A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Speciális védőruhák gyártása eurolaser gépekkel

A rendfenntartó és katasztrófavédelmi erők dolgozóinak személyes biztonsága kiemelt fontossággal bír. A német rendőrség, hadsereg, tűzoltók, illetve számos biztonsági cég egyaránt modern, high-tech textíliákat használ védőruházataihoz. Ezeknek a textíliáknak a feldolgozása, megmunkálása új és nagy kihívásokkal szembesíti a védőruházatot és felszereléseket gyártó cégeket.

A modern alapanyagok aligha vághatók mechanikusan. Ennek jól megfontolt oka, van, hiszen ezen védőruhák közül többnek szúrás és vágásállónak kell lennie, tehát a szövetnek ellen kell állnia kés vagy más éles eszköz behatolásának. Ezen a ponton lépnek be a gyártási folyamatba az eurolaser lézervágó gépei.  A lézer ugyanis a legerősebb anyagokat is képes elvágni, és számos további vonzó tulajdonsággal bír, amelyek megkönnyítik és gazdaságosabbá teszik a gyártást.

Tipikus védőruhák, amelyek szövet anyaga kizárólag lézerrel vágható a védőmellények, repeszvédők, fejvédők, ballisztikus mellények, de olyan munkaruhák is, amelyek védőfunkcióval bírnak, mint például az ipari, erdészeti és mezőgazdasági védő- és munkaruhák. Mindezek mellett olyan speciális sportszergyártók is használnak ilyen különleges szöveteket, mint a paintball és air soft, vagy motoros ruhák gyártói, amely anyagok szintén kizárólag lézerrel vághatók.

Az eurolaser nagy tapasztalattal bír az ilyen ipari anyagok megmunkálásában. Amivel azonban számos felhasználó nincs tisztában, hogy a márka kifejezetten nagy hangsúlyt fektet gépfelhasználói mindennapi munkájának egyszerűsítésére. A lüneburg-i gyártó gépei számos hasznos funkciót kínálnak lézervágó gépeikben, kifejezetten a textilipar számára. Ezek közül egy az egyik az automatikus anyagbetöltő, amellyel a vágásra kerülő textil egy futószalagon kerül a kivágóasztalra. Ezen felül az eurolaser garantálja a vágásra kerülő anyag pontos pozícionálását is.

Az eurolaser gépek előnyei a technikai textilvágásban röviden:

  • A lezárt élvágásoknak köszönhetően nincs szükség utólagos élzárásra/szegésre
  • Minimális karbantartási igény
  • Pormentes vágás – kevesebb tisztítás
  • Automatizált vágási folyamat – közvetlenül az alapanyag tekercsről
  • Gyorsabb és hatékonyabb vágás – függetlenül a vágásra kerülő anyag összetételétől, struktúrájától
  • Jelentős megtakarítás a nesting funkció által a kiváló minőségű nyersanyagokhoz

Termékminőség:

  • A lezárt élek megakadályozzák az anyagok szakadását a lehetséges gyenge pontokon
  • A lézervágással bármilyen finom kontúr vágható
  • Nincs szükség az anyag rögzítésére a futószalagon, mert a vágási folyamat érintésmentes

Forrás: eurolaser.com

- Hirdetés -

Sign&Display