A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

SignExpo – PPDexpo: Robotizált nyomda- és csomagolóipar

A Vulcan Automation Kft. ipari automatizálással és egyedi gépek gyártásával foglalkozik. Robotos applikációk közül a legnagyobb tapasztalatuk a CNC gépkiszolgálásban, raklapozásban, összeszerelésben és pick&place jellegű feladatokban van. A Universal Robots hivatalos rendszerintegrátora, de emellett dolgoznak KUKA, FANUC, SCARA és Delta robotokkal is. Sokéves tapasztalatuk van abban, hogyan alkossanak olyan megoldásokat, amelyeket egyszerű kezelni és rövid időn belül megtérülést eredményeznek. A SignExpo – PPDexpo kiállításon Dömötör Ákos, a Vulcan Automation Kft. ügyvezetője nyilatkozott magazinunknak.

„A SignExpoPPDexpo kiállításon egy csomagoló-, valamint egy palettázórobotot mutatunk be. Az eddigi tapasztalataink szerint óriási az igény ebben az iparágban az automatizált folyamatokra. Ennek megfelelően a jövőben egyre több ilyen jellegű érdeklődés fog érkezni, továbbá valószínűleg az ezzel foglalkozó vállalkozások száma is ugrásszerűen növekszik majd” – magyarázza Dömötör Ákos.

A robotizálás és automatizálás fénykorát éljük, ugyanis a képzett munkaerő hiánya jelentősen befolyásolja a vállalatok mozgásterét. A humán erőforrás gépekkel történő kiváltása jelenleg gyors megtérülési aránnyal kecsegtet. Bármely iparág területén optimális befektetésnek bizonyulhat az automatizálás, a csomagolás- és nyomdaipart is magába foglalva, ugyanis rendkívül nehéz terhek mozgatását oldhatják így meg a vállalatok.

„Rendszerintegrátor cég vagyunk, ami azt jelenti, hogy bármilyen folyamatra megtaláljuk a robotos megoldást. A munkánk során a helyszínen felmérjük az adott problémát, összeállítunk egy erre szabott koncepciót, majd egyeztetünk a partnerrel a költség, illetve a megoldás részleteiről. Ha az ügyfél egyetért az elképzeléssel, akkor aprólékosan kidolgozzuk a folyamatot. Az egyedi termékek rakodásától a dobozok raklapokra helyezéséig bármely területen alkalmazhatók a megoldások” – összegzi Dömötör Ákos.

A teljes interjú a fenti videóban tekinthető meg.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display