A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Sign&Print – szakmai rendezvény a fejlődésért

Az idei évben újra megtartotta nyílt napját a Signdepot Europe Kft. A Sign&Print elnevezésű eseményen számos újdonságot mutattak be a szakmai érdeklődők számára. A kiállított berendezéseken felül informatív előadásokon prezentálták a legfrissebb trendeket.

„2018-ban találkozhattunk utoljára személyesen” – köszöntötte a résztvevőket Szabó Zsombor, a Signdepot Europe Kft. ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt években szinte minden iparág megpróbáltatásokon ment keresztül. A megszokott gépbemutatók mellett szakmai találkozón cserélhetnek tapasztalatokat a vendégek.”

Nyomtatás széles spektrumon

„A RICOH portfóliója rendkívül széles, ugyanis többek között kamerák, 360 fokos fényképezőgépek, ipari és irodai nyomdagépek is beletartoznak” – sorolja Szauter Lajos, a RICOH Hungary Kft. értékesítési vezetője. „A saját gyártású nyomtatófejek, illetve festékek teszik lehetővé, hogy a felhasználók maximalizálják az előállított termékeik minőségét. Magyarországon a Signdepot látja el a reklámdekorációs iparághoz tartozó berendezéseink forgalmazását.”

A RICOH saját latex technológiával ellátott nyomtatója szinte bármilyen területre tökéletes megoldást jelent. Nagyobb kimeneti sebességet és jobb képminőséget produkál, mint számos más gép ebben a kategóriában. A fokozott termelékenységet a három nagy sebességű, fokozatosan eltolt nyomtatófej, valamint a latex festék biztosítja. Az egyedi fejlesztések, mint például az automatikus tisztítás és az érintőképernyős vezérlőpanel – ami akár távoli eléréssel is kezelhető – hozzájárul a kényelmes munkavégzéshez.

Szinte karbantartás nélküli pólónyomtató

A nyílt nap fókuszában az új DTG Q1 Hybrid DTG + DTF pólónyomtató állt. Világújdonság, amit a DTG márka kizárólagos magyarországi forgalmazója a Signdepot hozott el a hazai piacra. Egyedülálló és innovatív beszáradásmentes tisztítási technológiája miatt méltán nevezhetjük a DTG piac új aduászának. A DTG Q széria speciális festékrendszerrel rendelkezik, ezáltal kazettacsere nélkül könnyedén átmosható a fehér festékcsatorna” – mutatja be a pólónyomtatót Bakó Richárd, a Signdepot termékfelelőse. „Akár ötven darab sötét színű póló nyomtatására is képes egy óra alatt, míg ugyanennyi idő alatt hatvanöt darab világos színű ruhadarabot készít. Rendkívül termelékeny berendezés, amely képes kiszolgálni a felhasználók mennyiségi és minőségi igényeit.”

A DTG Q1 hibrid nyomtató közvetlenül a ruhadarabokra (DTG), illetve Direct to Film (DTF) fólianyomtatáshoz egyaránt használható, így direkt és indirekt módszerekkel is készíthetők pólók vagy egyéb termékek. Nagy volumenű, alacsony költségű nyomtatást biztosít a legmodernebb technológiával felvértezve.

Professzionális szublimációs kellékek

„Számos szakember érdeklődik a szublimációs technológia iránt” – magyarázza Baranyi Ferenc, a Signdepot projektfelelőse. „Ezen eljárás óriási előnye, hogy tapintásmentes lesz a nyomat, illetve kiváló a mosásállósága. A szublimációs nyomtatáshoz szükség van kiváló minőségű festékre, illetve papírra, ezekben az InkTec és az A-sub márkák nyújtanak tökéletes megoldást.”

Az InkTec festék által maximalizálható a nyomatok színhelyessége. A világ egyik legismertebb és legjobb minőségű szublimációs színezőanyaga, amelyet Epson nyomtatókhoz fejlesztett a gyártó. A SubliNova smart globális szinten is kiemelkedő kvalitással rendelkezik, a professzionális festék garantálja, hogy a szín az igényeknek teljes mértékben megfeleljen. A gyártásnál bevezették az ISO9001 minősítési rendszert, illetve az ISO14001 tanúsítvánnyal a környezetvédelem iránti elköteleződésüket erősítették meg.

Az A-sub szublimációs papír a legélénkebb színek létrehozását biztosítja. Rendkívüli ellenállóképességgel rendelkezik, más márkák termékeivel ellentétben nem tapasztalható a tinta átszivárgása a papíron. A Signdepot kínálatában már a 2022-es év második felének a végén megtalálható lesz.

Lézervágás és -gravírozás a reklámiparban

„Minden iparágban használható a szén-dioxid lézervágó berendezés” – hangsúlyozza Várdai András, a Signdepot értékesítési vezetője. „A reklámiparban is rendkívül hasznos munkát képes végezni. Minden olyan anyag vágható általa, amely szerves, például: papír, karton, textil, bőr, fa és még sorolhatnánk (a pvc vágása szigorúan tilos). A gravírozható matériák palettája ennél szélesebb, az előbb felsoroltakon felül akár üveg, kerámia, fémek kezelése is lehetővé válik.

A Signdepot által forgalmazott SD-LASER PRO ipari minőséget képvisel. A meghajtás alkatrészei, a működési sebesség és a megbízhatóság egyaránt megfelel az indusztriális felhasználásra. Emellett a kedvező ára miatt akár a kis- és közepes vállalkozások számára is elérhető megoldást jelent. Az ehhez a sorozathoz tartozó berendezések rendkívüli munkabírással rendelkeznek, ezért akár az autóiparban vagy oktatási intézményekben is kiválóan helyt állnak, ahol folyamatos igénybevételnek vannak kitéve. Ezzel szemben az SD-LASER BASIC a könnyűipari felhasználásra jelent kiemelkedő megoldást. Az ide tartozó berendezések a belépő szintet képezik a lézeres megmunkálás világába. Ezeket elsősorban kezdő vállalkozók számára ajánlja a Signdepot.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display