A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Színessé vált a világ!

A Roland gépeknél megszokhattuk, hogy a vágógépeken és a nyomtatókon vannak gombok és egy kétsoros kijelző, amely betűk és számok kijelzésére alkalmas. Talán így volt ez már az elmúlt 20 évben mindig. Kereske­dőként beszéltünk az ügyfeleknek a jól bejáratott, működő, üzembiztos alkatrészekről. Ez meg is állta a helyét, hiszen ezekkel az alkatrészekkel soha, semmilyen probléma nem volt. Azonban mindig kicsit irigykedve tekin­tettünk a többi nyomtató színes, „szélesvásznú” érintő kijelzőire.

A TrueVis gépekbe beépítettek egy bluetooth csa­toló felületet, melyhez a mobil eszközünkkel tudtunk csatlakozni. A mobil operációs rendszerekre kifejlesz­tésre került egy szoftver, melynek segítségével a tele­fonunk vagy tabletünk segítségével el tudtuk érni az összes funkciót, beállítást, amit eddig a nyomtatókon kellett megkeresni. Érdekes volt látni, hogy a szoftver nem tett mást amikor kiválasztottuk a kért menüt, mint „végig nyomkodta” helyettünk a gombokat és benavigált minket a megfelelő helyre. Kicsit fapados megoldás volt, de működött.

2021 évvégén ellátogattak a Plotter Service Kft. iro­dájába a Roland kelet-európai területi képviselői, ahol hosszasan ecseteltem, hogy felnőtt egy olyan generá­ció, melynek szinte teljesen ismeretlen a nyomógom­bos telefonhoz hasonló kezelése a gépeknek. Nem­csak felnőtt, hanem döntési pozícióba került, sőt saját céggel is rendelkezik. Ennek a generációnak már fon­tos, hogy az általa használt gépek is könnyen kezelhe­tőek, érthetőek legyenek számára. A munkatársaktól ismételten a jól bevált, üzembiztos indokokat kaptam válaszul. Pedig akkor ők már tudták…

2022 márciusában bejelentette a Roland, hogy a True­Vis nyomtató/vágó család összes tagját lecserélik a 3-as szériára, ahol több nagy ugrás következik az elődhöz képest. Megjelent a gépen egy 7”-os színes, érintő ki­jelző! Azonban itt már teljesen más látvány fogad min­ket. Grafikai elemek, modern megjelenés átgondolt menürendszer. Mindez nem lett volna egy akkora do­log hogyha nem került volna bele a gépbe egy teljesen új funkció is.

Automatikus anyagbeállítás:

Az előző Roland nyomtatóknál az egyes anyagtípusok­nak megfelelő táplálási korrekció és a kétirányú nyom­tatás beállítása manuálisan történt. A felhasználónak kellett megállapítania a helyes értékeket.

A 3-as sorozató TrueVis gépek ezt automatikusan egy gombnyomásra elvégzik és lehetővé teszik, hogy fá­radtság nélkül hozzuk létre az általunk használt anya­goknak megfelelő egyedi beállításokat.

A SignExpo 2022 kiállításon már megtekinthető és ki­próbálható volt standunkon a TrueVis SG3-540 nyom­tató/vágó. Beüzemelés után nyilvánvalóvá vált szá­momra, hogy óriási technikai ugrást hajtott végre a Roland. Leegyszerűsödött a tökéletes nyomtatás.

Nem mellékesen a precízebb anyagtovábbítás érdeké­ben a gépekbe szélesebb görgők, az anyag felhelyezé­sének egyszerűsítése érdekében egyszerű tekercstartő szorítók és egy tökéletes felcsévélő is került a gépekbe.

A Rolandok új generációja megtekinthető a Plotter Service Kft. bemutatótermében.

Plotter Service Kft.
www.plotterservice.hu

- Hirdetés -

Sign&Display