A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

SignExpo – PPDexpo: Digitalizáltan a nyomdaiparban

A ScrollMAX Zrt. több mint húsz éve nyújt vállalatirányítási megoldásokat a nyomdaipar számára. Csapatuk elkötelezettsége, fejlesztőik kreativitása és a partnereikkel folytatott párbeszéd eredménye a nyomdák működését teljeskörűen támogató rendszer. A címke-, dobozgyártás, digitális, tekercses vagy íves ofszetnyomdák számára mind megoldást kínálnak. A rendszernek köszönhetően végigvezethető a gyártás az alapanyag beszerzésétől kezdve, a termeléstervezésen át, a logisztikai folyamatokon keresztül egészen a számlázásig. A SignExpo – PPDexpo kiállításon Kányási László, a ScrollMAX Zrt. cégvezetője mutatta be a vállalatot.

„A ScrollMAX rendszer múltja több mint két évtizedre nyúlik vissza, eredendően egy nyomdaipari kalkulációs program volt, mára pedig komplex vállalatirányítási rendszerré nőtte ki magát. A SignExpo – PPDexpo kiállításon többek között a ScrollBOX fejlesztésünket mutatjuk be, amely az anyagbefoglalástól a gyártásba engedésig képes kezelni dobozelőállításokat is” – mondja Kányási László.

A vállalat már régóta tervezte, hogy a dobozgyártás területén is megoldást kínáljon. A ScrollBOX tervezője több mint 160 ECMA, FEFCO és egyéb modellt ismer. A technikai paraméterek megadásával azonnal elkészíti a doboz koncepcióját. Kiszámolja a befogó méretét, a területet és a szükséges léniahosszt. A véglegesítéskor előállít­ja a szerszám vektoros rajzát, vala­mint a grafika megtervezését segítő sablont. A dobozhoz a program egy 3D-s forgatható modellt készít, amire akár az elkészült grafika is ráilleszthető. Ehhez egy felhős linket rendeltek hozzá, melynek használatával a 3D modell bármikor, bárhol elérhető. Mindezek által már nemcsak az ajánlatadás ideje és költsége csökkenthető, hanem a megrendelők felé nyújtható extra szolgáltatások köre is kimagasló.

„A továbbiakban egyéb nyomdaipari specifikumokra fókuszálva kívánjuk erősíteni a megoldásportfóliónkat. A közeljövőben megújul a PrintPortál felületünk, amelyre jelenleg nagy hangsúlyt fektetünk. A fejlesztés által rendkívül rövid úton kommunikálhatnak a megrendelők a nyomdákkal” – összegzi Kányási László.

A teljes interjú a fenti videóban tekinthető meg.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display