A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

SignExpo 2022: Bemutatkozik a Canon Hungária Kft.!

Az 1937-ben alapított Canon Inc folyamatos innováció iránti vágyának köszönhető, hogy a márka immár több, mint 80 éve a képalkotó technológiák élvonalában van. Célunk a fenntartható közös siker ügyfeleinkkel, a termelékenység és könnyű használhatóság mellett versenyképességük támogatása. A képek rögzítésétől a nyomtatási eljárásokig változatos és igényre szabott digitális megoldások teljes ökoszisztémáját szállítjuk.

Milyen újdonsággal jelentek meg?

A PPD Expo-n bemutatjuk az új imagePROGRAF GP-4000 nyomtatót, amely minden eddiginél nagyobb színskálán nyomtat vizes pigment tintával, 10 színnel, köztük a piros, narancssárga, zöld, lila tinták és újdonságként fluoreszkáló rózsaszínnel is, a „Radiant Infusion” technológiával. Elnyerte a világ első „PANTONE-kalibrált” licencét a fluoreszkáló és pasztellszíneket is magában foglaló „PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated” színskálában és 99%-os lefedettséget ért el  a „PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated” alkalmazásokkal, és további „PANTONE-kalifált” licencet kaptak.

A széles formátumú nyomtatóink közül a Colorado roll-to-roll nyomtató család egyik modelljét állítjuk ki, mely sok kreatív területen bizonyít: a plakátoktól, öntapadó fóliáktól és bannerektől kezdve olyan nagyértékű alkalmazásokig terjednek, mint az iroda- és lakberendezés, különböző reklámtextilek (soft signage), az elölről vagy hátulról megvilágított dekorációk. Az UV Gel festék nyújtható, így a fentieken kívül lehetőség nyílik akár autódekorációs megrendeléseket is kiszolgálni. Az egyedülálló FLXfinish technológiának köszönhetően festékkészlet-, alapanyag csere és további költségtételt jelentő lakk csatorna nélkül képes matt vagy fényes nyomatot létrehozni.

A digitális nyomtatás a könyvgyártás és más publikációk gyártásában is teret hódít. A VarioPRINT sorozat különböző tagjai a könyvkiadók üzleti növekedését és a fenntartható működést támogatják, miközben a nyomdák szolgáltatásainak bővítését is segítik. A könyv trendekről fogunk beszélgetni látogatóinkkal és szakmai vezetőinkkel és a gyártási folyamat újra gondolását mutatjuk be.

Milyen trendek figyelhetők meg a saját szegmensetekben?

A digitális platformok mellett újra előtérbe került a személyes jelenlét. Az üzletek megteltek vásárlókkal, a városokban élénkül a forgalom, és a képernyők mellett többen vágynak nyomtatott kommunikáció (legyen az tájékozódás, szórakozás vagy tanulás) olvasására. , A gazdasági környezet egyre szorosabb tempót diktál megrendelőknek és nyomdáknak egyaránt, így a rövidebb átfutási időt a folyamatok minél nagyobb fokú automatizálásával tudják teljesíteni a nyomdák.

A könyvkiadást forradalmasító igény szerinti nyomtatást nem itt mutatjuk be először, de ez a technológia a hazai piacon még kevéssé ismert. A közösségi média és a digitális kommunikáció világában a publikációk gyártási folyamatán újítani kell a profitabilitás megőrzéséért. Növekszik a magánkiadásban terjesztett könyvek példányszáma, ami át fogja rendezni a gyártói oldalon is a hangsúlyt az analógról a digitális technológiára. Ennek hajtómotorja a tekercses tintasugaras fekete-fehér gyártás lesz. A könyv életciklus menedzsment a fenntarthatóságot segíti, mert a nyomdák a kiadókkal együttműködve optimalizálhatják a raktárkészlet gazdálkodást.

Az emberek pozitivitásra és vidámságra vágynak a világjárvány után, amelyet kifejeznek az új szín trendek is. A széles formátumú nyomtatásban egyre nagyobb igény van az élénk színek iránti. Ebben az üzleti szegmensben jelentős potenciált látunk a közeljövőben. Az „elsőre jól” elvét követjük, a nyomtató, az eredeti festék és a minőségi nyomathordozók szentháromságában hiszünk. A jelenlegi papír és általános nyomat média kritikus piaci helyzetében a termelékenységet méretünkből is fakadó szállítási képességünkkel szolgáljuk rövid és várhatóan középtávon is. Imaging Supplies üzletágunk a minőségi nyomdaipari papírok és szélesformátumú nyomathordozók változatos és elérhető kínálatával biztosít ügyfeleinknek megbízható alapanyag ellátást.

A pandémia után milyen elvárásokkal vágtatok neki az Expónak?

A nyomdák és a kreatív iparágak számára kihívás az egyre szegmentálódó megrendelői igények profitábilis kiszolgálására. A Canon erre hoz válaszokat és megoldásokat. Bízunk abban, hogy a szakemberek megosztják velünk, milyen kihívásokkal néznek szembe idén és milyen hazai trendeket látnak a következő 3 évre.

Mit üzentek a látogatóknak egy mondatban?

A PPD Expo elhozza a nemzetközi trendekre épülő új technológiákat a magyar szakemberek számára, és nagyon várjuk, hogy látogatóinkkal ezekről eszmét cseréljünk.

www.canon.hu

REGISZTRÁCIÓ

- Hirdetés -

Sign&Display