A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Színes kreáció: szivárványkapun keresztül kelhetünk át a bevásárlóutcán

Emmanuelle Moureaux-nak a „100 szín no.42” című installációja különleges vizuális élményt nyújt Japán legrégebbi termálfürdője, a Dogo Onsen utcájában – hívja fel a figyelmet a Designboom.

A DOGO ART 2023 fesztivál keretében bemutatott műalkotás a Tokióban élő francia művész jellegzetes 100 árnyalatú palettáját használja fel. A mű a forgalmas bevásárlóutcát egy színes és dinamikus átjáróvá alakítja, és összeköti a híres Dogo Onsen főépülettel.

A Dogo bevásárlóutca bejáratánál egy 100 színt ábrázoló lebegő tér tűnik fel a híres Dogo mögött. Moureaux ezt a részt egy háromméteres kockaként alkotta meg, amelyet a hagyományos japán Washi papírból készült maszkolószalagból formált. „A 100 szín lényege a bejáratnál összesűrűsödik, mint egy kapu egy 100 színű világ felé” – osztja meg Moureaux.

Belépve az árkádba, a mennyezet további lebegő színes csíkokat tár fel – pontosan 20280 vékony maszkolószalag-sávot. Emmanuelle Moureaux ugyanazt a maszkolószalagot használta, mint a lebegő bejáratnál. Az összesen 101 rétegű és 150 méter hosszú mű átível a Dogo bevásárlóutcán.

Emmanuelle Moureaux „100 szín no.42” alkotása az időjárás és a napfény függvényében változik.

A színek felfogják az árkád mennyezetéről érkező világosságot, miközben ringatóznak a gyengéd szellő hatására.

Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display