A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Ruházati cikkek nyomtatása ipari teljesítménnyel

A nyomtatott ruházati termékek tömeges gyártása olyan berendezéseket igényel, amelyek képesek reprodu­kálni a tervben szereplő mintázatot, valamint ipari teljesítményt nyújtanak. E kettő teljesítésével egyedülálló eredmények érhetők el. A Sign&Display magazin elemzésében a GTX600 Direct-to-Garment nyomtatóját vizs­gálja, amely új dimenziót jelent az ipari textilnyomtatásban.

Fontos kiemelni, hogy a Brother által gyártott GTX600 nyomtató esetében hangsúlyt kapott, hogy kör­nyezetbarát és fenntartható megoldást jelentsen a felhasználók számára. A Sericol Hungary Kft. forgalma­zásában kapható berendezés esetében figyelembe vették, hogy korlátozódjon az ökológiai lábnyoma, és színes, fenntartható jövőt teremtsen.

PROFESSZIONÁLIS MUNKAFOLYAMAT

A GTX600 nyomtató a számos előnyének köszönhe­tően zökkentőmentes, professzionális és átlátható munkafolyamatot biztosít.

Az ipari gyártáshoz szükséges festékrendszerrel rendelkezik, amelyhez szűrő és gáztalanító is tarto­zik. A nyomtató kialakítása és meghajtása a magas produktivitást és a tartós működést hivatott elérni. Kiemelten fontos az ilyen berendezések esetében, hogy az alapterülete méretezhető legyen, ami a felhasználó igényei szerint alakítható. A munkafo­lyamatok optimalizálása érdekében pedig beépített párásítót is tartalmaz, amely segíti a gép környezeté­nek szabályozását. A fehér festék kezelése általában minden berendezés esetében kritikus kérdés, a GTX600 nyomtatásra kész állapotban tartja a festéket, így folyamatos magas minőség gyártható. Az induszt­riális produktivitáshoz négy nyomtatófejet biztosít a berendezés, a ventilátoroknak köszönhetően pedig a nyomtatás folyamatosan végezhető.

KIMAGASLÓ PRODUKTIVITÁSRA TERVEZVE

A felhasználói élmény egyre fontosabb a munkafolya­matok során, hiszen egy gépnek már nemcsak tökéle­tesen kell működnie, hanem a felmerülő igényekhez

is igazodnia szükséges. Az egyik legfontosabb aspek­tus, hogy könnyen kezelhető legyen, valamint bizton­ságos és zökkenőmentes műveleteket biztosítson a

produktivitás maximalizálása érdekében. A GTX600 nyomtatónál számos olyan funkciót épített be a gyár­tó, amely garantálja a hatékony munkamenetet.

A felhasználók támogatását több alkalmazás is lehetővé teszi. A gyors nyomólemezcsere, valamint ezek különböző méretei végtelen lehetőségeket kínál, akár 61×61 centiméteres felülettel. Az automatikusan igazítható nyomtatási magas­ság az anyag méretéhez idomul. A kezelése pedig olyannyira egyszerű, hogy minimális tapasztalattal rendelkező operátorok számára is kivitelezhető. A folyamatos termeléshez hozzájárul a Sericol jártassága, amelynek köszönhetően gyorsan elháríthatók a felmerülő akadályok.

 • Nyomtatási módszer: DTG – direkt textilnyomtatás
 • Nyomtató mérete: 1400mm x 1300mm x 550mm
 • Nyomtató súlya: ~120 kilogramm nyomólemezzel együtt
 • Nyomtatási méret: Maximum: 40,6cm x 53,3cm
 • Beépített nyomólemez mérete: 35,6cm x 40,6cm
 • Festéktípus: Vízbázisú textilfesték
 • Nyomtatófej típusa: Brother által igény szerint gyártott Piezo fej
 • Nyomtatófejek száma: 4 nyomtatófej és 16 festékcsatorna
 • Nyomtatási felbontás: Maximum 1200×1200 dpi
 • Nyomtatási mód: Egyszeres vagy kettős CMYK esetén. Aláfestés és kiemelés a fehérhez
 • Környezeti feltételek: Készenléti feltételek: 10-35°C, 20-85% (páralecsapódástól mentesen)
 • Működési feltételek: 18-30°C, 35-85% (a páralecsapódást elkerülve)
 • Adatkimenet: Nyomtató-illesztőprogram (USB, fájlkimenet, LAN)
 • Tápegység: AC 200V-240V (±10%), 50/60Hz (± 1Hz)
 • Energiafogyasztás: 5A (átlagosan), (referencia: 2A nyomtatás közben)
 • Festékkezelés: A hőprés 180°C (356°F) hőmérsékleten és 35 másodperc időtartamban használható.
 • Nagyobb volumenű gyártáshoz ajánlott: 160°C-on egy szállítószalagos kemencét használni. (320°F) három és fél percig. Az idő és a hőmérséklet annak függ­vényében változhat, hogy melyik gyártó szárítóját használják.
 • Előkezelés: Nyomtatás előtt kézi vagy automatikus készülékkel előkezelés szükséges, majd hőpréssel történő szárítás, ügyelve a gyártó utasításaira. Az előkezelés a fehér festék használata esetében szükséges.
 • Operációs rendszerek: macOS 10.15 Catalina, macOS 11.0, BigSur Windows 10 (64 bites)
 • Interfész: LAN, USB funkció, USB Host
 • Nyomólemez-mozgatás: AC szervomotor és lineáris sínek. Elektronikus lemezmagasság-beállítás és automatizálhatóság. Kettős lemezmagasság [magas/alacsony] érzékelők az optimális nyomtatási magassághoz
 • Drivel működési feltételek: 2 GHz-es CPU (minimális ajánlás) 8 GB RAM (minimális ajánlás)

A JÖVŐ ELÉRKEZETT A TEXTILNYOMTATÁSBA

A környezetbarát és fenntartható megoldások számos területen jelentenek fontos kérdést. A Sericol minden esetben figyelembe veszi, hogy az általa forgalmazott gépeknek a kiváló minősé­ge mellett az ökológiai hatása alacsony legyen. A GTX600 nyomtató maximálisan megfelel ezen kritériumoknak, és ezáltal szebb jövőt teremt az emberiségnek. A berendezés számos technológiai újdonsággal rendelkezik, amelyek elősegítik, hogy a tudatosság mellett komoly üzleti lehetőséget jelentsen.

A GTX600 nyomtató véget kíván vetni a festékpa­zarlásnak. A keringtető technológiának köszönhe­tően nem szárad a tartályba a festék, így az eset­leges leállások sem okoznak problémát. Emellett a berendezés karbantartási igénye meglehetősen alacsony, az alkatrészek cseréjének gyakorisága pedig ezáltal csökkent. A nyomtató vízbázisú Innobella textiltintát használ, amely GOTS 6 (Global Organic Textile Standard) jóváhagyással és Oekotex tanúsítvánnyal rendelkezik. Továbbá a beépített szűrőrendszer biztonságos környezetet biztosít az operátorok számára.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display