A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

swissQprint bemutatók a FESPA-n

Új Impala LED és Nyala LED

A svájci swissQprint két új szélesformátumú nyomtatót mutatott be az idei FESPA-n. Az Impala LED és Nyala LED szerkezetileg továbbfejlesztett készülékek elődeikhez képest még pontosabb működést garantálnak. A LED szárítóegység még sokoldalúbbá teszi felhasználási lehetőségeiket, környezetbarát, gazdaságosabb működésük pedig magasabb profitot garantál.

LED és sokkal több
„Az új Impala LED és Nyala LED készülékek sokkal több fejlesztést tartalmaznak a LED egységeknél” – mondta Rudolf Gasparovic, a márkát hazánkban képviselő Spandex értékesítési vezetője, majd részletesen bemutatta a nyomtatók mechanikus fejlesztéseit: „A már meglévő alapokat továbbfejlesztve az új készülékeket LED technológiával szereltük fel a még nagyobb pontosság elérése érdekében.” A LED szárítóegységek köztudottan jóval alacsonyabb áramfogyasztást eredményeznek. A LED szárítóegységek által kibocsátott alacsonyabb hő által az alapanyagok jóval szélesebb választékát nyomtathatjuk meg, így sokkal több alkalmazási lehetőségünk nyílik.

A LED lámparendszert nem szükséges karbantartani, így alkatrészcserék és javítások miatt nem szükséges többé leállással kalkulálnunk. „Az új készülékek így magasabb profit termelését teszik lehetővé, kiemelkedő pontosságúak, mindezt környezetbarát működés mellett.” – tette hozzá Rudolf Gasparovic.

Továbbfejlesztett alapok a kiváló eredmények érdekében
A swissQprint szélesformátumú nyomtatói közismertek kiváló nyomtatási minőségükről, de a svájci gyártó folyamatosan tovább fejleszti ezeket a készülékeket. Ennek eredményeként az új Impala LED és Nyala LED egy sereg mechanikai fejlesztést tartalmaz, amelyek közül csak két példa: a tartószerkezetet átstrukturálták annak érdekében, hogy a készülék még stabilabb legyen, így a síkágyas készülék ténylegesen, teljes felületén sík – ami 3,2 x 2 métert jelent a Nyala LED, míg 2,5 x 2 métert az Impala LED készülék esetében. Mindez annak érdekében történt, hogy ideális feltételeket teremtsenek a precíz csepp elhelyezés és homogén nyomatok érdekében, de megtartva a megszokott magas termelékenységet: a Nyala LED maximális nyomtatási sebessége 206 m 2 /óra, az Impala LED esetében ugyanez a sebesség 180 m 2 /óra.

Tekercses nyomtatás – stresszmentesen
A két új készülék eredetileg síkágyas nyomtató, de kiegészíthetőek tekercses opcióval. Az új kontrol elem még precízebb mérési adatokat és kifogástalan nyomatokat garantál. Mindez, kombinálva a LED szárító egységgel, remek nyomtatást garantál a hőérzékeny tekercses alapanyagokra is.

Széles alapanyag választék – sztenderd festékkel
A LED szárító egység a fentieken kívül általánosságban is tovább szélesíti az alkalmazások körét. Vékony film, papír, tábla és finom textil anya gok tovább bővítik azok körét, amelyekre ezzel a digitális készülékkel nyomtathatunk. Ééés… mindezekhez nincs szükségünk a drága speciális LED festékekre, a swissQprint UV festékei ugyanis ugyanúgy megszáradnak mercury lámpák, illetve az új LED lámpa alatt. Az utóbbi esetében a kimeneti szoftver automatikusan beállítja az UV által az anyagra leadott energiát, illetve a nyomtatási sebességet. Mindezek szintén a kiegyensúlyozottan optimális száradási eredményeket garantálják.

Opcionális 4 x 4 változat
A swissQprint az idei év elején piacra dobta az általuk 4 x 4-nek nevezett változatot az Impala és Nyala készülékekből, és az új LED készülékek opcionálisan szintén elérhetők ebben a változatban, ahol négyszeres CMYK gondoskodik a kiváló minőségről.

Eladáshelyi termékek, displayek, poszterek, bannerek, backlit és egyéb nagy igénybevételnek kitett anyagok egyaránt kiváló minőségben gyárthatók ezekkel a készülékekkel.

Nem terheli a pénztárcánkat és a környezetet
Az új LED szárítási rendszer akár két éven belül, egyműszakos termelés mellett megtérülhet. A gép hatékonysága és sokoldalúsága mellett mindez a LED lámpák karbantartás mentes működésének, illetve kifejezetten alacsony áramfogyasztásuknak köszönhető, ami a gyártó mérései szerint a hagyományos rendszerekhez képest akár 50%-al alacsonyabb fogyasztást is jelenthet.

Egy további előny: a lámpák azonnal használhatóak, melynek köszönhetően ezekkel a gépekkel azonnal megkezdhetjük termelésünket, kifejezetten nagy termelékenységgel, kedvező költségek mellett.

2 EDP Díj a swissQprintnek
Az EDP díjak kiosztásával évről évre különféle kategóriákban megvalósított innovációkat díjaznak. Idén két swissQprint termék is EDP díjat kapott: a szélesformátumú Nyala 2 nyomtató 4 x 4-es változata, és Rob, az alapanyag be/kitöltő robot.

Ön is érdeklődik a swissQprint nyomtatók iránt?
Jelentkezzen az alábbi elérhetőségek valamelyikén: SPANDEX, S.R.O. | Leading Brands for Graphic Solutions Rudolf Gašparovič | HW Sales and Customer Service Manager Zátišie 10/A, 831 03 Bratislava, Slovakia | tel +421 2 3333 5572 | m +421 905 362717 rudolf.gasparovic@spandex.com

Az új LED készülékek legfőbb paraméterei
Impala LED: 2.5×2 m asztalméret, akár 180 m 2 /óra nyomtatási sebesség
Nyala LED: 3.2×2 m asztalméret, akár 206 m²/óra nyomtatási sebesség

- Hirdetés -

Szólj hozzá
Sign&Display