyen gépek is voltak ott valójában? – szokták kérdezni ilyenkor a mindig türelmetlen olvasók! Nyugalom, ezt sem tartjuk magunkban! Íme hát a Mimaki bemutatott gépei, mintha csak egy divatbemutató kifutóján érkeznének:

Mimaki JV300 Sorozat

Sokoldalú, magas minőségű és termelékenységű oldószeres nyomtató
Nagy sebességű, kiváló minőségű nyomtatás – oldószeres vagy szublimációs tintával, 130 és 160 cm-es szélességben! Ezekkel a nyomtatókkal egy új globális szabványt hoztak létre. Kiemelkedő sebességgel és lenyűgözően szép minőségben nyomtatnak.
A JV300-130/160 sorozat új, szabadalmaztatott tintasugaras technológiát használ, amely biztosítja a nagy sebességű nyomtatást akár 105,9 m2 / órával a két újonnan kifejlesztett, lépcsőzetesen elhelyezett  nyomtatófejnek és a nagy teljesítményű, gyorsan száradó SS21 tintának köszönhetően.

Két új szín: narancs és világos fekete (SS21).

A narancs szebb színhűséget és nagyobb színteret, a világos fekete pedig szebb sötét színátmenetekre képes.
A JV300-130/160 kompatibilis oldószer és vízbázisú szublimációs tintával egyaránt, széles körben alkalmazható matricák, poszterek gyártásához valamint lakberendezési és a jármű dekorációs területeken is.

Mimaki JV150 Sorozat

Új generációs, megfizethető, nagy teljesítményű nyomtatócsalád. 130 és 160 cm-es szélességekben.

Mimaki JV150 sorozat jellemzői

Gyors nyomtatás, akár 56.2 m2 óránként
Magas minőségű nyomatok, akár 1440 dpi felbontás
Két szélességben: 1361 és 1610 mm
Felhasználható festékek:
Solvent  SS21 (C, M, Y, K, Lc, Lm, Lk, Or) ES3 (C, M, Y, K) BS3 (C, M, Y, K)
Vízbázisú szublimációs festék: Sb53 (Bl, M, Y, K, DK, Lb, Lm)
Fúvóka ellenőrző és helyreállító funkciók (NCU, NRS) a folyamatos termelés érdekében
Megszakítás nélküli tintaellátó rendszer (UISS)
MBIS III 2 literes utántöltő rendszer telepíthető 3 lépcsős intelligens szárítás

Mimaki CJV300 Sorozat

A Mimaki legújabb fejlesztésű, nagy sebességű nyomtató-vágógép sorozata. Nyomtatási sebessége kategóriájában az egyik leggyorsabb. A speciális eltolt nyomtatófej-elrendezés miatt  az új CJV-k sokkal szélesebb sávok nyomtatására képesek, így akár 105,9 m2/óra nyomtatási sebesség is elérhető.
A szünetmentes tinta ellátási rendszer segítségével a hosszabb sorozatokat is lehet felügyelet nélkül nyomtatni. Amikor az egyik kazettából kifogy a festék a jelzőfény pirosra vált, a gép pedig automatikusan átvált a másik azonos színű kazettára.

Mimaki CJV-300 sorozat jellemzői

Max. nyomtatási szélességek: CJV300-160: 1610 mm, CJV300-130: 1361 mm
Max. nyomtatási felbontás 1440 dpi
Tinta típusok: oldószeres, vízbázísú, szublimációs
Max. média szélességek: CJV300-160: 1620 mm, CJV300-130: 1371 mm
Fúvóka ellenőrző (NCU) és helyreállító egységek (NRS) a felügyelet nélküli nyomtatásért
Szünetmentes tintaellátási rendszer UISS és opcionális 2 literes tintaadagoló (MBIS III) rendszer
3-lépcsős, intelligens fűtés (előfűtés, nyomtatás alatti és szárító)
Interface: USB 2.0
Méretek: CJV300-160: 2525 mm x 700mm x 1392 mm, CJV300-130: 2775 mm x 700mm x 1,392mm

Mimaki CJV150 Sorozat

A CJV150 sorozat integrált oldószeres nyomtató-vágógépei megfizethető áron képviselik a nagy teljesítményt, a kreativitást és a sokoldalúságot. Az új sorozat olyan új tintákat is használ mint az ezüst, a halvány fekete és a narancs.

Mimaki CJV150 sorozat jellemzői

Gyors nyomtatási sebesség: akár 56.2 m2 óránként
Kiváló minőségű nyomtatási felbontás: akár 1,440 dpi
Négy különböző nyomtatási szélesség: 800, 1090, 1361 és 1610 mm
Több oldószeres festék-készlet választható
Fúvóka ellenőrző (NCU) és helyreállító egységek (NRS) a felügyelet nélküli nyomtatásért
Szünetmentes tintaellátási rendszer UISS és opcionális 2 literes tintaadagoló (MBIS III) rendszer
3-lépcsős, intelligens fűtés (előfűtés, nyomtatás alatti és szárító)
Interface: USB 2.0
Méretek: 2755 x 700 x 1392 mm 2525 x 700 x 1392 mm 2255 x 700 x 1392 mm 1965 x 700 x 1392 mm

Mimaki LA sorozat – szélesformátumú laminálógép, fűthető hengerrel – két különféle méretben

A Mimaki LA sorozat részeként két különböző méretű lamináló gép érhető el. Az LA-160W 158 cm munkaszélességű, míg az LA-170W 170 cm munkaszélességű.

Legfontosabb tulajdonságok

Fűthető henger (maximálisan 60 C fokig) – tökéletes laminálás.
Gyors munkafolyamat: Az új laminálók maximális sebessége 295 lineáris inch percenként – vagy másként fogalmazva majdnem öt inch másodpercenként.
Egyszerű és megbízható működés: Ez az egyszerűen használható lamináló készülék minden funkciója egy vezérlő panelen keresztül érhető el, könnyű hozzáférhetőséggel a nyomást szabályozó karhoz, illetve lábpedálhoz.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display