A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Robotok dolgoznak az egyesült királyság legnagyobb papírgyárában

A fenntarthatóság és a hatékonyság növelése érdekében a DS Smith az Egyesült Királyság egyik üzemében az emberek által vezetett targoncákat autonóm járművekre, AGV-kre cserélte. A teljesen elektromos eszközök– amelyeket a Mitsubishi Logisnext Europe Oy gyárt – a nap 24 órájában dolgoznak, és különböző felada­tokat látnak el a raktárban, valamint környezetében.

Egy robot átlagos élettartama 12 év, s ebben az időszakban biztonságosan szállítja a papírteker­cseket akár 8 kilométer/óra sebességgel. A hely­színen zéró kibocsátással működik, amikor pedig az akkumulátor töltöttségi szintje 30 százalékra csökken, befejezi az éppen aktuális feladatot, majd az automatikus akkumulátorcsere-állomás­hoz megy, ahol egy optimális töltöttségű ener­giaforrást kap, és indulhat a következő tízórás műszakjára. Ben Jennings, a Kemsley Paper Mill – DS Smith gyárvezetője ekképpen nyilatkozott: „Az e-kereskedelem közelmúltbeli fellendülése megnövelte a papírok és csomagolások iránti keresletet. Naponta körülbelül 2200-2400 tonna papír távozik a kemsleyi üzemből, ezért rendkí­vül fontos, hogy a szakmai tapasztalattal rendel­kező csapatunk a megfelelő innovációval legyen felfegyverkezve, s ezek az emberek, az ügyfelek, illetve a környezet javát szolgálják.”

„A papír- és csomagolóanyag szegmensében egy­re nagyobb az igény a fenntartható, biztonsá­gos és hatékony megoldások iránt, ami növe­kedést eredményezett a mi portfóliónk iránti érdeklődésben is” – tette hozzá Petri Petäys, a Mitsubishi Logisnext Europe Oy értékesíté­si igazgatója. „A különböző iparágak területén közel 40 éves tapasztalattal rendelkezünk, szak­értelmünkkel segítjük a vállalatok fejlődését. A Kemsley üzem csapata elkötelezett és tehetsé­ges dolgozóinak köszönhetően modern megol­dással segítjük a folyamatukat. Együttműködé­sünk eredménye, hogy az egyik leghatékonyabb rendszert valósíthattuk meg egy ilyen kihívá­sokkal teli időszakban.”

Az idei év júliusában a DS Smith bejelentette, hogy együttműködést kezd a Trimble globális ipari technológiai vállalattal. A kooperáció elő­segíti a digitalizációt az angol csomagolóipari vállalat európai üzemeiben.

Némethi Botond, Print&Packtech

- Hirdetés -

Sign&Display