A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Számos új termék – kiváló fogadtatás

Mimaki Global Innovation Days szakmai rendezvény

A Mimaki június 2-4. között Global Innovation Days néven tartotta meg online szakmai napjait. A rendezvény egy platformon hozta össze a nyomdaipari vállalkozókat, újságírókat, illetve a Mimaki szakértőit Japánból, Európából és az Amerikai Egyesült Államokból, hogy együtt legyenek részesei a sign grafikai, ipari, textil és 3D nyomtatási piacok innovációinak, és vállaljanak úttörő szerepet az iparág sikerében.

A japán gyártó kihasználta az alkalmat és az esemény keretei között mutatott be több Mimaki újdonságot, így a JFX550, JFX600 és SUJV-160 gépeket.

Az egy hetet felölelő webináriumok, workshopok, bemutatók és hálózatépítő eseményekre több mint 1.300 résztvevő jelentkezett be. A gépbemutatók közül a legnagyobb sikert az UJV100 és JV100 prezentációja, a 3D nyomtatási, illetve az autófóliázási worskhopok voltak a legnépszerűbbek. A Global Innovation Days lá­togatóinak lehetősége nyílt a Mimaki regionális képvi­selővel közvetlenül beszélgetve betekintést nyerniük a globális nyomdaiparba, amely folyamatosan áll helyre a Covid-19 pandémia által okozott válságból.

Az esemény kiemelkedő attrakciója a nemrégiben meg­jelent 100-as széria volt, amely kifejezetten megenged­hető áron érhető el, így kínálva lehetőséget a nyomdák számára más piacokra való belépésre, és e bizonytalan időszakban termékportfóliójuk bővítésére. Az új JFX600- 2513 és JFX550-2513 magasabb, de az UV síkágyas nyomtatók kategóriájában még mindig kiváló áron el­érhető nyomdagépeket az idei virtual.drupa kiállításon mutatták be. A 3D full color nyomtatási technológia szintén komoly hangsúllyal jelent meg a rendezvényen, hiszen a Mimaki bemutatta, milyen izgalmas lehetősé­geket tár fel ez a technológia különféle piacokon, és a Mimaki miként növeli 3D technológiájának jobb elérhe­tőségét lejújabb 3DUJ-2207 printere által.

Kazuaki Ikeda, a Mimaki Engineering elnöke elmond­ta: „Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy részt vett izgalmas új virtuális eseményünkön. A Mimaki egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy a pandémiás válság ideje alatt is folytassuk új termékeink fejleszté­sét, és hűen eme célunkhoz, tavaly október óta nyolc új terméket jelentettünk meg, és további újdonságok is várhatók az idei év fennmaradó időszakában. Bízom benne, hogy hamarosan mindannyian személyesen találkozhatunk valamely szakmai kiállításon, amint mindez biztonságosan megvalósítható lesz, de addig is nagy örömömre szolgál látni a nyomdaipar résztve­vőivel folytatott együttműködésünk és innovációink eredményeit az Innovation Days rendezvényeink ke­retei között.”

MIMAKI TERMÉKÚJDONSÁGOK

JFX600-2513 és JFX550-2513 UV-LED szélesformátumú síkágyas inkjet nyomtatók

A két új modell legfontosabb kvalitása a gyors nyom­tatási sebesség, és a nagy termelékenység, nagy fes­ték választékuk, és a nyomtatható alapanyagok széles spektruma által a gyártható termékek sokszínűségét kínálják felhasználóik számára.

A JFX600-2513 és JFX550-2513 modellek a népszerű JFX500-2131 szélesformátumú UV inkjet nyomtató si­kerét hivatottak tovább vinni. A két új modellt lényege­sen több nyomtatófejjel szerelték fel, melynek köszön­hetően a JFX600-2513 akár 300%-al, míg a JFX550-2513 150%-al gyorsabb nyomtatásra képes elődjéhez mér­ten. A hatszín konfigurációban elérhető nyomtatók va­riálható festék összeállítása vibráló, intenzív színeket kínál bel- és kültéri signage és display grafikákhoz. A Mimaki hetedik generációs UV nyomtatási tech­nológiájának köszönhetően, az új modellek által tá­mogatott alapanyagok széles köre által a gyártható termékek széles köre nyílik meg a nagyméretű dekorációktól, a sign displayeken át a lakberendezési dekorációs anyagokig. Mindkét típus maximális nyomtatási felülete 2.5 m x 1.3 m, a nyomtatható alapanyag maxi­mális vastagsága pedig 6 cm, így mind a JFX600-2513, mind a JFX550-2513 kompatibilis sztenderd méretű sign táblákkal, közvetlenül az anyag felületére való nyomtatási képességük által pedig képesek gyantás, fa üveg és fém anyagok nyomtatására. Mindkét nyom­tató alkalmas ‘2.5D’ több layeres nyomtatásra, amely funkció használatával gyárthatók dombornyomott, texturált effektusok.

A Mimaki JFX600-2513, és JFX550-2513 nyomtatókhoz fejlesztett saját gyártású UV festékei “GREENGUARD Gold” minősítéssel rendelkeznek.

JV100 és UJV100 roll to roll nyomtatók

A Mimaki 100-as sorozatszámú új nyomtató soroza­ta nagy termelékenységet, megbízhatóságot, extrém mértékű rugalmasságot kínál a gyártási portfólió sokszínűsítésére. A Mimaki 100-as sorozat mindegyi­ke számos, a Mimaki által már bevezetett funkciókat tartalmaz, mint például a fúvóka ellenőrző egység, a fúvóka javító egység.

Mimaki JV100-160: tekercses eco-solvent nyomtató, amely belépő árszinten kínálja a kiváló minőségű oldószeres nyomtatás lehetőségét. Ez a nyomtató már a nemrég kifejlesztett, AS5 típusszámú, gyorsan száradó eco solvent festéket alkalmazza, amely el­érhető dual CMYK 4 szín módban és 8 szín módban (CMYK Lc Lm vagy Lk). A szürke árnyalat csökkentése mellett az AS5 még nagy mennyiségű tintát haszná­ló nyomtatások során is képes finom, részletgazdag képek alkotására, ráadásul kiváló karcállóságú, és remek kültéri tartósságú, aminek köszönhetően anyomdák rengeteg alkalmazást gyárthatnak haszná­latával, kül- és beltérre egyaránt.

Mimaki UJV100-160: tekercses UV nyomtató, amely a nagy termelékenységet, extrém mértékű sokoldalú­ságot és kiemelkedő nyomtatási sebességet kombi­nálja. Ez a nyomdagép a kifejezetten alacsony árú, UV fény hatására azonnal száradó LUS-170, és LUS-210 festékeket használja, amelyek gyorsabb termelést tesznek lehetővé anélkül, hogy a nyomatot szellőztet­ni kellene a nyomtatás után.

SUJV-160 a prémium bőrnyomtatási piac számára

Az 1,610 mm nyomtatási szélességű új szélesformá­tumú solvent UV inkjet nyomtató ideális valódi, vagy műbőr alapanyagú divat kiegészítők, bútorok, de még autók belső burkolatainak nyomtatására is.

Ez az új megoldás két piacvezető márka – a Mimaki nyomtatási szakértelmének és a Fujifilm UVIQUE fes­ték technológiájának – együttműködéséből született. A Fujifilm által kifejlesztett, és kizárólag a Mimaki által értékesített SU200 vékony film formátumú solvent UV festék kiemelkedő rugalmasságot, nyújthatóságot, és nagymértékű karcállóságot garantál eredeti és műbőr anyagokon egyaránt. E tulajdonságoknak köszönhető­en a bőr anyagok nyomtatást követően is megtartják eredeti textúrájukat és tapintásukat, a termelékeny­ség pedig felgyorsul, hiszen a nyomtatott anyagok szá­radási idő nélkül, azonnal utófeldolgozható állapotúak.

Az innovatív nyomda és festék technológiai fejleszté­sek ideálissá teszik ezt a rendszert számos kiemelkedő minőségű divat termék gyártására, hiszen a SUJV-160- al gyárthatunk táskákat, cipőket, vagy éppen személy­re szabott csapatsport felszereléseket, olyan lakbe­rendezési dekorációs anyagokat, mint lábtörlők, kárpit huzatok, de akár autó, vagy motor üléshuzatokat is.

További információk: www.mimakieurope.com

- Hirdetés -

Sign&Display