A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Robusztus berendezés kiemelkedő termelékenységgel

Igényes termékek tervezését, fejlesztését és kivitelezését tűzte ki céljául a vizuális kommunikáció terén tevékenykedő Gravoform Kft. Az új Ricoh Latex Pro 5160e gép beszerzésével tovább folytathatják útjukat a kijelölt irányba. Magyarországon elsőként a Gravoform telephelyén helyeztek üzembe ilyen Ricoh berendezést, amely kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a tranzakcióban részt vett három cég – Gravoform, Ricoh, Signdepot Europe – képviselőjével beszélgessünk.

„A Ricoh Latex Pro 5160e beszerzése mellett leginkább az ár-érték arány döntött.” – magyarázza Szendrei-Nagy Szabolcs, a Gravoform Kft. üzletfejlesztési igazgatója. „Ez egy robusztus berendezés, ami kiemelkedő termelékenységgel bír. A latextechnológia teszi lehetővé azt, hogy az eddigiektől eltérő felületekre is tudjunk megrendeléseket teljesíteni. Ezzel a géppel mi diktálhatjuk a trendeket. Számunkra fontos volt a hazai szerviz, hiszen folyamatosan dolgozik a berendezés. Az eddigi munkáink jelentős részét fogja lefedni a Latex Pro 5160e, ez szintlépésnek számít nálunk. A kész reklámhordozókat kül- és beltéren egyaránt felhasználhatják, ami az időgazdálkodásunkra is hatással van: csökkenthetjük a szükséges munkafolyamatok számát.”

Az innovációra törekvő Gravoform számára ez a beruházás új megoldásokat tesz lehetővé, úgy, mint textil, tapéta, járműdekorációs fólia nyomtatása a fedőfehér szín segítségével akár víztiszta alapanyagra is. Várhatóan nagyobb mennyiségeket tudnak majd egyszerre legyártani, ami növeli a költséghatékonyságot és a produktivitást. A felszabadult energiákat pedig arra fordítják majd, hogy új, innovatív irányokba is ki tudjanak lépni termékfejlesztés segítségével.

„Az első Latex Pro 5160e gépünket helyeztük ma üzembe” – mondja büszkén Szauter Lajos, a Ricoh Hungary Kft. értékesítője. „Az elmúlt időszakban ezen iparágban komoly nehézségekkel küzdöttünk, ám többek között az innovációnak köszönhetően új lendületet kaptunk. A latextechnológia rendkívüli népszerűségnek örvend, ami a kész médiumok felhasználhatóságának köszönhető. Továbbá a magyarországi leányvállalatunk biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve széleskörű garanciát a termékekre, amivel biztonságot teremtünk a partnereinknek.”

A Latex Pro 5160e nyomtató óriási előnye, hogy szinte bármilyen területre tökéletes megoldást jelent. A reklámdekoráció számos szegmensét kielégíti, kiállítási eszközök gyártására, display elemek, bannerek gyártására alkalmas. A fehér festéknek köszönhetően átlátszó anyagokra is lehetőség nyílik színtelített nyomatókat készíteni.

A három nagy sebességű, fokozatosan eltolt nyomtatófejnek, a gyorsan száradó festéknek és a fejlett szárítási technológiának köszönhetően rendkívüli termelékenységre képes. Az egyedi fejlesztések – mint például az automatikus tisztítás, valamint az érintő kijelzős kezelőfelület (ami akár távoli eléréssel is irányítható) – hozzájárulnak a kényelmes munkavégzéshez.

„A Ricoh legújabb nyomtatójával, a Latex Pro 5160e berendezéssel először a legendás, azonnali kopásállóságot és száradást teszteltük.” – hangsúlyozza Bakó Richárd, a Signdepot Europe Kft. CIP nyomtatók termékfelelőse. „Minden alapanyagot, amit az ügyfelek igényeltek, kipróbáltunk. Az eredmény pedig magáért beszél. Legyen szó fehér festékről, vagy színhelyességről, melyet a gyártó által előre készített profilok biztosítanak szinte minden alapanyagra. A másik előny az azonnali száradás, melyet követően akár azonnal feldolgozhatjuk a nyomtatott alapanyagokat. Drasztikusan csökkenti a munkafolyamatok időtartamát, ezáltal a maximumra növeli a termelékenységet.”

A Ricoh és a Signdepot együttműködésének köszönhetően a Gravoform telephelyén új dimenzió nyílik a nyomtatásban.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

Hosszabb beszámolónk a Sign&Display következő számában lesz olvasható!

- Hirdetés -

Sign&Display