A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Szuperszéles UJV55-320 a Color Nyomdánál

A budaörsi Color Nyomda az utóbbi években nagyon látványo­san fejlesztette gépparkját. A nyomda csapata ragaszkodik a jól bevált Mimaki márkához, legutóbb egy UJV55-320-ast tele­píttettek, amellyel szívesen állnak más nyomdák és dekoros cégek rendelkezésére is.

A Color Nyomda a kezdetektől a minőségi gyártásra koncentrál. Rászánják a szükséges időt, hogy szépen nyomtassanak, mert megren­delőik elsősorban a minőség miatt vá­lasztják őket. Ahogyan a prémium mi­nőségre érzékeny ügyfélkörük bővül, úgy bővül a gépparkjuk is, hiszen a mennyiségi növekedésre nem a gépek megsarkantyúzásával, hanem a kapa­citások bővítésével válaszolnak.

A nyomdában szépen sorakoznak a gépek: három CJV300-as oldószeres nyomtató-vágójuk, két UCJV300-as UV nyomtató-vágógépük, egy dup­laasztalos JFX200-2531-es síkágyas UV nyomtatójuk és egy UJF-3042 Mk II tárgynyomtatójuk mellett, digitális íves nyomtatókkal, formalakkozó gép­pel, tekercses plotterrel és lézeres gra­vírozó kapacitásokkal is rendelkeznek.

Kellett a 320-as

Ahogyan a digitális nyomtatás pi­acán szinte mindenki, úgy a Color Nyomda is találkozott a nyomtatá­si szélesség problémájával. „Hoz­zánk is gyakran érkeznek 160 cen­timéteres szélességet meghaladó igények, elsősorban ponyvára és épülethálókra és mi nem szívesen küldjük el a potenciális partnere­ket. Most már úgy látjuk, túl sokat agyaltunk azon, hogy valóban kell-e ekkora gép. Számoltunk, hezitál­tunk, de a Nyomdaker jó ajánlatot tett és megbízható partner, nagyon jó a viszonyunk, mindig számítha­tunk a segítségükre és sokat tanul­tunk a technikusaiktól. Az UJV55 jól ki van találva és abszolút bevált. Nagyon szépen nyomtat és kétte­kercses módban is tudjuk használ­ni, szóval a nagyfiú néha besegít a 160-asoknak”- mondta Rákos Viktó­ria, a cég tulajdonosa.

- Hirdetés -

Backlit textilek, ponyvák és épü­lethálók

A 320 cm-es UV nyomtatóval a Color Nyomda be tudott lépni a szuperszé­les formátumú piacra. Ezzel a géppel nyomják többek között a nagymére­tű molinókat, épülethálókat valamint backlit ponyvákat – és textileket is. Az UV technológiának köszönhetően a gép alkalmas speciális anyagok meg­nyomtatására is.

Másoknak is nyomtatnak

Viktória elmondta, hogy nem csak a speciális kis formátumú, formalakkos vagy lézeres gravírozási kapacitásaik­kal vagy 3 x 2,5 méteres táblanyom­tatóval népszerűek más nyomdák és dekoros cégek körében. A kezde­tektől hoznak hozzájuk olyan meg­rendeléseket, amelyeket a partnerek nem tudnak vagy nem szeretnének gyártani. „Nem arról van szó, hogy nincsenek meg az eszközeik vagy a türelmük, hanem egyszerűen túl van­nak terhelve olyan mennyiségi meg­rendelésekkel, ahol kevésbé számít a minőség. Sokkal egyszerűbb ezeknek a partnereknek, ha áthozzák hozzánk a munkát, mi pedig jó áron kiváló mi­nőséget adunk. Mindenki jól jár, mert így nekünk sincsenek üresjárataink”- fogalmazott Viktória.

www.colornyomda.hu

www.mimaki.hu

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display