A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Szokatlan árnyalat lett az év színe

A Viva Magenta lett az év színe a Pantone festékgyár szakértői szerint. A vibráló, lendületet adó és életerővel teli árnyalat a természetben gyökerezik és a vörös családból származik, amely az erőt fejezi ki. A Viva Magenta bátor, de egyben bátortalan is, s ennek túláradása örömteli, illetve optimista érzést kelt, új narratívát kínálva – olvasható a Pantone leírásában.

Ez egy élénk vörös, amely színtiszta boldogságban lubickol, kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz ellensúlyok nélkül, egy elektromosságot adó, határtalan árnyalat, amely kiemelkedő állításként nyilvánul meg. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta mindent és mindenkit ugyanolyan életörömmel és nyitott lélekkel fogad, mint amilyen ő maga.

A PANTONE 18-1750 Viva Magenta árnyalat bíborvörös tónusként a meleg és a hideg közötti egyensúlyt képviselő hibrid szín. Magabiztos, ám nem agresszív, olyan kárminpiros, amely nem dominál merészen, hanem inkább az „ököl a bársonykesztyűben” megközelítést alkalmazza. A dinamizmust sugárzó PANTONE 18-1750 Viva Magenta olyan vörös tónus, amely képes egy pozitívabb jövő megteremtése érdekében ösztönözni a tervezést.

A Viva Magenta jelentése

Miközben egyensúlyt teremtünk digitális és fizikai életünk között, egyre jobban megbecsüljük a természetet. A 2023-as év színe elismeri a természetes árnyalatok iránti vonzalmunkat, ahogy az éghajlatváltozás, a fenntarthatóság és a Földünk védelme körüli mozgalmak egyre nagyobb teret nyernek.

Az idei Év színe kiválasztási folyamat során a Pantone a természet iránti fokozott megbecsülést és tudatosságot figyelte meg, amelyet számtalan életmód-trend képvisel. Több élő dolgot építünk be otthonunkba, például növényeket, virágokat, élő falakat és helyreállító kültéri tereket. Újra örömünket leljük az utazásban, a sportban és a szabadtéri kikapcsolódásban, miután a világjárvány idején szüneteltettük ezeket a tevékenységeket. A közegészségügyi válságok hatására gondosabban védjük a szervezetünket – megbízható, életadó összetevőket keresünk, amelyeket igyekszünk alkalmazni és beépíteni a mindennapjainkba.

A Viva Magenta organikusan a bíbortetűtől (Cochineal) származik. Ez a rovar termeli a kármin festőanyagot, amely a természetes színezékek családjának egyik legértékesebb, legerősebb és legvilágosabb fajtája. A Viva Magenta vörös tónusa az eredeti matériához köt bennünket, és az erő ősi jelével itat át.

A 2023-as év színe a természetes anyagok gazdagságát, melegségét és erejét ötvözi a digitális világ bőséges, nyitott horizontjával. Az eredmény egy olyan vörös árnyalat, amely kitágítja a hitelesség perspektíváját. A metaversus új lehetőségeket teremt számunkra, hogy kifejezzük magunkat, a Viva Magenta nyers erőssége pedig arra inspirál, hogy ezt magabiztosan és bátran tegyük.

Viva Magenta színpszichológia

A vörös szín olyan erőt sugárzó szín, amely az életet ünnepli. Élénk bíborvörösként a Viva Magenta a merészség és a vidámság érzése között egyensúlyoz. Ez a dinamikus keverék lázadást közvetít, de mindezt nem a lágyság rovására. A vad kecsesség kifejezését testesíti meg, arra inspirálva minket, hogy magabiztosnak és emberségesnek mutatkozzunk. A digitális tér felgyorsította a globalizációt, és ennek eredményeképpen mélyebben kapcsolódunk egymáshoz, mint valaha. Soha nem érthetjük meg teljesen, mi rejlik a felszín alatt a barátok és idegenek kapcsán, azokban a személyekben, akikkel interakcióba lépünk, de mindig dolgozhatunk azon, hogy elmélyítsük empátiánkat. A 2023-as év színe arról a vágyunkról beszél, hogy új kihívásokat vállaljunk, és kipróbáljuk a szokatlant, miközben empátiával vagyunk a másik felé.

A Viva Magenta biztosítja számunkra a biztonságot és a motivációt, amelyre szükségünk van a hosszú távú nyomasztó események átvészeléséhez. Három év mélyen egy világjárványban, háborúval, instabil gazdasággal, társadalmi zavargásokkal, ellátási láncok összeomlásával és fokozódó klímaváltozással szembenézve gyógyulásra van szükségünk. Mindig meg kell találnunk a motivációt a folytatáshoz. Itt a Viva Magenta egyszerre öltöztet minket erőbe és kegyelembe, és küld ki minket a világba azzal a lendülettel, amire vágytunk.

Viva Magenta az otthonokban és a lakberendezésben

A merész tervezők bársonykanapéként vagy lakkozott falként használhatják ki az év színének teljes erejét. Azok, akik semlegesebb otthonra vágynak, használhatják színpukkasztásként. A Viva Magenta szoborszerű muránói üveg lámpatestként vagy feltűnő ikebana virágkompozícióként egy teljesen semleges étkezőben, izzó absztrakt vászonként vagy NFT vetítésként egy fehér előszobában, kis adagban is meglepő hatást kelthet.

Viva Magenta a grafikai tervezésben

A mai fogyasztók napjaik nagy részét egy képernyő előtt töltik, ahol a vizuális elemek inkább a halvány és semleges színek felé hajlanak. A tervezők, akik olyan színt keresnek, amely átvágja ezt a teret, a 2023-as év színével magával ragadó megoldást találnak.

Viva Magenta és a csomagolás

Azok a márkák, amelyek élénknek és szenvedélyesnek szeretnének tűnni, a Viva Magenta színnel erős fogyasztói reakciókat válthatnak ki. Mivel a vörös szín előrelendítő szín, vonzza a szemet és felerősíti a körülötte lévő színeket.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Kövess minket a közösségi oldalainkon is:
Sign&Display Facebook,  Sign&Display Instagram,  Print&Packtech Facebook,  Print&Packtech LinkedIn

- Hirdetés -

Sign&Display