A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Sokoldalú, kreatív megoldások

2019 második felében a swissQprint versenyre hívta minden fel­használóját. A verseny eredményét idén év elején hirdették ki. A nevezett munkák sokszínűsége alátámasztja a gyártó nyom­dagépeinek sokoldalú és kreatív felhasználását.

A legeredetibb, legsokrétűbb, leg­csodálatosabb, leglenyűgözőbb nyomdai termékeket keressük, amelyeket valaha swissQprint nyom­tatóval gyártottak. – ezzel az üzenet­tel hívták versenyre a világ összes swissQprint felhasználóját 2019 má­sodik felében. A versenyre 65 nevezés érkezett, és 6 győztest hirdettek. Min­den nevezett pályamű megtekinthető a www.swissqprint.com oldalon.

A kiemelt győztes a „3D fej” című mun­ka az osztrák Haas Werbetechnik­től – amely egy precíziós alkalmazás, amely a 3D hatásokat és a dombor­mű nyomtatást kombinálja. A máso­dik egy szélesformátumú műalkotás, néhány szokatlan lakk effektussal „Pri­vátház M” címmel a szintén osztrák Er­win Hüttl GmbH-tól. Harmadik lett az „ideoopack manupacktur promotion­box” – egy promóciós eszköz, amely az UV nyomtatás összes lehetőségét magában hordozza, a szintén osztrák raunjak intermedias gmbh-tól. Negye­dik helyet szerezte meg a Bikasd tö­rök cég „Mozaik másolatával”, amelyet kézzel készített papírra nyomtattak. Az ötödik helyen két cég osztozott: a japán Shoei „Bio Club poszterekkel” – amelyet hologram papírra nyom­tattak, illetve „Természet” című, ter­mészetes és mesterséges anyagokat, illetve nyomtatott textúrákat kom­bináló munka a Schilder Systeme-től Ausztriából. A győztes cég két képvi­selője Svájci kalandtúrát nyert.

A beérkezett pályaműveket a swissQprint szakmai zsűrije bírálta a ver­senyt szervező Petra Fetting vezetésé­vel, aki a cég marketingkommunikációs vezetője, de a cég dolgozói és a nyilvá­nosság képviselői is beleszólhattak a verseny alakulásába egy online platfor­mon keresztül.

„Fantasztikusan sokoldalú alkalma­zások érkeztek pályaműként, így a projekteket csak nagyvonalakban tudjuk besorolni a hirdetéstechno­lógia, signage, display, csomagolás, lakberendezési dekoráció, művésze­ti reprodukció, kereskedelmi és ipa­ri nyomtatás, illetve 3D kategóriákba. A nevezett pályaművek minden szem­pontból felülmúlták előzetes elképze­léseinket!” – mondta lapunknak Petra Fetting, majd hozzátette: „Partnereink hihetetlenül stílusosan mutatták meg, milyen sokoldalúak szélesformátumú nyomtatóink!”

A swissQprint nyomtatók kizáróla­gos forgalmazója Magyarországon a Spandex s.r.o.

Elérhetőségek:

SPANDEX, s.r.o.
Rudolf Gašparovic
Mobiltelefon: +421 905 362717
Email: rudolf.gasparovic@spandex.com

- Hirdetés -

Sign&Display